Cu incredere, spre Canada... (partea I)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Acum vreau sa va multumesc
pentru frumuseteniile pe care le-ati scris...

Toate sunteti niste dragute, in fiecare seara mor de nerabdare
sa deschid calculatorul
si sa citesc cu glas tare sa auda toata casa!


Adela mi-a atras atentia ca vreau sa ies seara de seara
la restaurant...
Ei bine, eu am pus intrebarea pur si simplu
sa vad cam ce se poate face dintr-un salariu mediu canadian
ca nu pot sa va intreb ce salarii aveti
(si nici nu se face asta)
si cat costa o masa la restaurant...

Daca cineva mai "scapa" cate o informatie, nu-i bai,
eu nu ma supar
dar nu va voi pune niciodata intrebari
care sa ne puna pe toti in situatii jenante.

Dupa aceea eu am asociat aceasta intrebare
in mod nefericit
cu afirmatia ca nu-mi place sa gatesc
si de aici s-a tras concluzia...


...a fost gresala mea...


oricum, n-ar fi nici o suparare daca as iesi zilnic in oras
dar nici nu voi dispera daca vom face asta
1 data la 1 saptamana sau la 2...
(am noroc ca gateste Sibi intr-un mare fel!)

Apropo de restaurante
astazi am iesit cu Sibin si Sofia la o pizza
si draga de ea ne-a facut un circ de zile mari...

Nu-i mai ies dintisorii aia o data, are 1 mic, mic
si cei din fata se vad pe sub piele
si cred ca moare de durere...




Acum plange de 5 minute
si eu scriu ca nesimtita...
fug!

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Staaati... nu dati! Da, e adevarat ca din ajutor social nu se poate iesi la restaurant... dar am zis ca daca imi aduc bine aminte, asta inseamna ca am fost si noi o data, hai de doua ori... muream de curiozitate sa vedem cum e. Si asta pentru ca era cel mai ieftin lucru (si practic!) pe care il puteam face. Eu stateam acasa atunci, intr-o cumplita izolare si al meu sot nu putea sa-mi ofere cine stie ce distractie, asa ca ma mai incinta din cind in cind cu cite o masa in oras. Apoi a inceput sa ne placa... la amindoi! Si cind stai o saptaminam, zi de zi, in bucatarie, zau ca merita toti banii ca macar o data sa fii si tu servita. Nici noi nu iesim expres pentru restaurant, ci in drum spre altceva, cind ne e foame, ne oprim si mincam. Agata s-a obisnuit si citeodata ne cerea ea sa mergem, ca vrea „papa a 'toant“. Sind doua bufeturi, Vichy si Mandarin unde poti minca bine si ieftin. De asemenea, restaurantele etnice, cum au zis si fetele sint bunute si pentru buzunare mai putin indesate. In privinta sumei declarate, eu cred ca nu-ti spune nimeni nimic daca scazi acolo citeva mii din ce ai declarat, pentru ei nu inseamna nimic, dar pe tine te pot ajuta mult de tot. Noi am declarat un pic mai putin si a fost foarte bine. Si la COFI m-am facut ca chiar nu stiu nimic si din nou a fost foarte bine (nu ca stiam foarte mult, dar ei te pun oricum peste nivelul la care esti, pentru ca nu au interes sa te tina in scoala, daca stii cit de cit si te poti descurca sa gasesti un job oarecare, pentru ei e ca si cum ai sti franceza literara!). Asa ne-au sfatuit prietenii si a fost foarte bine si asa sfatuiesc si eu la rindul meu.
Simona, acum mi-am adus aminte ca lucrezi intr-o tipografie, si da, sotul meu era cel care lucra intr-o imprimeri. Am intrebat asta pentru ca m-am hotarit sa-mi caut un servici, dar pentru ca stau acasa de 2 ani si jumatate si pentru ca nu am intrat pina acum in contact cu specialisti din domeniul meu de aici (sotul meu la servici face un picut altceva decit ce as vrea eu sa aflu), m-am gindit sa arunc o intrebare, ca cine stie. Ce m-ar interesa mai exact... sa intru intr-o editura, in sectia DTP sau intr-o firma specializata pe asa ceva (cu cit mai multe, cu atit mai bine) si sa ma lase sa casc si eu ochii (si gura!) pe acolo, ca poate ma prind cam cum se lucreaza si sa nu ma ia ca din oala pe la interviurile unde sper sa ma cheme dupa ce voi trimite mia de CV-uri! Daca cineva dintre voi cunoaste loc'soare din astea si nu va deranjeaza sa mi le aratati... eu sint amatoare! Iti trimit un mesaj cu numarul meu de telefon.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Danro, sper sa nu te superi pe mine, ma feresc sa intru in controverse cu persoane asa „pornite“ ca tine... dar nu ma pot abtine. Viata de zi cu zi nu e chiar ca in armata, sub semnul disciplinii sa al corectitudinii si nici macar nu stiu daca ar fi bine daca ar fi asa. Sa asta se intimpla pentru ca oamenii, ca indivizi si ca specie, sint departe de a intruni aceste doua splendide calitati. Tocmai de aceea, cind aud pe cineva ca se bate in piept ca ar avea aceste doua calitati in maxim procentaj (de multe ori aceste persoane sint sincere, pentru ca ele chiar cred ca asa sint), il pun imediat sub semnul intrebarii: oare o fi om? adicatelea asa ca noi? atunci cum reuseste, frate? Spuneai ca aveati o vorba acolo unde lucrai... tu spui ca faci ce spui, de acord, dar ai incercat si sa scrii ce faci pina la coada... ca sa vezi ce iese!?! Daca iese bine socoteala, felicitari, vinde-ne si noua pontul!
Simona, am facut un revelion la Asau cred ca prin '94 sau '95, nu mai stiu exact anul, dar stiu sigur ca era cabana Ocolului silvic (Magda o chema pe fiica inginerului care il conducea atunci si care ne-a oferit aceasta posibilitate). Si se poate sa fi fost si tu pe acolo (chiar ca ar fi cuuulmeaaaa!!!), am fost foarte, foarte multi, cred ca vreo 40. Pe linga grupul mare din Bucuresti (adica noi), mai erau un grup mare din Galati si citiva autohtoni, gazda si prietenii ei. Abia astept sa scrii, sa vedem daca vorbim de acelasi revelion, a fost suuupeeer!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basilisk spune:

quote:
Deci,ce pot eu sa deduc,draga mimitete, din procedura care o aplica GUVERNUL cu noii emigranti sositi?
Ca teoria lor,dupa MODUL IN CARE PROCEDEAZA, ar suna cam asa:cine e prost sa spuna ca a venit cu banii ceruti,e bine venit,cine vine cu bani mai putini,e tot bine venit(ca,noi MRCI, tot avem MARE nevoie de ei).Sau,poate tu ai o alta explicatie?



[disclaimer]:
Noi am declarat exact atâtia bani câti am spus in Bucuresti, cu toate ca stiam de la un "pretin" ca poti sa spui cu mult mai putin decât ai declarat...
[/disclaimer]

Nu cred ca ai dreptate când zici ca Mimitete a interpretat gresit sensul celor spuse de tine.

Ai semnat, si e dreptul lor sa verifice sau nu.. si sa ia masuri sau nu...

In Ontario si BC am auzit ca verifica daca ai intr-adevar toti banii. Cred ca exista un thread in "Escapefromromania" pe Yahoo groups despre asta.(http://groups.yahoo.com/group/EscapeFromRomania/)

Daca intr-adevar crezi ca este o nedreptate flagrantă, ai putea sa scrii deputatului din circumscriptia ta electorala, si la Federal si la Provincial, poate ca vor face ei ceva... Si o sa-ti multumeasca nenumarate familii de emigranti :))

Numai de bine, Doamnelor si Domnilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Hai ca sa nu mai zici ca rastalmacesc cuvintele tale asa ca citez :

"Te rog sa citesti cu atentie ceea ce scriu,eventual mai reia mesajul anterior al meu,n-am nici o legatura cu capra de care zici tu,mie imi place sa fie ordine si disciplina,dar am bagat de seama ca lucrurile nu prea stau chiar asa pe aici,cum as fi crezut eu si trebuie sa-mi "convertesc" nitel obiceiurile."

Sa inteleg ca trebuie sa te "convertesti" caci erai obisnuit cu ordinea , disciplina, litera legii, corectitudinea in Romania ???

You made my day :-)


Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Nu ca eram obisnuit,ci ca imi place,e o diferenta.
Have a lot of fun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Mammmmmmmma miaaaa!!!

Buna, prieteni!

Am intrat pe site-ul indicat de Basilisk
si am admirat niste poze cu Montreal, de mi-a cazut fata!


Orasul asta arata in mare fel!


Stiti ce voiam sa va mai intreb(fara nici un misto...)?




In Ca sunt cutremure asa ca in Ro?
adica sa te zgaltaie cel putin o data pe an
ca sa-ti reamintesti de cat de scurta e viata, etc?


si apoi...


imi puteti vorbi putintel de taxe, impozite?

As vrea sa va pun mai multe intrebari,
dar mi-e teama ca iar sunt prea multe...


de exemplu, inca una:

Cunoaste cineva vreun roman quebecois
care preda (orice), daci este professeur ou enseignant?

sau...

stie cineva ceva de...

Permis d'enseigner au Quebec?


Numai bine, si va rooog,
mai povestiti-mi de atmosfera de sarbatori canadiana!






cu foooaaarte mare drag,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

ps.

Multumesc mult celor care mi-au raspuns pana acum la intrebari,

si bun venit pe subiect lui Basilisk si Garofitzei.

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by Danro

Nu ca eram obisnuit,ci ca imi place,e o diferenta.
Have a lot of fun!



Si cine te opreste aici sa-ti placa in continuare ?

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Nu in Ca, cel putin pe coasta de Est, nu sint cutremure ca in Ro. Sint foarte rare si de intensitate mica, nu este zona seismica.

Despre taxe, uite aici un link care poate iti va fi de folos http://bsa.cbsc.org/gol/bsa/interface.nsf/engdoc/11.10.5.html.

Exista taxa provinciala si taxa federala. Esti taxat (la sursa) in functie de venit si pe trepte de taxare (primele x mii sint taxate cu a...). Iti faci declaratia de impozit prin februarie-martie si in functie de ce mai poti deduce (copil, persoana intretinuta, gradinita...RRSP (bani depusi pt pensie)) se mai scade venitul total impozabil si deci se recalculeaza impozitul si ai sanse sa mai primesti ceva bani inapoi de la ei.

Exista taxa federala si provinciala (echivalentul a TVA in Ro) care se adauga la pretul produsului afisat. Aceste taxe nu se adauga la mincare, medicamente si alte produse pe care nu mi le amintesc acum.

Exista si taxele municipale despre care am spus cindva cind s-a vorbit despre case. Exista si taxele scolare pe care le platesc proprietarii de imobile (si probabil se regasesc in pretul chiriei), indiferent daca ai copii sau nu.

Mai exista si contributiile (se opresc din salariu) pt unemployement.

Si mai sint si altele de care nu-mi aduc aminte acum...

Cam atit pt azi :-),

Mihaela

Mergi la inceput