Cu incredere, spre Canada... (partea I)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna,

si eu as mai avea o intrebare despre sist. de asigurari
la dentist, din nou...

Cat costa o asigurare completa, pt. o persoana?




Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ira,

Sistemul de asigurari depinde foarte mult de planul companiei la care te angajezi...cu cat e compania mai mica cu atat e posibil ca asigurarea sa fie minima sau poate chiar nula. Este foarte important sa beneficiezi de respectiva asigurare, pt. ca altfel preturile serviciilor sunt foarte scumpe...eu am platit 1000 $ pt. ca mi-am scos doar nervul, fara plomba si coroana - alti bani alta distractie. Din fericire am un plan bun si mi s-a acoperit 100%. Bafta in continuare!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Ca sa completez cele de mai sus, depinde de companie si care e procentajul platit de angajat pt asigurare. Sint companii care iti platesc asigurarea 100% (f rare), altele 75%, 50% ... diferenta o platesti tu la fiecare cec. Asigurarea o poti face personala sau pe familie, copilul poate fi pus numai pe una dintre asigurari daca amindoi lucreaza. Exista o limita anuala pt dentist care iarasi difera de la companie la companie. In general lucrarile simple sint acoperite 100%, coroanele, puntile cam 50%. In functie de preferinta dentistului tau, poti sa-l platesti pe el direct integral si tu sa astepti sa fii rambursata sau el sa faca cererea si tu vei plati numai diferenta dupa ce el e platit de asigurare.

In legatura cu masinile, sint discutii aprinse japoneza versus americana :-) si nu ma voi baga singura in gura lupului...
La pretul de 3000$, indiferent de marca, vei avea nevoie de mult noroc sa nu te pacalesti. Pt asta trebuie sa inspectezi masina la un garaj inainte de a o cumpara (cam 50$ parca verificarea). Desi pare mult isi merita banii cu prisosinta si daca ii gaseste niste defecte major nu o mai cumperi iar daca ii gaseste defecte acceptabile mai poti sa negociezi din pret. Oricum mecanicul iti va face o lista cu reparatiile care trebuiesc facute scurt si long term ca sa te astepti la ce bani ai de bagat in ea, caci vor fi... Noua nu ne-a spus nimeni ca puteam s-o verificam inainte de cumparare ... si am avut noroc ca nu am avut probleme dar cind am revindut-o si cumparatorul a verificat-o am aflat ca a fost intr-un accident major !! ori noi nu avusesem nici un accident cu ea...
Neaparat iti trebuie cauciucuri de iarna indiferent de cit de veche si ieftina e masina.
Celel mai scumpe sint masinile de ocazie la dealeri care le mai vopsesc le curata si iti cam iau ochii.

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Buna Ira si la mamici,
Nu am "plecat",va citesc din umbra si cand am ceva de adaugat ,intervin.
Mimi,fiindca ai spus ca am amutit ,m-ai facut sa-mi refac aparitia.
Cu asigurarea dentara,ai atins subiectul care imi da un gust amar.
De ce spun asta,fiindca am avut parte de o intamplare care pe mine m-a marcat.Vroiam sa nu mai scriu despre asta,dar poate ptr. unii e folositor si au de invatat.
Nu vreau sa o lungesc,ca n-am nici timp,pe scurt,dentistul la care faceam tratamentul,mi-a spart un dinte,care dupa 3 zile a cazut.Dupa discutii ,el nu si-a recunoscut vina(imi lucrase intr-o sedinta la 4 dinti,iar dintele care a pocnit cand imi lucra, avea tratament de canal facut in Ro. si el nu s-a mai uitat pe radiografii inainte, dintele fiind fragil, apoi asa am dedus eu ca a cedat) si m-a deranjat atitudinea lui de a discuta,nu faptul ca ar fi gresit,ca se putea intampla la oricine,ci de a ma considera nestiutor si de a fi privit de sus.Dupa ce mi-a "papat" toata asigurarea(1.500$),m-a lasat cu ochii in soare.
Mi-a propus ceva sa-mi inlocuiasca dintele,si ca-mi face o reducere(deci prin asta isi recunostea o parte din vina)ceva ce la sfarsit s-a dovedit a fi altceva si am spus ca asta este inadmisibil.Ca atare am facut o plangere la "Ordinul dentistilor" si acum cazul se ancheteaza amanuntit.Daca nu ar fi fost "flamand" dupa bani poate toate astea nu se intamplau.Si sotiei mele i-a lucrat si pana nu i-a consumat asigurarea nu s-a lasat.Adica i-a lucrat si punctulete mici de carii,cat varful acului ,numai ca sa castige bani.
Deci MARE ATENTIE,ca si aici,ca peste tot in lume,e mare "FOAME" dupa bani,mai ales in ce-i priveste pe medicii stomatologi,oricare ar fi ei,romani sau alte natii.
Mai am o mica speranta in obiectivisuml comisiei de ancheta si apoi cred ca-l voi da si in judecata,desi aici mi-e cam teama, fiindca sunt sigur ca va avea avocati bine platiti si eu nu ma pot compara cu el si apoi sa nu ma aleg sa platesc toate cheltuielile de judecata,dar pana la urma tot o voi face.
Asta ar fi una din "tarele" pe care le am,cand mai am timp,va mai spun ce m-a mai nemultumit si ce m-a deceptionat,insa acum m-am schimbat ca vad ca altfel nu merge si aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Am uitat sa spun ca dentistul nu era roman,ci nascut,scolit si crescut aici,din parinti vietnamezi emigrati aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dan, ce ai vrut sa spui cu "tarele"?

As vrea sa te intreb, daca vrei sa-mi raspunzi,
daca sotia ta lucreaza...
ma intereseaza tocmai pt. aceasta asigurare de dentist.

De ce te mai duci la acel dentist?
Eu te-as sfatui sa nu te mai complici cu datul in judecata
cel putin nu inainte de a studia cate ceva din legislatia lor...

Avocat ai?

Apropo de faptul ca dentistul era
vietnamez emigrant la a 2-a generatie,
nu mai stiu unde am citit ca in Ca. se afla procentual
cea mai mare populatie de emigranti.

Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui
cu faptul ca nu era roman.
Sa stii ca lichele sunt peste tot...

Fara nici cel mai mic dubiu iti afirm ca
majoritatea dentistilor din Buzau
este formata din niste amatori si profitori ordinari.
Ma refer la majoritatea pt. ca nu am fost la toti
(i-am cam luat la rand)...

Adica...
fac tratamente fara radiografie,
nu-ti curata canalele decat intr-o sedinta
(cand eram mica stiu ca ma duceam de 4-5 ori
sa-mi curete canalul pt. un dinte)
nu au interes sa-si faca treaba (ca sa mai revii, eventual).
NU SCHIMBA INSTRUMENTELE
de la un client la altul
credeti-ma, am vazut cu ochii mei!
(deh, saracia e mare!)
nu schimba paharul cu apa
ca sunt scumpe cele de unica folosinta!
Mie mi-a pus una o coroana si ca sa mi se aseze bine
mi-a pilit dintele meu PERFECT IN REGULA
fara anestezie
ca sa nu se chinuie ea cu aranjatul coroanei.

Sa stii ca nici in Bucuresti nu sunt mai breji...
fac totul ca sa mai revii la ei, sa nu cumva sa scapi de probleme!

revin-o cu detalii, Danut!

cu drag,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Multumesc, Cristina si Mihaela!

Cristina, ai primit pozele?

Mihaela, daca vrei sa-ti trimit si tie o poza cu familia Mangov,
da-mi e-mail-ul tau pe privat
ca asa, prin desprecopii nu pot sa-ti trimit poze...

Apropo de masini, voiam sa mai intreb
daca toate masinile de pe la voi
au incalzire cu telecomanda, adica sa pornesti motorul din casa!


Multumesc mult pt. pontul cu verificatul masinii
la garaj!

3000 de dolari sunt f putini pt. o masina?


Despre asigurarea pt. dentist
as fi vrut sa intreb daca nu poti sa-ti faci asa,
in particular.
Adica daca nu lucrezi.
Si cat ar costa asa pe luna?

cu drag,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Danro, poate ar fi bine sa-i publici si numele ca sa nu se mai "friga" si altii. Am mai auzit de astfel de dentisti de groaza, din fericire nu am avut parte.
Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Eu zic ca la 3,000 $ iei masina buna.Prietena mea care a venit in martie a luat o Honda -super la 3.200Cdn iar nasii mei au luat un Dodge Caravan la 1.400 Cdn in care au mai bagat 600 si merge si arata f bine.(fara pic de rugina)
Noi am luat tot un Dodge Caravan cu 600 $ de care al meu sot era tareeee mindru.Eu am luat si examenul de conducere pe el,si o amenda ca nu mergea kilometrajul.Ne-a tinut insa un an jumatate si nu am bagat decit 800$ in ea.Dar,depinde de posibilitati,masini sunt cu gramada.Cunosc 2 mecanici romini,in caz ca vrei sa mergi (Ira) sa-ti verifici masina.
Si eu te pot lua cu masina,in caz ca Mihaela nu poate.
Pe curind


Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Termenul "tare" e adevarat ca nu prea e folosit,daca te uiti pe vagoane scrie "tara"(netto si brut),adica simplu spus "greutatea",dar mie imi place sa spun "tarele" ,caci ai da o alta nuanta.
Deci ca sa va raspund:
-la cererea lui mimitete pe doctor al cheama, Bach N'Guyen,clinique dentaire Louis Brochu-LaSalle.Dar nu conteaza numele asa de mult,caci sansele sunt putine sa ajungeti la el si apoi nu e obligatoriu sa se intample la toti.Ce e de retinut si de invatat din patania mea,fiindca eu ma dusesem cu incredere la el si "am mers pe mana lui' cum se spune,nu faceti asa,spuneti doar ce vreti sa va tratati,urgentele si credeti ca e bine ptr. voi si NU LASATI sa va faca ce vor ei,ca exagereaza si ei mizeaza pe faptul ca noi am fi total nestiutori in ale meseriei,mai bine zis prosti.Pe mine m-a deranjat atitudinea lui, in sensul ca pur si simplu MIZA pe faptul ca eu sunt EMIGRANT si probabil nu voi putea sa-i fac cine stie ce reclamatii.Bineinteles ca asta nu mi-a zis-o in fata,dar am simtit-o prin faptul ca a incercat sa ma pacaleasca si a doua oara.Deh,e o intreaga istorie aici si nu am timpul necesar sa povestesc in amanunt.
Ptr. Ira,sotia nu lucreaza,face un curs de specializare,dar beneficiaza de asigurare fiindca eu am introdus toti membrii familiei in asigurare, medicala si dentara.Asigurarea este f. buna , acoperirea este de 60%-100%,depinde ce ai de facut.
Bineinteles ca nu mai merg la el,de cand m-a pacalit a doua oara.Prima data i-am acordat o sansa ,dar a doua oara,nu.
Avocat nu am ,dar sunt destui,bani sa ai.
Am sa va mai povestesc si altele si atunci o sa-ti dai seama de ce sunt asa de "inversunat".

Mergi la inceput