[help] - a inceput sa se bâlbâie

[help] - a inceput sa se bâlbâie | Autor: lilly

Link direct la acest mesaj

Fetita mea Miruna (are 2 ani si 2 luni) de 1 saptamina a inceput sa se bâlbâie. Voi a-ti avut probleme de genul asta? Ea vorbeste foarte bine de la 1 an si 5 luni, dar nu s-a mai intimplat pina acum. Dati-mi si mie un sfat, va rooog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Copiii mei sunt micuti, nu-ti pot da sfaturi comparativ cu ei. Dar ce pot sa-ti spun este ca eu personal, pe la 3 ani, ma balbaiam ingrozitor!!! Mama si tata erau disperati; vorbisera deja cu un logoped. Dar, nu a mai fost nevoie pentru ca mi-am revenit.
Prietena mea are o fetita de 4 ani, care a inceput tot pe la 3 ani sa se balbaie. Dar a fost o perioada scurta, apoi a vorbit, normal, ca inainte. Eu zic sa nu te alarmezi deocamdata. Amuza-te, filmeaz-o, inregistreaz-o! Daca tot continua cu balbaiala, atunci vorbeste cu pediatrul si sfatuieste-te cu el ce aveti de facut. Dar, va trece; sunt convinsa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Daca esti din Bucuresti si crezi ca este cazul sa mergi la un specialist, iti pot recomanda un dr. logoped. Dar nu te alarma, intai vorbeste cu pediatrul ei.

Florina

quote:
Initial creeata de lilly

Fetita mea Miruna (are 2 ani si 2 luni) de 1 saptamina a inceput sa se bâlbâie. Voi a-ti avut probleme de genul asta? Ea vorbeste foarte bine de la 1 an si 5 luni, dar nu s-a mai intimplat pina acum. Dati-mi si mie un sfat, va rooog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Daca se bilbiie pentru ca se grabeste nu e cazul sa-ti faci probleme. Si fetitei mele, care are 4 ani i se mai intimpla asa...vrea sa spuna ceva repede, nu-si gaseste cuvintele sufiecient de rapid pe cit ar vrea si se mai bilbie...Daca asta e si cazul fetitei tale nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Atunci cind incepe sa se bilbiie opreste-o si spune-i sa o ia incet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

Copilul meu care acum are aproape 3 anisori a inceput sa se balbaie l a2 ani si cateva luni. Eram disperati pentru ca si el vorbea bine inainte. Am incercat sa-l determinam sa nu mai vorbeasca asa si in prima luna n-am reusit. Si noi am incercat sa consultam un specialist dar logopedul am inteles ca nu corecteaza acest defect ci altele de pronuntie (poate gresesc-corectati-ma). Am incercat apoi sa-i repetam corect si rar cuvintele si el sa repete dar n-a tinut..Am incercat sa fim noi mai calmi si sa nu-l repezim si n-am reusit. Am ras putin de el si am incercat apoi sa vorbim toti la fel si probabil ca a sesizat si el micutul ca ceva nu e-n ordine dar n-am reusit nici atunci.
Spunea din cand in cand: nu stiu sa vorbesc, nu stiu sa vorbesc...
Atunci am decis ca trebuie sa fiu consecventa: mi-am dat seama vorbind mereu cu el ca gandeste mai repede si nu poate sa se exprime la fel de repede.. Si incet am rezolvat problema . Acum nu se mai balbaie de loc. Ai rabdare si fi consecventa

Mergi la inceput