Plante si flori pentru suflet

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

quote:
Originally posted by pojogam

Valentinaq acum recitind ce ai scris imi pica si mie fisa… si eu ador trandafirii. Cand eram mica bunicul avea grija de ei si ii inmultea. Acu nu mai este printre noi si am ramas cu aceasta dragoste de trandafiri. Rugamintea mea este sa-mi spui ce tip de trandafir catarator e mai rezisten si in acelasi timp frumos. Doresc in primavara sa imi pun unul la geam si prin curte. Astept raspuns! Multumesc!!!

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao



Mihaela imi pare rau dar nu stiu ce specie sunt,eu am 2,unul roz,cu florile mici si batute,altul cu florile rosii si ceva mai mari,chiar si la frunza difera.O sa ma uit in encicopedie sa vad si daca gasesc iti spun.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor,
eu tare mai duc dorul violetelor de parma de acasa ! Aici n-am apucat sa-mi iau... Eu mai stiam despre ele ca nu le place sa le uzi frunzele. Fac niste pete de un maro deschis si se usuca.
De muscate stiu ca e bine sa pui puiul in pamant primavara, sa nu stea la soare direct si...uneori le pica toate frunzele si ramane un ciot peste iarna, dar primavara izbucnesc din nou de nu-ti vine a crede. Deci rabdare cu ele.
Moka, Lulu,multumesc. Sa vad ce fac si eu cu feriga mea.
Tocmai am luat de la cineva o crenguta dintr-o euphorbia. Cica infloreste tare frumos. Stiti ceva de ea?
Va pup pe toate.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Sunt doua specii de euphorbia mai cunoscute:
- staua de craciun are flori micute, galbene, nesemnificative, inconjurate de frunze mari si rosii care dau frumusetea plantei.
- coroana lui Iisus are tulpini mari, carnoase si pline de spini enormi ascutiti. Face flori micute in varful tulpinilor, rosii si delicate.
Tu de care ai?

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Specialistelor dragi,

Am si eu un of care sta intr-o vaza cu apa si se numeste bat de bambus. A dat vlastar din varf, vlastar care face bine, merci, e verde, dar pozna mare e ca se ingalbeneste tulpina mama, de la varf, si acuma coboara vertigisos, fetelor?
Ce ma fac, ca n-as vrea sa dea ortu' popii!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

PT. MOKA-sa stii ca nu uit ce ti-am promis,un vlastar de FLOARE DE CEARA.Dar saptamana asta nu o sa fiu acasa,de pe 16 incolo,mai vorbim.Sa nu te superi pe mine,asta e situatia.
Cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

stiti care e denumirea stiintifica a florii de ceara? As vrea sa cumpar si eu una si nu stiu de unde.

Adina si dragalasii ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by voinea

stiti care e denumirea stiintifica a florii de ceara? As vrea sa cumpar si eu una si nu stiu de unde.

Adina si dragalasii ei



Incearca aici:
http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=375

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Moka draga,
multumesc de raspuns. Cred ca am Coroana lui Iisus. Deocamdata este in apa,astept sa-i iasa mustati. Problema e ca niste frunze s-au ingalbenit. Oare sa o pun in pamant si sa o ud mai des? Nu vreau s-o pierd :-((.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

ANTO, eu n-am inmultit-o niciodata, nu stiu ce sa zic. O am de vreo patru luni si are aproape un metru, am cumparat-o mare. E si ramnificata mult ce-i drept mi-a facut flori intr-una si e frumoasa. M-am entuziasmat cand am luat-o, acum sincer imi cam pare rau. Bebicul o sa creasca, si-asa tre' sa-l pazesc de cactusi, acum mai am o grija in plus. Oricum la primavara o tund si daca nu-ti supravietuieste lastarul iti dau eu altul.

Apropos de inmultit, eu de vreun an nu mai inmultesc nimic in apa. Pun direct in pamant, in rasaduri mici, tin umezeala mare, si cand prinde radacini si incepe sa creasca mut in ghiveci normal.

VOINEA, floarea de ceara se cheama Hoya. Eu n-am gasit-o pana acum in nici o florarie.

SCARMANUS, si eu am luat un bat de bambus acu' vreun an dintr-o florarie. L-am pus in pamant si a crescut vreun centimetru, acu' e cat un deget. Nu-i nici o sfaraiala cu el sau nu stiu eu sa-l ingrijesc, dar de ingalbenit nu s-a ingalbenit.

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BurlacuP spune:

Fetelor, spuneti-mi si mie ce floare, pomisor as putea pune in holul de la intrare unde nu este pre multa lumina naturala?As vrea ceva marisor ca sa umple un colt!
Va multumesc!

Paula

Mergi la inceput