Despre gradinarit

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Lia

Alina,floarea soarelui am primit cadou plantutele mici,nu stiu cum arata semintele:((.Au crescut inaltute-cred ca vreo 50 de cm si au facut si floricele dragute.Probabil vorbim despre acelasi lucru..floarea-soarelui ornamentale,au o kestie pufoasa unde ar trebui sa fie semintele..presupun doar ca ale tale erau bolnave,de aia n-au facut floricele.Am sa ma uit zilele astea sa vad daca gasesc seminte si-ti spun ce fel de semincioare au:))

Lia&Andrew


Lia,
Multumesc .Io tin minte ca semintele din care am pus floricele alea decorative aratau ca semintele celea,bonboane agricole parca la zice dar muuult mai anemice...d-aia or fi iesit tulpinile alea asa slabe?!
pup,


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Hai sa ma laud si eu,ca tot sint tufa la gradinarit(cum zice Otilia)
La socrii in gradina am plantat hrean,iar acum am o tufa frumusica!!
Iar acum citeva zile am fost la un magazin si aveau seminte de tot felul,asa ca mi-am luat seminte de patrunjel si de salata.Patrunjelul vreau sa-l pun intr-o jardiniera,dar salata trebuie sa o pun in gradina.Problema e ca gradina mea nu e ingradita si in plus se vede tot din strada.Inca nu m-am hotarit unde sa o plantez.
Am si floricele,in geamuri am panselute de iarna (sint pline de flori) si o ciclama roz.
In toamna am pus in pamint bulbi de narcise galbene,dar cum a tot fost cald pe aici ,au iesit deja,au vreo 10cm,mi-e frica sa nu inghete acum,ca dimineata sint cam 0 grade.
Cam astea sint ispravile mele din gradina!!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by antoioana

Cami, esti durere!Ia spune, bashina porcului e ciuperca aia care cand se usuca si o spargi iese un "praf" din ea? Aia de creste de nebuna pe campii? Daca-i vorba de ea, sa-ti spun: e super de gustoasa!!! Cand ne-a spus prima data cineva, am zis ca vor sa ne otraveasca, dar pana la urma am incercat. Facuta cu ou, ca un snitzel...yami. Sau o fi si vreo floare cu numele asta?....Numai bine.
anto






Antonia,

m-ai fäcut sä rid!!!
Bäsina porcului este floarea aia galbenä, cit o monedä de 5 lei!!!....adicä, päpädia......eu imi fäceam cind eram micä, coronitze din ea, albästrele si margarete...
Cunosc si eu ciupercile älea explozive, dar nu m-am incumetat sä mäninc asa ceva!!...imi pläcea insä, sä sar pe ele, cä pocneau asa de frumos!!!....sä nu-ti mai spun, cum imi arätau galosii dupä actiunea " bombardament"
Mergeam de multe ori, dupä ploaie prin pädure, la cules de ciuperci cu tata. Dar de regulä luam numai champignon ( stiam si locurile pe unde cresteau.. ), cä de altele ne era fricä....am auzit multe intimpläri nefericite in legäturä cu consumul de ciuperci mai putin cunoscute!!
Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragele mele grädinärese...sau in curs de devenire...

sint rea, nu??
Am "dispärut" un pic, pt cä "mi-am lins ränile"...am fost liberä marti si miercuri, dupä 13 zile de lucru incontinuu si drept recompensä, am avut iar dureri de mäsea ( povestea mea veche cu nevralgia de trigemen!!) si de data asta, 2 abcese!!!
Marti spre miercuri s-au spart si am avut dureri, iar miercuri m-am dus la dentistä si i-a spus sä-mi scoatä mäseaua, cä m-am säturat de dureri...din noiembrie imi ajunge...dar am sperat cä o mai pot salva!! Acum am o gaurä mare in gurä, cä pot planta cartofi!!! Incä mai am dureri, dar ästea sint "post-operatorii"!!!
Cred cä dacä as avea din nou o grädinä, ar iesi una de vis!!....hai, viseazä mai departe Camelio!!!
Dar nici o grijä...are Cami si asta in cäpätinä si o sä-mi indeplinesc visul din nou!!!...deocamdatä am alte urgente pe creier si am asa de putin timp liber!!
Mie imi place tare mult cum aratä cartravetii äia mici, ridicati pe sirme!!!
Se bat 2 araci mai solizi, cam 1,5 m inältime, poate chiar 2 m, intre care se leagä sirmä de la unul la altul, cam la 40 - 50 cm distantä, pe linii orizontale, de jos in sus...cind incep sä creascä vrejurile se "indreaptä" in inältime, in asa fel incit sä se agate de aceste sirme...este si decorativ, dar si mai frumos este cind cresc castravetii, care atirnä de data asta in inältime!!!...te duci pe lingä "gardul viu" de castraveti , inhati unul si il bagi in gurä!!...ce imaginatie "sänätoasä" am, nu??
Hreanul nu ar trebui sä lipseascä din nici o grädinä...cite o linguritä rasä pe zi, poate 2, fac minuni...este un medicament natural.
Info gäsiti pe pagina naosträ!!!....asta in spirit de glumä!!
Atentie!!!!
Macii comestibili ( sint äia care cresc mari de tot si ai si niste flori cit "roata carului"!!!, sint deosebit de frumosi!!!
De ce atentie??...mama mea a plantat destul de multi in grädinä... pe timpul comunismului...si arätau indescriptibil de frumosi...pinä cind a venit un nene nepoftit si a intrebat-o ce are de gind cu o astfel de culturä!!...bätea apropoul la narcotice...
Dupä ce le cad petalele, se lasä capsula sä se usuce ( este galbenä si uscatä si zdrängäne ceva in ea cind o zgiltii ), iar semintele de mac se pot refolosi pt räsaduri noi si ce rämine aterizeazä pe piine, sau la präjituri!!...eu le mincam si asa, goale!!!....acum imi explic de ce eram eu asa de nebunä cind eram micä!!!....dar nu-mi explic de ce sint si acum nebunä!!!...cä sint ditamai gäliganca!!!
Cit despre pomisorii fructiferi pitici, la noi pe aceste meleaguri, se gäsesc la magazinele specializate pe grädinärit, sau mai nou, chiar si la Neckermann, sau alte cataloage renumite ( au si cataloage pe specializäri...cum ar fi grädinärit ). Acolo am väzut si zmeurä, si coacäze etc...cam tot ce-ti doreste inima, pe scurt!!

Vä pup mult de tot, Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

In primul rand floarea mea preferata este margaritarul(lacramioarele) care arata ca un sirag de lacrimi albe si miros divin(sunt niste flori tare romantice, ca si mine).
Despre pregatirea terenului:acolo unde exista plante perene(care au in sol organe vegetative din care se regenereaza anual) nu se intoarce terenul si doar se sapa cu sapa cu grija pe langa plante, dupa ce rasar ca sa stii unde sunt.Daca ai avut plante anuale, ele se inlocuiesc cu alte seminte.Avantajul este ca odata cu brazda se ingroapa si semintele de buruieni.Tu hotarasti daca sapi sau intorci brazda.
Patlagina este o planta medicinala dar ca aspect decorativ e 0(in gradina e o buruiana).
Hreanul arata f bine intr-un colt de gradina si este si f practic.Conditia sa reapara anual este sa nu il scoateti pe tot.
Papadia este frumusica, primavara devreme se poate face salata din frunze (cand sunt f crude), dar aveti grija ca este invadanta si o sa ajungi sa o tot jumulesti (semintele cu puf sunt f usor raspandite si cresc repede).
Fasolea este decorativa,mai ales aceea cu flori rosii.
Nu sunt inca lamurita cu florile albastre din grau(cum arata si ce sunt) pentru ca pot fi mai multe.
Macii sunt niste flori superbe cu conditia sa nu ii rupi pentru ca se ofilesc in 5 min.Atentie insa ca au in tulpina un latex toxic.In general sa fiti atente la plantele toxice deoarece copilasilor le place sa le guste.
Castravetii pe sarma sunt mai feriti de boli.
De leurda nu am auzit nici eu.Nu stiu ce este.
Daca faceti straturi din pamant cu sapa(brazde inaltate despartite de santulete)acesta se va incalzi mai repede de la soare si veti avea legume si flori mai timpurii.
Imi cer scuze daca am abordat subiectele cam haotic, sper sa va foloseasca.Si de asemenea scuze daca am abordat subiecte si unde nu am fost intrebata.
Pupici,


Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

fetelor help!!
mi s-a imbolnavit cactusul. a inceput sa se inegreasca pe la varf si acum tot continua..
daca moare??
ce sa fac??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Otilia, merci pentru linkuri! Nu uita sa semeni si cerfeuil, daca nu ai (la noi in gradina creste spontan...)
Fetele, parca vad, nu peste multa vreme, alaturi de forumul "La bucatarie", si forumul "In gradina"


Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Otiliaaaaaaaa!!

Sa nu te apuci cu tot zelul sa sapi si pe unde sunt flori, pentru ca bine ai intuit le deranjezi daca nu si mai mult le omori.Sapi doar locul unde vrei sa pui straturi cu rasadurile de legume. Spor la treaba!
Iti multumesc mult pentru link-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:




Antonia,

m-ai fäcut sä rid!!!
Bäsina porcului este floarea aia galbenä, cit o monedä de 5 lei!!!....adicä, päpädia......eu imi fäceam cind eram micä, coronitze din ea, albästrele si margarete...
Cunosc si eu ciupercile älea explozive, dar nu m-am incumetat sä mäninc asa ceva!!...imi pläcea insä, sä sar pe ele, cä pocneau asa de frumos!!!....sä nu-ti mai spun, cum imi arätau galosii dupä actiunea " bombardament"
.



Eu stiu ca la floarea de papadie galbena, i se zice cu..l gainii! (Sper sa nu ma atentioneza moderatorii!Plizzzz.)
Si la fel ca Anto, stiam de o ciuperca care se numeste basina porcului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Cami, Cami, hai la mine si da-mi niste sfaturi de specialista, ca tare mi-ar trebui! tu ai chestia asta in sange, nu alta! halal de tine! da sa incep si eu cu povestile mele de gradinaritza: anul trecut am plantat si eu castravetzi! stitzi cati am avut? cati nici nu visatzi! culegeam zilnic mai bine de 1/2 kg pe zi, dulci si micutzi, cornishorii aia care ti se topesc in gura si au pufuletzul ala dulce pe de-asupra. Am plecat apoi cateva zile in concediu- vreo 4, daca-mi amintesc bine si cand m-am intors, napadisera nebunii toata gradina! eu i-am plantat intr-un coltz mic, sub casa, da s-au suit pe tufele de trandafiri galbeni, pe gardul viu si s-au dus la vecini pe vreo 3-4 metri, si in mijlocul peluzei la noi, ca nu mai puteam tunde iarba! m-am crucit si eu si barbatu-miu! cam in acelasi timp mi-am pus si niste dovlecei si nu vreau sa va explic cum arata gradina mea, cu vrejii amestecati de castraveti cu cei de dovleci! hihi nici nu mai aveam pe unde sa calc!
da sa revin la intrebari: in gradina am in coltz un brad imens, dar mare cat casa! Bradul creste chiar de la nivelul ierbii si imi ia foarte mult loc. Eu tot ma gandesc dac-as putea oare sa-i tai crengile de jos si sa le las cam de la 2m in sus, iar dedesuptul lui sa pun o bancutza unde sa mancam vara. Voi ce spuneti? ar afecta bradul sau nu???
Va pup dulce si mersi

Lorelei & Family

Mergi la inceput