3 ani si nu vrea sa se culce noaptea!!

3 ani si nu vrea sa se culce noaptea!! | Autor: Alina1976

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am o problema (relativ recenta) cu fetita mea cea mare de 3 ani. De ceva timp seara la culcare face un adevarat balamuc. Spune ca nu ii e somn, ca nu vrea sa faca nani, gaseste tot felul de pretexte sa vin la ea...sa mai stau un pic cu ea....si uite asa pana pe la 11.00 noaptea (bagata in pat la 9.30). Apoi dupa ce adoarme se trezeste noaptea si alearga plangand prin casa in toiul noptii spre camera noastra. Daca stau cu ea in pat se foieste in continuu...este ff agitata, nu are stare. Ce-o fi cu ea???
Ea mereu a dormit singura in patul ei, in camera ei...nu am schimbat nimic...



SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

3 ani este varsta fricilor. acum orice umbra e un monstru. Si baietelul meu pe la 3 ani era la fel...voia sa manance,sa bea apa...mai vrea odata la toaleta sau alte pretexte pt. a mai trage de timp.
Acum cand il anunt ca vine ora de somn nu mai face asa dar si acum noi trebuie sa stam langa el pana adoarme. spune ca-i e frica singur iar eu il cred. Nu ne deranjeaza sa stam 10-15 minute langa el.Stie ca dupa ce adoarme mami sau tati merg in camera lor.Nu se trezeste peste noapte iar eu sunt impacata ca nu-l las sa lupte singur cu monstrii varstei.

Mai tarziu stiu ca "va lupta" impreuna cu fratiorul lui. Dar de-ocamdata el e micut si adoarme mai devreme.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si la noi a fost similar. Am rezolvat problema cu o lampa mica de veghe (una cu ingerei, cumparata din Bricostore si care se tine in priza, cam asa, ca un aparat contra tantarilor, nu stiu cum sa explic, e mica si construita direct pe stecker). Si ii repetam la culcare ca totul e Ok, ca usile sunt incuiate, ca o pazeste Andrei (cainele de plus cu care doarme) etc erc. Si a trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

alexia are 3 ani.
de cand s-a nascut a dormit numai in patutul ei...nu suporta sa doarma cu noi. chiar si pt o noapte daca plecam luam patutul pliant cu noi pt ca nu ne suporta langa ea noaptea.prin mai anul asta i-am luat pat de fetita mare, a fost foarte-foarte incantata. a dormit f bine in el inca de la inceput dara comentarii, desi aveam emotii ca n-o sa vrea.
de vreo doua luni insa, din senin...a inceput sa se trezeasca noaptea si sa tipe dupa noi ca-i e frica. vine la noi in pat, si vrea sa doarma acolo. daca o lasam sa adoarma la noi si incercam sa o punem la ea...tipaaaa, ca din gura de sarpe.
am incercat toate metodele posibile.....nu mai vrea si pace. asa ca de 2 luni doarme cu noi.
am fost foarte-foarte dezamagita si furioasa pe situatie primele saptamani. nu puteam sa accept si pace. erau niste scandaluri de nedescris seara si chiar si noaptea.
pana la urma m-am resemnat, am zis ca e o faza, si ca efectiv nu am ce face.

a, imi zice ca nu vrea la ea pt ca ii e frica de fantome. am citit despre fricile copilului la aceasta varsta, am incercat sa aplic metodele de prin carti. oricum, o zice cam asa...in gluma. adica nu pare sa-i fie cu adevarat frica, ci doar ca o joaca...si totusi imi baga acest motiv....

*******************************************************
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Fac parte dintre cei care isi aduc aminte destul de bine senzatiile, sentimentele, gandurile din copilarie. Ma straduiesc sa fac deci comparatie intre ce simteam eu la o anumita varsta si ce simte, probabil, baietelul meu la 3 ani.

Pot sa va zic ca pe la 4-5 ani am vazut prima oara Alba ca Zapada varianta Disney si ca am ramas ANI DE ZILE inspaimantata de imaginea reginei cea rea transformandu-se in batrana cu marul otravit (stiti voi despre ce scena din film vorbesc, film de altfel absolut superb, incomparabil cu monstruozitatile actuale).

Mai tarziu, pe la 5-6 ani, parintii mei, porniti sa ma educe temeinic, m-au dus la Muzeul Antipa si am ramas ANI DE ZILE inspaimantata de imaginea mumiilor expuse acolo (au avut grija si sa-mi explice ce reprezinta ele).

Si acum ca sa nu credeti ca am fost off-topic: comparati spaimele mele la 5-6 ani(sunt convinsa similare cu cele din copilaria voastra) cu ce vad copiii nostri de 3 ani ZILNIC la televizor: de la Cartoon Network (se pare cel mai violent post de televiziune ) pana la aparent inofensivul Minimax, de la Stirile de la ora 5, pana la filmele "artistice" de seara, pline de imagini violente, fantome, morti-vii si, evident, scene pornografice.

Ce sa ne mai miram ca ai nostri copii sunt speriati de bombe si au noaptea cosmaruri? Cred ca noi nu mai suntem foarte constienti de cantitatea enorma de violenta extrema si uratenie care ii bombardeaza zilnic prin intermediul televizorului (banuies ca si copiii vostri se uita, macar in trecere, la televizorul ramas vesnic deschis - cel putin la noi asa se intampla).

De aceea cred ca exista doua solutii, de preferinta aplicate concomitent (dar e nevoie de perseverenta si vointa): interzicerea televizorulu sau macar limitarea stricta la anumite posturi si pentru o durata zilnica bine determinata si incurajarea copilului pentru depasirea fricilor inerente varstei (de exemplu cea de intuneric, cum bine au zis mai sus fetele, prin folosirea unei lampi de veghe).

Somn usor!

Bedrosmart

PS: Si eu am colindat cativa ani prin patul parintilor, uneori ma trezem in camera lor fara sa-mi aduc aminte cum am ajuns acolo. Cred ca e o faza prin care trec toti copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Incearca sa nu mai culci fata in timpul zilei si sa o scoti afara seara sa alerge sa oboseasca bine. Inainte de culcare, in loc sa stea la tv fa-i o baie sa se linisteasca.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

La 3 ani incep visele...
Daca totusi este agitata noaptea, poti face niste examene coproparazitologice sau preventiv sa ii dai Helmiflores (e posibil sa nu iasa nimic la analize, insa majoritatea copiilor au viermi - giardia, oxiuri..).
PS: si eu am avut frici noaptea si am chemat-o pe mama pana prin clasa a 6-a!

Mergi la inceput