Mersul de-a busilea (sondaj propus de vilma)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Adi a mers de-a busilea vreo 2 luni. La 9 luni jumate mergea in picioare. Nu stiu pentru el, dar pentru mine a fost bine. Isi facea de lucru in timp ce eu imi faceam treburile. Am sa tin mereu minte tipatul victorios pe care l-a scos cand a reusit sa treaca prima data pragul de la camera lui. In picioare i-a fost mult mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Matei s-a ridicat in picioare si a inceput sa mearga tinandu-se de marginile tarcului pe la 7 luni. Peste mersul in patru labe nu a mai avut nici timp, nici chef. La 10 luni mergea bine, nesustinut.

Acum e la scoala (termina in curand clasa I), are note maxime, e obraznic, nu prea le are cu sporturile (in afara de fotbal), e oleaca iresponsabil, e milos cu oamenii si animalele... Nu cred ca mersul atat de devreme sa fi avut vreo contributie majora la ceea ce este el acum.
Parere personala,
Julie

PS
Despre Matei maica-mea spune ca imi seamana perfect la comportament - cu exceptia faptului ca e mai "energetic" decat eram eu si a faptului ca eu am mers multa vreme de-a busilea, avand curajul sa ma ridic in doua picioare si sa umblu singurica pe la un an si vreo trei luni.
Sotul meu, in schimb, a avut aceeasi evolutie motorie in primii trei ani de viata, zice mama lui, pe care a avut-o si Matei. Asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Alex a inceput sa mearga de-a busilea pe la 7 luni.Se deplasa cu mare viteza, la un an a mers in picioare, a vorbit la 7 luni, la 1 an pronunta corect multe cuvinte, cred eu ca a fost precoce in evolutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

Copilul nostru a mers direct in picioare la 1 an si o luna. Si de la 8 luni cu premergatorul pentru ca locuiam intr-o casa unde era curent pe jos si mi-a fost teama sa o las de-a busilea pe-acolo.

Singura parte nasoala ca sa zic asa a fost ca dupa ce a inceput sa mearga in picioare, de cate ori cadea nu prea reusea sa se ridice singura, astfel incat cerea o si mai mare supraveghere. A fost un chin intre 1 an si 1 an si 6-7 luni cu aceste cazaturi, eu eram epuizata nervos ca trebuia sa stau cu ea de fapt tot timpul cat nu
dormea. Bine ca m-au mai ajutat si bunicile, ca altfel...

Probabil ca la...urmatorul bebe, o sa-l las pe jos sa mearga cat vrea!
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Cristinuca a trecut prin toate etapele. A inceput cu tarasul(care a tinut cateva zile), apoi de-a busilea, pe cand avea 9 luni.
Si numai la 10 luni a inceput sa stea singurica, nesustinuta, in picioare. Iar la 11 luni si 10 zile a inceput sa faca primii pasi singurica. Si fara prea multe cazaturi. Premergator nu am folosit, defel.
Pentru ea, a fost important sa treaca prin toate etapele. Nu ar fi putut sa mearga direct in picioare, daca nu si-ar fi antrenat un pic muschii inainte. Cred ca, acei copilasi care se ridica si merg, fara a fi incercat inainte mersul de-a busilea, simt ca sunt pregatiti si pot sa mearga in picioare. Altfel, nu i-ar tine piciorusele si ar incerca alt mod de a se deplasa.

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

asa, speriati-ma...
era o bebica rotunda, rotunda, a reusit sa mearga singura intr-un tirziu la un an si 4 luni; mergea tinuta cu hamul, sau de minuta pe la 11 luni, si in casa se descurca de minune, "mergind " pe fund, pe podeaua de lemn si aluneca bine-mersi incotro vroia....ii era lene sa se ridice, nu se straduia de fel, toate jucariile erau pe jos...ei, dar acu merge la curs de patinaj (are 4 ani jumate!)...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Carina a inceput sa mearga (taraie ) de-a busilea pe la 5 luni. la 6 luni si o saptamana s-a ridicat in picioare singura in patut, pentru ca la 8 luni jumate sa o porneasca singurica din loc fara sa vrea sa o tina careva de mana.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Am propus acest sondaj pentru ca intr-adevar am gasit un articol in care se subliniaza aspectele amintite de Adela si Alina.
Anca a mers si ea in 4 labe, de pe la 6 luni si ce-i drept, o mai apuca si acum (2,9 ani), cand bunicile zic ca "face a musafiri".
Sunt si eu curioasa ce studii or fi stat la baza afirmatiilor din acel articol (revista Ioana- Copilul meu, februarie 2004). Sau poate mai bine sa ne bazam pe statisticile DC!
Numai bine,


Vilma, Anca si Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Ceea ce sustin psihologii este: ca faptul ca un copil sare peste mersul in 4 labe nu e o problema in sine, dar s-a observat ca toti copiii care au avut probleme mai tarziu (la scoala, de comportament, retard, etc) au sarit peste aceasta etapa.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Mirunica a mers in 4 labe de pe la vreo 7 luni, exersand in paralel si mersul pe marginea patutului. Era o scumpilica, cum ii puneam intr-o margine de pat vreo jucarioara si ea se ducea sa o ia.
La 10 luni deja mergea in picioare, inca ma uit cu drag la fotografiile facute in seara cu pricina.
Nu stiu cat si daca foloseste etapa asta, dar zic si eu ca orice sentiment de independenta, pe care copilul il capata odata cu cunoasterea si largirea universului, e un punct castigat.

Sanatate la bebei si parinti1
Boga

Mergi la inceput