Retete Montignac

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu am facut ieri un fel de varza a la Cluj, dar fara orez si smantana. Adica am pus un strat de varza murata calita cu ceapa, unul de carne tocata si tot asa pana s-au terminat, apoi am pus suc de rosii si putin ulei. Bineinteles si sare, piper, boia dulce si cimbru (printre straturi).
A iesit bunut, mai am si astazi.
Maine tin post, asa ca oi vedea ce fac...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by monicaa

Valentina ..super ciupercutele.daca le-as fi mancat la pranz as fi presarat pe ele si un pic de cascaval ras.
.
.
.
Tip: supa nu contine deloc grasimi; poate fi mancata seara fara probleme.Si mai e si satioasa. Eu cand imi fac, fac o oala mai mare si am pentru cateva zile.


Adica seara n-ai voie deloc grasimi, nici macar cascaval?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Din cite am inteles eu,nu.
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

DESERTURI MONTICNAC PENTRU POFTICEI

Se impune o precizare venita destul de tarzior ce-i drept dar mai bine mai tarziu decat niciodata, nu-i asa?
"Deserturile: In faza I, un alt desert decat branza, fructele rosii ori spumele de fructe (luat, de exemplu, duminica) ar ocaziona o abatere. In acest caz, va trebui sa alegeti deserturile cu <abatere foarte mica>", iar cele cu <abatere mica> se pot consuma in faza II a dietei.

Spuma de Ciocolata <abatere mica> = FAZA II
400g ciocolata amaruie (min. 70% cacao),8 oua, 1/2 pahar rom, 4 lingurite cafea solubila, putina sare.

Se rupe cioco si se pune intr-o cratita se adauga cafeaua facuta cu 1/2 ceasca de apa si romul. Se topeste cioco in bain-marie amestecand continuu. Se separa albusurile de galbenusuri si albusurile se bat spuma tare cu putina sare. Cioco topita se racoreste intr-o salatiera si se adauga peste ae galbenusurile amestecand repede. Incorporati cu grija pentru a obtine o compozitie omogena.
Se tine 5 ore la frigider, inainte de a fi servita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Spuma de caise:<abatere foarte mica> = FAZA I ocazional nu zilnic!

500g caise (eu voi folosi congelate), 1 lamaie, 2 linguri de fructoza, 4 foi de gelatina, 150g branza de vaci 20%, 100g smatana degresata.

Opariti caisele si curatati-le de coaja dupa care amestecati-le cu mixerul pana ce obtineti un piureu. Adaugati sucul de lamaie si fructoza. Inmuiati gelatina in apa apoi scurgeti-o si topiti-o in bain-marie cu doua linguri de apa. Apoi incorporati gelatina imediat in restul compozitiei. Amstecati bine. Turnati aceasta compozitie in forme mici si lasati-le 3 ore la frigider ca sa se prinda. Serviti foarte rece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Flan de branza de vaci cu stafide:<abatere foarte mica> = FAZA I ocazional nu zilnic!


100g stafide, 250g branza de vaci 40%, 3 oua, 4foi de gelatina,1/2 pahar de lapte 2 linguri de fructoza, 1/2 pahar de rom

Lasati stafidele peste noapte la inmuiat in rom cat sa le acopere eventual mai adaugati putina apa. Bateti galbenusurile, adaugati branza de vaci si fructoza. Bateti albusurile spuma foarte tare si incorporati-le in amestecul de branza. Incalziti laptele si puneti in el foile de gelatina (inmuiate in prealabil in apa rece si scurse). Adaugati laptele cu gelatina in compozitie si stafidele scurse, amestecand cu grija. Turnati preparatul intr-o forma de sarlota si coaceti in cuptor la 220 de grade timp de 25 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lapte de pasare:<abatere foarte mica> = FAZA I ocazional nu zilnic!


1 bucatica de baton de vanilie, 8 oua, 1 litru de lapte semi- smantanit, 3 linguri de fructoza, putina sare

Separati albusurile de galbenusuri si bateti-le spuma foarte tare cu putina sare. Fierbeti laptele cu vanilie si 1/2 pahar de apa, avand grija sa nu clocoteasca prea tare (abia sa bolboroseasca). Cu o lingura, luati din albus si il asezati la suprafata laptelui. Fierbeti acesti bulgari 1 minut si pe o fata si pe cealalta si scurgeti-i pe un servet.
Preparati o crema englezeasca (io una nu stiu cum e asta dar poate daca stie altcineva imi spune si mie!) din galbenusurile batute, peste care turnati laptele caldut (eventual lungit cu apa ca sa fie un litru); bateti repede. Puneti compozitia pe foc mic pentru a se ingrosa si indulciti-o in ultimul moment cu fructoza. Lasati sa se raceasca si serviti cu bulgarasi de albus deasupra cremei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si acum iau o pauza ca salivez rau de tot!
Ca sa fiu si eu pe subiect am facut aseara cotlete slabe de porc la cuptor cu legume. Am pus toate ingredientele de la inceput: carnea , 2 cepe rosii taiate solzisori, conopida, mazare, fasole verde, ardei, suc de rosii doua linguri de ulei de masline, sare, piper cat se poate de mult si doua cani de apa. A iesit cam prea zemos pt. gustul meu trebuia sa pun mai putina apa dar in schimb este foaarteee gustos.

In seara asta cred ca voi incerca supa de legume propusa de Monica, pentru ca mi se pare delicioasa, dar eu ca un mic dracusor voi adauga si putintel unt la ea.

Va pup,
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Monicaa:de porumb stiam si eu dar de celelalte nu-mi amintesc.
Oricum am sa ma uit mai bine in carte , mersi orcum de observatie!
Ai vazut de ce am vrut eu sa scriem ce mancam , tocmai pt. a primi observatii daca e cazul!
Atunci ce ramane de mancat pt garnituri : doar varza si fasole verde?
Mai vreau idei!!!!!Garnituri ca al meu nu se satura doar cu carne si salata!!


Ione`
www.saracut.go.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:


Eu mai mananc spanac, fasole verde, conopida, varza calita...

Mergi la inceput