Despre gradinarit

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Louisea, asa cum au zis fetele: salveaza ce se mai poate. Vezi poate o parte din radacina mai traieste...ti-au spus fetele asa de frumos, ca n-as face decat sa bat apa-n piua vorbind. Sa vii cu vesti bune!
Otilia, dar la leustean te-ai gandit? E yami in supa!
Cami, tu pe langa dragoste de flori ai si un super simt al umorului , de-aia ai rezultate faine. Da' sa stii ca eu imi incerc norocul si protestez: de ce n-ai sta tu cu familionul toata ziua la iarba verde si sa te bucuri de lacramioare da' sa le lasi acoolooo...?!Si mergi si a doua zi... [:D Sau sa le iei cu tot cu radacina si sa le pui in pamant...
Va pup pe toate si...la caldura!
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Otilia draga,
Multumesc mult de tot pentru ca ai cautat pentru mine siteuri de unde pot gasi ciresi de vanzare si pentru toate informatiile pe care m-i le-ai dat.
Chiar azi am fost la magazile specializate care acum se pregatesc pentru a pune in vanzare flori , rasaduri si copaci ornamentali si frunctiferi, si mi-au zis ca in fiecare an au adus si ciresi, caisi, piersici si de astea, si chiar daca nu gasesc cand merg, fac o comanda si imi vine acasuta in cel mult 10 zile, dar asta cand se deschide sezonul.
Oricum o sa mai caut si pe Internet sa vad calitaea si conditiile, si nu in ultimul rand pretul si garantia.
Multam fain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Nu sint cine stie ce gradinareasa, la noi barbatu-meu cu soacra-mea sint responsabili cu gradina, iar eu ii mai ajut din cind in cind.
Anul trecut in toamna am plantat panselute, sper sa infloreasca, si acum am semanat gura-leului sub veranda, pentru rasad!

Cu bine,
Elena

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

multumesc mult fetelor!!!!!!!!!


am sa incerc sa-l salvez pe bietul cactus.. mi-e atat de drag mai ales ca l-am adus din Ro dupa mine. nu e mare dar e dragut..

Pupici!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

abia acum am vazut subiectul! este excelent, ma bucur ca sunt atatia oameni indragostiti de plante. o sa va citesc cu sufletul la gura de fiecare data cand voi intra pe forum (cam rar in ultima vreme) si voi incerca sa particip si eu cu sfaturi, cu toate ca ceea ce am invatat eu in facultate se aplica mai mult la clima Romaniei.
va pup si plante frumoase.


ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinanunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Daca tai crengile de la baza bradului el nu pateste nimic dar nici nu te vei putea folosi de terenul astfel eliberat pentru ca solul e f acid datorita acelor care s-au descompus de atata vreme acolo si in plus e umbra.In padurile de conifere nu prea creste nimic pe sol.
Succes!


Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by Andreutza

Daca tai crengile de la baza bradului el nu pateste nimic dar nici nu te vei putea folosi de terenul astfel eliberat pentru ca solul e f acid datorita acelor care s-au descompus de atata vreme acolo si in plus e umbra.In padurile de conifere nu prea creste nimic pe sol.
Succes!


Andreea & Octaveatza



Draga mea Loreley...

ca o completare la ce ti-a spus Andreea, vin si eu cu o idee!!!
Dupä ce ai terminat cu operatia "tunsul bradului" , iti cumperi o mochetä de-aia de plastic, care imitä gazonul, dar sä fie de-aia mai scumpä, cu gäuri, sä nu-l sufoci pe säracul!!!
O iei si o pui sub brad, in jurul tulpinii intr-o formä circularä, care "imitä" coroana bradului...dupä aia iti cumperi o masä de lemn cu 2 bäncute, sau 4 scaune si uite ce frumos ai folosit locul!!!...pe partea cealaltä, poti sä agäti un scaun de genul hamacului si te dai si in leagän!!...cu conditia ca greutatea ta, plus forta gravitationalä sä fie mai mici decit rezistentza crengii respective!!

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by antoioana

.....[b]Cami, tu pe langa dragoste de flori ai si un super simt al umorului , de-aia ai rezultate faine. Da' sa stii ca eu imi incerc norocul si protestez: de ce n-ai sta tu cu familionul toata ziua la iarba verde si sa te bucuri de lacramioare da' sa le lasi acoolooo...?!Si mergi si a doua zi... [:D Sau sa le iei cu tot cu radacina si sa le pui in pamant...
Va pup pe toate si...la caldura!
anto




Antonia,

dar sä stii cä nu le povestesc glume la florile mele, cä asa ar muri de ris!!
Despre läcrämioare...cum sä le las acolo???....iti dai seama ce spui???...am luat eu si cu rädäcini si am pus la mine pe balcon....dar nici o sansä sä-mi indeplinesc visul...numai dacä as avea grädina mea!!!...atunci am sä fac poze si vi le trimit via satelit!!!...cä in viitorul indepärtat vor fi alte metode mai rapide si mai deocheate, de transmisie!!...probabil si de genul " in bätaia vintului se inclinä florile!", sau "mirositi, vä rog!"

Aaaa...si incä ceva...lingä pädurea aia, mergeam noi la baie...este acolo si un lac minunat, stäpinit de o pereche de lebede!!...odatä, lebädoiul ne-a ciugulit si ne-a alergat pe toti de pe plajä!!...cred cä avea furnici in cap!!!...dar am murit de ris ...nu cind m-a alergat pe mine, ci pe altii!!!....sä-i vezi cum fugeau cu päturile dupä ei si ditamai lebädoiul cu aripile deschise, care scotea niste sunete rägusite, de räzboi, ii urmärea indeaproape!! Avea puisori säracul...si trebuia sä-i apere cumva!!

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Sa vedeti ce mi s-a intimplat astazi!!!
Cobor eu sa-mi vad de ridichile mele, toate bune, frunzulitele au crescut mari si frumoase!
Vine sotul meu acasa, ma mai invirt nitel, cind ma uit la ridichi, ce-mi vad ochii??? Trei ridichi care ieseau deja din pamint!!!
Nu-mi venea sa cred!!! Pe pachet scrie totusi ca ridichile apar in 4-6 saptamini, dar asa, in citeva zile??? II zic sotului: "Ia te uita, ce ciudat, 3 ridichi!!!" Foaaaarte ciudat, ca sunt lunguiete si jumatate rosii/jumatate albe, pe pliculetul meu era o poza cu niste ridichi rotunde si rosii in intregime! In plus in urma cu un sfert de ora nu remarcasem nimic!!!
Ei, bine, ma tot minunez eu asa o bucata de vreme, pina cind EL nu se mai poate abtine, izbucneste in ris si-mi marturiseste ca mi-a facut o farsa, el a pus ridichile alea ca sa rida de mine!
M-am cam suparat pe el si i-am zis ca desi mi s-a parut ciudat, cu toata increderea pe care i-o acord nu l-as fi crezut in stare de asa ceva... Si asa si este! Ca pedeapsa trebuie sa sape toata gradina (nu chiar toata, doar partea unde punem legume si zarzavaturi) si mi-a desfacut si o sampanie sa-mi treaca. Doar ca nu se poate abtine sa nu povesteasca tuturor prietenilor si sa se sparga de ris impreuna...

PS: Mi-au incoltit si vreo trei semincioare de lavanda... Dar cam plapind... Noroc ca le-am pus pe vata sa le vad bine.
PS2: Data viitoare n-o sa-i mai spun lui ce am pus si unde, asa n-o sa mai faca glume!!! O sa schimb toate etichetele!!! Ca sa vedeti cum adevarul te face sa pici de fraier, citeodata!!!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

N-am apucat sa citesc toate mesajele la acest subiect, ca sunt atat de multe si nu prea am timp.
Eu sunt cam BATA la capitolul gradinarit si ptr. ca pana acum numai sotul meu s-a incumetat in gradina si a iesit o varza totala adica trei flori si restul necunoscut, mi-am promis sa fac eu o data treaba asta.
Problema mea este faptul ca gradina noastra este indreptata spre vest si umbrita de un gard inalt de tuia (stam in chirie deci nu putem sa scapam de el). Avem doua straturi si as vrea sa pun cateva plante / flori care sa suporte umbra, eventual tufe, si mai vreau sa pun cateva ghivece, lazi sau galeti (asa mai ca la tara) tot cu flori sau plate agatatoare.
Va spun sincer ca habar nu am de plante, asa ca orice m-ar ajuta, chair si o denumire fie ea si stiintifica. Vreau sa ma duc la un magazin de flori de gradina, dar macar sa fiu un pic in cunostiinta de cauza ce sa cer, ca altfel mi-e frica sa nu fiu pacalita.
Pupici

Mergi la inceput