Pampers la 2 ani si jumatate!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Din experienta cu fratiorul lui mai mare, stiu ca solutia ideala e sa-l lasi fara pampers, sa suporti un pic de mizerie( din cauza accidentelor) si sa ai rabdare. Doar ca trebuie sa fie vara! Asta este, daca nu voi reusi pana atunci, o voi face la vara. O sa aiba 3 ani. sau poate se intampla vreo minune cand incepe gradinita, din februarie...
O zi buna si copii sanatosi tuturor.

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Simonica are 2 ani si 3 luni.Am incercat tot ce se poate.Pur si simplu nu vrea.Cand o asez pe olita se streseaza foarte tare si nu vrea sa faca,se abtine.Vrea pipitul(pampers).Odata am lasat-o fara si cand a simtit ca numai poate a inceput sa urle dupa pipit.Ea stie ca acolo se face kk si pipi.Ce sa fac?Am incercat si cu WC si tot nu reusesc.Cand face pipi pe jos ii e f.rusine dar in pipit nu are nici o treaba.Am asezat-o pe olita,am luat carti si i-am citit.Sta putin si se ridica.Cu jucariile la fel.Spune ca o doare fundul,se duce la biblioteca sau perete si face in picioare pe ea.

Help!




Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Luca are 2 ani si 5 luni si am inceput de vreo luna dezvatatul de pampers. Il tin in niste chiloti speciali ceva ma grosi care mai absorb pipi si nu curge pe jos. Il pun la olita din 45 in 45 de minute si are zile cand nu face pe el de loc (asta daca nu uit eu sa-l pun). Din pacate nu cere olita aia niciodata.

Eu l-am convins sa stea pe olita cu televizorul. Pentru ca in mod normal nu avea voie TV, cand il puneam pe olita ii porneam televizorul. Era asa de incantat ca uita de olita, pe urma s-a obisnuit ca sta acolo 2-3 minute si nu mai e nevoie de televizor.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

hop si noi , cu pipilicile noastre: a reusit la doi ani si 9 luni sa se descurce fara pampersi, facea inca pe kk la olita de pe la un an si 9-10 luni; nu a fost nici o probleme, am pus chilotei de fetita si gata - era primavara, caldut si chiar n-a avut probleme; pe pampersul de noapte l-a mai purtat pina la 3 ani si o luna, dupa o luna de gradi, cind am cazut de acord ca nu ne mai trebuie...discutii serioase...am am mai avut accidente dar nu multe...intr-o noapte chiar si- strins singura cearceaful ud, si- a pus altul , dar s-a impotmolit in nadragii de pijama, era uda pe piele si aia curati u alunecau si nu reusea sa se imbrace asa ca a venit sa ceara ajutor...

asa ca nici nu mai imi bat capul cu sara., la primavara va avea doi ani si 8 luni si atunci actionam- desi e in urma cu actiunea olita- desi stie ce e, o urmareste pe la toaleta si se amuza face totate trebile gramada in pampers- de, copilul no 2 , neglijat de mami...ma consolez vazind ca nemtzii nu-si bat capul, si e normal, nu-si pun problema costului pampersilor- sigur ca in ro n-o lalaiam atit actionam mai demult,,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si fetita mea e maricica(1 ani si 9 luni trecute)si nu face la olita,stie de existenta si intrebuintarea ei dar eu nu m-am obosit sa o obisnuiesc sa faca acolo nu din comoditate ci din conditii de igiena:daca imi cere ca vrea pipi in metrou,in magazine sau pe mai stiu eu ce coclauri,nu cred ca o pot determina sa tina,la virsta asta isi controleaza destul de greu sfincterele.
La vara va avea putin peste 2 ani si incepem "operatiunea"dar fara graba.

A fost haios asta vara,intr-o drogherie:Marie a luat din raft o olita,s-a asezat pe ea si a inceput sa strige"kaka,kaka!",toata lumea se uita mirata la noi cum am reusit sa determin un copil asa mic sa faca treburile la olita,avind in vedere ca in Germania copiii renunta la pampers definitiv dupa 3 ani.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

si totusi ce poate determina un copil invatat deja la olita, un copil care daca facea pe el venea la mine fuguta sa o schimb- ce o determina sa faca, dintr-o data, aproape numai in pantaloni?? daca o intreb daca vrea olita spune nu, dar apoi face pe ea, si mai grav, nu zice nici pas, poate sa fie si kk si pipi laolalta!!
nu au fost evenimente negative in viata ei, cu atat mai putin recente, ca sa fie asta o explicatie.
e o schimbare prea mare, si destul de brusca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roinita spune:

Si eu m-am confruntat timp de vreo doua sau trei saptamani cu problema ta, Rosey. Bogdan facea pe el noapte de noapte pipi, dupa vreo doi ani de cand nu mai facuse deloc. Am cautat explicatii, motive de stres. In familie era totul in regula, la gradinita avea deja prieteni (desi nu mergea de multa vreme), parea ca se acomodase, nu avea probleme de comunicare din cate imi zicea educatoarea. Eu nu gaseam explicatia, desi un motiv precis ca era, probabil protesta in mod inconstient la ceva, posibil la gradinita. In momentul in care i-am pus un impermeabil (nu mai stiam ce sa fac) sub cearsaf nu a mai facut deloc pe el. Ii era rusine ca am recurs la aceasta metoda, pentru ca el era deja "copil mare". Asta a fost. Se poate sa fie un fel protest la ceva ce il deranjeaza, sau stiu eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Rosey

si totusi ce poate determina un copil invatat deja la olita, un copil care daca facea pe el venea la mine fuguta sa o schimb- ce o determina sa faca, dintr-o data, aproape numai in pantaloni?? daca o intreb daca vrea olita spune nu, dar apoi face pe ea, si mai grav, nu zice nici pas, poate sa fie si kk si pipi laolalta!!
nu au fost evenimente negative in viata ei, cu atat mai putin recente, ca sa fie asta o explicatie.
e o schimbare prea mare, si destul de brusca.



Cand am discutat subiectul "olita" cu educatoarea de la grupa noastra de joc, am intrebat-o si de varsta la care ar trebui sa-i invatam sa faca la olita. Ea ne-a raspuns ca in nici un caz inainte de 2 ani, intrucat sunt multe cazuri in care copiii se obisnuiesc sa faca la oala si apoi se "intorc" adica peste 1-2 ani sau chiar mai tarziu incep sa faca din nou pe ei, brusc si aparent fara vreun motiv extern. Cica din cauza ca atunci nu erau, de fapt, pregatiti psihic sa faca la oala.
Nu stiu daca are sau nu dreptate, nu stiu daca e adevarat...
Cert e ca, asa cum au spus si fetele, aici nu se pune problema sa se treaca la olita inainte de 2 ani. Medicii sunt primii care ne recomanda sa mai asteptam. Noi asa facem pt ca altfel nu stim, si sunt sigura ca mamicile care incearca mai devreme o fac cu bune intentii. Eu zic sa mai astepti putin, eu nu i-as mai aduce deloc aminte de oala, si as lasa-o pana spune ea. Noi o intrebam pe Andra : ai facut kk? si ea zice da, apoi noi: hai sa te schimb. Fara comentarii, certuri, laude.
Cine stie ce-o fi in capusorul ei... incearca sa afli prin intrebari generale, fara referire la oala. Eu stiu, ceva tot de genul asta: ai facut kk, vrei sa te schimb, nu vrei sa faci kk?, nu vrei sa faci pipi?, vrei sa faci in pantaloni, etc.
Sper ca te-am ajutat, cat de cat... Pupici!



Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Draga Nora,
Baietelul meu are 2 ani si 8 luni si inca poarta pampers permanent. Desi am incercat toate tertipurile (avem vreo 3 olite in casa), colac de WC ot n-am eusit mai mult de un pipi la oala si nimic la WC! Alecu a recunoscut ca nu paote sa faca la olita si gata! Asa incat momentan am renuntat la chin si asteptam caldura pentru purtat chilotei. Vara trecuta l-am avut plecat la munte unde a fost foarte frig, asa ca nici vorba de lasat in chilotei. Nu disper, caci in toate cartile de pediatrie pe care le-am citit, se spune ca fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Stresandu-l n-am obtinut decat incapatanare si tot la pampers am ajuns. Cine spune ca vai, copilul meu face la oala de la cateva luni, acela nu a facut altceva decat sa-si vaneze copilul cu olita...copilul trece de la pampers la oala atunci cand este EL pregatit si nu noi...noua nu ne trebuie decat rabdare si intelegere...fiecare dintre copiii nostri este unica, asa ca sa nu disperam!
Toate bune!

Denisa si copilul Alecu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Diana mea are 2 ani si aproape 3 luni si are pampers.
merge la cresa de aproape 5 luni si acolo face la olita des.
Acasa face cateodata dar nu e regula.
Sta si pe Wc (special pt copii) si face mai nou pipi, dar nu si kaka.
si eu sper ca la vara sa scapam de pampers.

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput