Cu incredere, spre Canada... (partea I)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mlorelei spune:

O sa declar si eu 3000$, sper sa nu am probleme, dar ar fi culmea sa te intoarca .Eu o sa stau la frate-miu, asa ca la inceput imi va trebui doar o masina ieftina,pe altceva nu am pentru ce cheltui banii, cel ptin asa sper.
Dar, spuneti-mi fetelor, biserici ortodoxe sunt in Montreal, sunt slujbe ca la noi , in fiecare dumninica?
V-AM PUPAT SI MULTUMESC PENTRU SFATURI!
Cu drag,
mlorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Si noi am declarat toti banii la intrare in Canada ! Ne-a fost frica mai ales ca noi am avut un disar mai complicat si am emigrat si cu fratele meu ...!
Dar sfatuiesc pe cei care vor ajunge in canada sa declare o suma cit mai mica !

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Este de-a dreptul distractiv de ce zice Danro ca e suparat pe Ca, ca nu i-a intors si trimis acasa pe imigrantii care nu au venit cu suma declarata pe viza. Cred ca daca ar face asa ceva ar sarea toate organizatiile umanitare ca e nedrept.
In fond si la urma urmei, tu stiai ca poti declara mai putin dar ti-a FOST FRICA, ei bine si noua ne-a fost FRICA si am declarat exact cit era pe viza. Dar asta este o decizie personala si trebuie sa inveti sa traiesti cu ea. Daca e sa interpretez vorbele tale, tu cam ai ceva cu capra vecinului ca el a RISCAT si ai vrea ca si guvernul Canadei sa-i pedepseasca si sa-i fi trimis inapoi...
Eu chiar nu am nimic cu cei care procedeaza asa caci suma este infima si ii va ajuta la inceput, am probleme existentiale :-) cu cei care se eternizeaza pe ajutor social (ani in sir), muncesc la negru pt. suplement, injura din greu Ca care ii nedreptateste dar profita de conditiile sociale.

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Multumesc pentru urari. Avand in vedere ca nu ma consultat nici un doctor, parerea mea este ca merge bine, deoarece nu am dureri, greturi, pofte,... In general ma simt bine si sper asa sa fie pana la sfarsit.

Simona , mi-ar face placere sa ne intalnim(pana acum am vorbit numai de cateva ori la telefon). La intalnirea cu mamicile din Montreal nu am fost pentru ca nu eram mamica, dar la vara va fi altfel.

Cornelia, la Mircea i-am spus la telefon, ca nici cu ei nu am apucat sa ne mai intalnim.

Mlorelai, biserici romanesti trei :

Buna Vestire - 8080 Christophe Colombe
Sf. Nicolae - 4119 de Maisonneuve West
St. Ioan Botezatorul - 1841 Masson

Poate mai sunt si altele dar eu nu stiu

Slujbe se tin in fiecare duminica cum e obiceiul.

Uite un site pentru mai multe detalii

http://www.comunitati.com/comunitate.php?pageId=160



Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nu prea am timp acum,
multumesc ttuturor pt. raspunsuri...

Mihaela, sunt perfect de acord cu tine in leg. cu ajutorul soc.
(adica cu cei care se nesimtesc sa stea pe el in nestire si mai si injura Canada).

Mihaela, tu de ce nu-ti pui poza la profil
cu cei 2 copii superbi ai tai,
sa-i admire toata lumea?
Pacat de super-frumusetea lor sa ramana neadmirata!

va scriu putin mai tarziu, acum ma duc la ginecolog :))) !


Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Mai Mimitete,de ce imi denaturezi sensul cuvintelor mele(a cata oara?),eu nu am spus ca de ce nu au intors emigrantii,ba din contra am spus ca au riscat si au castigat.Eu n-am vrut sa RISC,nu ca-mi era frica.
Dar n-am inteles ce e cu organizatiile umanitare, de care ziceai ca ar sari in ajutor,cum adica,cineva care emigreaza si declara ca va avea o suma de bani si semneaza ptr. asta si mai e si conditionat cand primeste viza,sa respecte acest lucru.Tu asa faci aici,semnezi ptr ceva si faci altceva?
In Ro. am lucrat intr-o uzina cu profil militar si personalul militar,ofiterii, care lucrau cu noi,personalul civil, aveau o replica "disciplinara":"Ori faceti cum spuneti,ori scrieti cum faceti!"
Te rog sa citesti cu atentie ceea ce scriu,eventual mai reia mesajul anterior al meu,n-am nici o legatura cu capra de care zici tu,mie imi place sa fie ordine si disciplina,dar am bagat de seama ca lucrurile nu prea stau chiar asa pe aici,cum as fi crezut eu si trebuie sa-mi "convertesc" nitel obiceiurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ptr Danro: ca e asa pornit...
Ce ai fi facut tu daca ar fii trebuit sa-ti lasi serviciul la un moment dat (nu ca ai fi vrut dar ti s-a impus cind ai aplicat ptr Ca)si apoi ti s-ar fii lungit urechile in asteptarea vizei.Cunosc doua cazuri de familii care au dat si interviul de securitate (numai ptr cei ce lucreaza in anumite medii-ambasada,jandarmi,etc)apropo tu ca ai lucrat in mediu cumva militar- l-ai dat?... si au fost nevoiti sa-si inchida cartea de munca,viza venindu-le la 4 luni dupa???? Din ce bani ai trai in Ro?
Si eu am declarat toti banii,cinstita fiind nici la Cofi nu mi-a venit sa fac pe proasta ca sa capat cursuri de franceza,si nici prietenii nu ne-au sfatuit cum ar fi trebuit,asa ca am adunat lucruri de pe strada,ne-am cumparat numai TV (ca nu am gasit pe strada) video(ptr copii) si aragaz (ca nu era in dotare).Cu restul banilor am platit ca prostii chiria,etc,si in final tot pe social am ajuns.Dar prietenii tai nu te-au sfatuit sa declari mai putin?
Eu asa mi-am sfatuit nasii,am fost cu ei sa-si mobileze casa (de la centre de liquidation-ce e drept-si am mai si negociat)si dupa o luna s-au dus la social.In final tot acolo ajungi,asa ca de ce sa nu-ti creezi un confort de la inceput?
Clar,din ajutorul social nu poti merge la restaurant.Un McDonald ptr copii mai merge,din cind in cind.
Ira al meu sot deja a impodobit casa,e super, numai cu luminite albe.
Cum sarbatorim? Avem petreceri pe la firme,la al meu sot e si cu soata (deh firma serioasa) la mine (jidani mai zgirciti)doar cu angajatii.La al meu sot se organizeaza si mos ptr copii,si vine Mos Craciu,cu Craciunita si cu o printesa,le da cadouri si le face si poze(profesionale )gratuite.In cabana in care se organizeaza au scris anul trecut si in romineste "Craciun fericit" ca deja sunt multi romini angajati.
Mi-am propus sa scriu un fel de ghid cu actele ce trebuiesc facute la inceput,poate va ajuta pe cineva.Nu am gasit insa timpul necesar.

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

http://www.thebans.com/romania/readers/sfaturistartcanada.asp

Informatii de asemenea, despre viata de inceput in Canada. Numai bine tuturor!

(Poate acest site a mai fost postat, nu stiu, deoarece sunt deja 20 de pagini cu acest subiect, si nu am avut destul timp sa caut.)

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Mamaaaaa, da' voi scrieti nu gluma, taman cand n-am eu timp sa intru deloc pe net. Da' nu-i nimic, am recuperat.
Si noi ne pregatim incet de sarbatori, am inceput sa decorez prin casa, pe afara mai trebuie sa puna sotul meu beculetele, tre' sa-l prind intr-o zi cand are timp si sa nu fie nici foarte frig afara, ca mie-mi plac mult cele care atarna sloiuri de pe acoperis dar iau mai mult timp de pus. Anul trecut tin minte era asa de frig cand le-a pus, ne prinsese decembrie.
Am fost si la fotograf sa imortalizam primul Craciun al lui Jonathan.
Si by the way, au oferta la Wal-Mart, o groaza de poze de marimi diferite pt numai 16$.
Ira, nu toate masinile vin echipate cu sistemul acela de pornire din exterior. Dar poti sa-l instalezi dupa aceea; daca nu ma insel e pe la vreo 200$.
Asigurare pt dentist poti sa-ti faci si privat bineinteles dar nu stiu cat e. Na....ca te-am informat la faza asta de te-am nenorocit!
M-ai distrat la faza cu restaurantul in sensul ca altii (mai ales la inceput) isi draia o pauza banii de alimente pe saptamana iar tu vorbesti deja de iesiri la restaurant si inca zilnic.
Mie-mi palce sa mananc la restaurant, as merge zilnic si eu daca s-ar putea, unu pt ca nu mai trebuie sa gatesc si doi pt ca nu mai trebuie sa adun si sa spal vase. Plus ca e ambianta diferita. NU prea sunt cu take-out-urile ca de adunat tot trebuie sa adun dupa. Noi iesim cam de 2-3 ori pe saptamana. Insa nu mergem expres la restaurant, ci mergem la cumparaturi sau una, alta, ne apuca foamea pe unde suntem si atunci mergem la restaurant. Cele care m-au impresionat pe mine la inceput au fost cele gen buffet. Majoritatea sunt chinezesti si e destul de ieftin avand in vedere ca poti manca cat vrei si ce vrei. Un restaurant favorit de-al meu cand mergem in Montreal e Buffet Vichi (cred ca asa se scrie) in partea de vest, daca nu ma insel e in Kirkland. Nu scapa niciodata nevizitat cand maergem la Montreal.
Ira, daca mai sunt intrebari la care nu ai primit raspuns, mai intreaba o data, ca uneori nu le observam din prima sau mai uitam de ele.
Si as vrea sa va intreb si eu ceva in legatura cu banii declarati la vama. Fratele meu urmeaza sa vina si el in curand. El a declarat la interviu 10000$. Atat se cerea asa ca nu am vrut sa riscam sa declare mai putin si din cauza asta sa nu ia interviul. Banii i i-am imprumutat noi, atat cat sa poata arata dovada cu contul in banca. Deci el nu va veni cu atatia bani la el. Aveti vreo idee cat ar putea sa declare minimum si sa nici nu arate prea mare discordanta intre suma declarata si cea cu care intra. Inca ceva. Spuneati ceva de chitante de cumparaturi necesare pt a da dovada de cheltuieli la acordarea ajutorului social...oare daca de exemplu noi avem cumparaturi de genul acesta si ii dam lui chitantele, le poate folosi? Sau trebuie sa fie ceva de genul carora apare numele persoanei respective undeva pe contract sau chitanta?



Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Adela, atata timp cat chitantele nu sunt nominale,
cred ca fratele tau le poate folosi fara probleme...

Cat despre suma pe care poate sa o declare la aeroport...
De bun simt ar insemna sa scada banii de bilete de avion
si eventual vreo 1000 CAD sa zicem
bani de cheltuieli neprevazute
si cumparaturi la plecarea din tara.

In concluzie, daca el a declarat 10.000 CAD
si vine cu familia
poate "intra" cu 7000 (restul s-ar fi cheltuit pe bilete, etc )

Bafta,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput