Cum gatiti voi prazul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

quote:
Originally posted by simonaM

ok am grsit eu am crezut ca scrie pranzul?inca o data soryyyyyyy . dar totusi stie cineva cum se numeste in engleza aceasta ceapa..eu pur si simplu nu o cunosc.hei ce sa faci se mai intimpla ca ca sunt de multi ani aici (de la 7 ani)iar acum am 25 .ce sa faci ,daca stie cineva poate sa imi spuna fetelor din usa.
inca o data soryyyy.

mona78



in engleza este leek....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

lidia mersi mult de tot.eu sunt pentru o vreme in kitchener pt ca avem ceva bussines in detroit , kitchenr si in toronto si sunt aici acum si te-as intreba unde il gasesc parzu la legume sau in alta parte.mersi mult.o sa stau 2luna la canada kitchener si o sa il caut.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

In RO la raionul cu legume se gaseste prazul, banuiesc ca si acolo tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Praz cu masline

1 kg praz, 250 g masline, 2 lingurite de bulion (pasta de rosii concentrata).

Se curata prazul de "mustati" si de frunzele verzi, pastrandu-se doar partea cilindrica (atat cea alba, cat si cea verde). Se spala bine si se taie in bucati de 2-3 cm lungime. Se pune ulei intr-o cratita mai inalta (ca sa incapa prazul la inceput, la gatit el scade mult). Se adauga prazul cu putina sare si se pune pe aragaz, la foc mic, fara apa, cratita fiind acoperita. Se inabusa cu apa pe care o lasa. Din cand in cand amesteci, sa nu se lipeasca si sa se caleasca uniform, pe toate partile. Dupa 10-15 minute adaugi apa rece cat sa cuprinda bine prazul, care intre timp a scazut, si lasi sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand se inmoaie. Cand prazul e aproape gata adaugi maslinele, spalate sub un jet de apa si crestate cu cutitul, ca sa iasa gustul din ele. Daca a scazut prea mult, mai adaugi apa. Cand totul a fiert, pui bulionul.

Mie imi place foarte mult aceasta mancare si nu se face deloc greu. Mie imi place mai mult rece (sau calduta), nu fierbinte.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

quote:
Originally posted by simonaM

lidia mersi mult de tot.eu sunt pentru o vreme in kitchener pt ca avem ceva bussines in detroit , kitchenr si in toronto si sunt aici acum si te-as intreba unde il gasesc parzu la legume sau in alta parte.mersi mult.o sa stau 2luna la canada kitchener si o sa il caut.

mona78



la raionul de legume, mai exact pe acolo pe unde vezi salata verde... prazul arata pecum ceapa/usturoiul verde, numai ca mult mai mare, si de obicei frunza verde este tunsa pana aproape de .... "cotor"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

multumesc mult lidia azi l-am gasitinca o data multumesc mult fetelor.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brenda7777 spune:

Mâncare de praz cu brânza și bacon
Se prepară în 20 min. și se coace în 35 min.
Se curăță 3 prazi și le tăiați sub formă de bastonașe.
Le prăjiți într-o tigaie cu 10g.de unt,un pic de sare și un pic de apă caldă pt. 5 min. SE folosesc felii de pâine subțiri, care se taie în două și se ung cu 10g. de unt și 1 lg. de muștar.Se ia un vas și se pune hârtie de cuptor, peste care se pun feliile de pâine una lângă alta,înalte de 2cm. Peste feliile de pâine se pune prazul, 50gr. de bacon(tăiat cubulețe). Se bat separat 2 ouă cu brânza (cubulețe)și se pun condimentele.Ouăle cu brânza și condimentele se pun peste praz.Se bagă la cuptor pt. 35 de min. la 180°.
Poftă bună!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu la prazul cu masline pun si o lingurita de zahar si doua-trei feliute subtiri de lamaie la sfarsit. Mai pun inca de la inceput cateva boabe de piper negru si o foaie-doua de dafin. Are in felul asta un gust poate mai exotic, oricum se potrivesc foarte bine.
Iar din praz mai fac o ciorbita rapida si excelenta. Tai rondele subtiri vreo 6 fire de praz, le calesc cateva minute in ulei si adaug o cescuta mica de orez ales si spalat. Pun apa si vegeta sau concentrat de legume. Cand au fiert (cca 15 min) adaug bors (poate fi si sare de lamaie in lipsa de altceva, si mai ales poate fi zeama de varza), las cateva clocote, sting focul, adaug leustean tocat marunt si...gata! E una dintre ciorbitele mele preferate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denissa spune:

Am si eu o reteta delicioasa de praz cu sos de mustar, care se face destul de simplu. Se curata prazul (2-3 bucati), se taie in 2 si se pune la fiert in apa cu putina sare sau delikat. Cand a fiert se scurge si se aseaza pe o farfurie.
Sosul: 2-3 linguri mustar, putina sare, piper, 2-3 catei de usturoi tocat, 1 lingura otet, 3-4 linguri ulei. Se amesteca totul pana iese un fel de maioneza. Se toarna peste praz si se serveste ca aperitiv sau ca garnitura.

Mergi la inceput