Diabet zaharat la copii *6*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Ana, la multi ani si petrecere frumoasa!

www.floriinconstanta.ro/flori-florarie-online/Vara-7-trandafiri-rosii-poza-t-P-n-dreamstime_4010633.jpg" target="_blank">flori

In ce priveste Levemirul si eu zic sa faci o incercare seara la 22, dar trebuie sa lasi vreo 3 zile ca sa-ti faci o parere.
Ar fi foarte bine sa ne scrii profilul pe ultimele 2 zile.

Am fost azi la medic sa vedem ce facem cu schema cu Levemir. Da, intr-adevar, s-a reglementat problema cu lista de gratuitate a Levemirului, dar a ramas cea cu farmaciile. Nu au in stoc. Va trebui sa batem tot orasul sa gasim. Oricum, pe moment am scapat de stresul schimbarii schemei. Am intrebat ce alta alternativa ar fi fost in inlocuirea Levemirului si optiunea medicului a fost pt. Insulatard sau Lantus. I-am spus nemultumirea mea in legatura cu Insulatardul cu hipo noaptea, dar se pare ca nu ar fi fost de ales.

Am vorbit si cu mamica al carei baiat de varsta lui Alex face schema de Insuman Bazal la ora 22 si Insuman Rapid ziua (3 injectii) si mi-a confirmat ca sunt tendinte mari de hipo noaptea. Schema asta i-a fost data de la Buzias de dr. Laura.

Ana, ar fi bine sa vedem profilul.






studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

LA MULTI ANIII!!!Ana ,sanatate ,fericire si implinirii frumoase
cred ca e bn sa i faci seara la 22,dim denysa vine cu glicemii bune,insa avem probleme in partea a doua a zilei,cand glicemiile sunt maricele.
ma bucur ca s-a rezolvat problema cu insulina
Ana va fii bine sunt sigura,o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

La multi aniiiiiii, Ana!!! Multa sanatate, rabdareeeee si putere!!!
Am vrut sa iti pun mutulachi...dar la mine nu merg....naspa net.
Noi suntem cu Novorapidul si cu Insulatardul...sorry nu cunosc Levemirul.
Fetele care au fost cu Novorapid....de 2 zile imi vine cu valori mari dupa Novorapid...cand in mod normal veneau k....ieri si dimineata si la pranz si seara mi-a venit cu valori in jur de 300...am zis ca este stricat pen-ul ...l-am schimbat...azi dimineata la 10 a venit tot cu 290, iar la 11.30 avea 50 (aici mi-a intrat insulatardul in actiune)...de marit dozele imi este frica....nu prea stiu ce sa fac...am mai patit asa ceva timp de 3 zile acum o luna si am schimbat cartusul de insulina..acesta are 2 saptamani....in conditiile in care sunt problemele care sunt pe piata cu insulina, nu prea l-as schimba iar. Adriana unde esti????????
Nina ce parere ai????Ana stiu ca ati fost pe Novorapid...ai intampinat asa ceva?? Daca ar fi la mijloc hormonii de crestere as avea probleme si cu Insulatardul,nu? Dimineata am valorile cele mai bune.
Symo, toate persoanele cu handicap gradul grav si accentuat beneficiaza de 15 kg faina si 4 kg zahar conf OG600/2009...daca nu ati fost anuntati trebuie sa va adresati Primarie de care apartineti...Serviciul Asistenta Sociala....sunt ajutoare de la UE...Programul Pead 2009...din cauza lui nu mai pot eu vorbi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

, dragi mamici !
Ana, petrecere frumoasa in oras !
O veste buna e ca Levemirul este din nou compensat !
Dupa ce, eu am apucat sa cumpar 5 flexpenuri. Oricum, pt. sanatatea Cristinei l-am cumparat.
Cum scrie si Symo, probabil ca maine, in a 2-a parte a zilei nu va mai avea efect Levemirul ce-l vei administra azi, la ora 22.
Deny ce doza are, Symo ?
Ea are Novorapid, parca, poate si de aceea nu o acopera pana la ora 19 seara nici insulina rapida, nici cea bazala.
Laura, nu stiu ce sa zic, poate intervine vreo raceala ?
Poate nu mai e bun Novorapidul pt. Edutu si ii trebuie Actrapid.
Tot dupa masa ii faceti insulina ?
Poate e numai un puseu de crestere, desi, hormonii de crestere se manifesta mai mult spre dimineata, dupa ora 3, cand glicemiile lui Edutu sunt bune.
Noi n-am folosit niciodata Novorapid.
Sper sa se regleze glicemiile, sa-i fie bine lui Edutu.
Mirela.d si eu primesc acele mici din strainatatzuri, ca in Ro nu am gasit.
Si mare minune, la 10 cartuse de insulina(Levemir + Actrapid) am primit 20 ace(8 mm), ca niciodata. Inainte era cartusul si acul.
Sanatate si numai glicemii bune dulcineilor nostri !





Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Ana, La multi ani!! multa sanatate si numai bine tie si familiei tale....si petrecere frumoasa diseara :).
Va tin pumnii sa functioneze schema noua la Alex, cu Levemirul seara. In afara de sustinere morala nu am cum ajuta altfel, deocamdata.

Nina, cu intarziere ..cam maricica, iti urez La multi ani, sanatate si tot ce va doriti voi sa se indeplineasca !!. Am fost plecata cu copiii pana la munte....am profitat de scurta lor vacanta.

Am facut numai prostii in ultima vreme incepand cu faptul de a vaccina copiii (si pe noi). Nu stiu ce mi-a venit, pt ca nu obisnuiam insa am avut un moment de slabiciune :) si am fost influentata de toata valva asta pe subiectul gripa porcina/neporcina si toate cate or mai fi. Asta a fost prima prostie. A doua a fost ca in vacanta am fost la o piscina cu copiii (de fapt e mai mult decat atat...este foarte fun ..este la o iesire din Brasov, se numeste Paradisul Acvatic, poate il stiti). Tudor a reusit sa raceasca ...poate parea normal...nu?...chiar daca era cald acolo, si chiar si afara erau 13 grade. De atunci i-au crescut glicemiile rau, tuseste urat, toata noaptea, nas infundat...tot tacamul.
Azi am fost la spital, pt. analizele de 3 luni. Dna doctor mi-a tinut un perdaf jumatate de ora :) (cel putin) pt ca i-am dat cu Lioton gel in loc de antiinflamator, gen Diclofenac, Fenilbutazon. Mi-a spus ca asa ceva, creme/geluri pe baza de heparina nu sunt indicate sub nici o forma pentru lipodistrofii....ci pentru tromboflebite, hematoame etc. Asta a fost a treia prostie. Am promis ca n-o sa mai fac insa imi pare rau ca trei luni de zile i-am dat din greu cu Lioton si ca i-am facut mai mult rau decat bine.
I-am cerut sa-mi schimbe Actrapid cu NovoRapid, ca si insulina de corectie. A fost de acord.
Uitandu-se in carnetul lui Tudor s-a speriat de glicemiile prea mici de acolo, spunandu-mi ca ii iese hemoglobina glicozilata buna pt ca are prea multe hipoglicemii...in special dimineata.
De asemenea, mi-a spus ca 165-170 HC pt Tudor (20kg/116 cm) sunt prea putini, ca ar trebui sa mamance cam 180 hc. O sa ma straduiesc sa il fac sa manance mai mult.
De asemenea, mi-a recomandat operatie de polipi pt Tudor. Bineinteles, cu un control ORL inainte :). A spus ca e o operatie ff usoara, copilul nu simte nimic si este si indicat in cazul racelilor frecvente (de fapt Tudor nu raceste frecvent).
Mirela, am comandat ace si glucoza tablete (f bune, cu gust de lamaie) de pe www.diashop.de. Sunt foarte ok, prompti si taxele de livrare nu sunt mari deloc.
Apropo, eram in biroul dnei doctor cand ai sunat azi :). Veniti pe 18.11 la spital, la Ziua Diabetului. Stiu ca e pe 14.11 dar s-a organizat pt 18.11, ora 14, sala Amfiteatru. Te intreb pe tine intrucat de voi stiu sigur ca sunteti in evidenta la Sp. Marie Curie. Intrebarea este valabila si pentru celelalte mamici, in cazul in care sunt tot acolo in evidenta.
Adriana, in starea in care sunt acum...demoralizata total...versurile mi-au creat un gol mare in stomac si lacrimi in ochi. De fapt imi vine sa plang tot timpul, chiar si acum...incerc sa nu ma gandesc prea profund la situatie ci sa o iau "as it is" pt ca altfel cred ca o sa o iau razna...si Tudor mai are nevoie de mine.

Va pup pe toate si o seara buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Ana, am vb. cu Dani si e bine sa faci cum ti-a zis ea, cu scaderile respective. E ok asa. Din ce mi-a zis, inteleg ca ziua sunt bune gl. si pana la 3 noaptea, asta inseamna ca doza de 6 Levemir facuta dim., ii acopera cam 20 de ore, deci absorbia insulinei este lenta si asta este f. bine, s-ar putea sa mearga pe o singura doza, seara, la 22. Cu 6 Levemir, daca o muti la 22, posibil sa ajunga pana la 15-16 a doua zi. Atunci mai vb.in fct. de gl. La prima vedere, pare sa mearga pe o sg. doza. Mai vedem, dar va trebui sa te inarmezi cu fff. multa rabdare si sa nu cedezi. Va spuneam, si noi ne-am imprietenit greut cu Levemirul.

Laura, revin, sunt prinsa in ultima perioada.


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Iata profilul pe cele 4 zile de cand am inceput schema Lev/ Act:
7 nov:
7.00 = gl 237, hc 30, act 4/6 lev
10.00 = gl 186, hc 15
13..00 = gl 83, 4 act, 40 hc
16.00 = 106, 15 hc
19.00 = gl 56, 4 act, 40 hc
22.00 = gl 76, 20 hc
24.00 = gl 79 + 5 hc
3.00 = gl 102 + 5 hc

8 nov:
7.00 = gl 252, hc 25, act 4/ 6 lev
10.00 = gl 162, hc 20
13..00 = gl 112, 4 act, 40 hc
16.00 = 96, 20 hc ( la 17.30 hipo = 69 +5 hc)
19.00 = gl 115, 4,5 act, 45 hc
22.00 = gl 105, 25 hc
24.00 = gl 105 + 5 hc
3.00 = gl 167

9 nov :
7.00 = gl 313, hc 25, act 4,5/6 lev
10.00 = gl 236, hc 15
13..00 = gl 53, 4 act, 45 hc
16.00 = 349, 10 hc
19.00 = gl 69, 4,5 act, 45 hc
22.00 = gl 106, 20 hc
24.00 = gl 104
3.00 = gl 167

10 nov :
7.00 = gl 320, hc 25, act 5/6 lev
10.00 = gl = 190, hc 20
13..00 = gl 85, 4 act, 40 hc
15.30 = gl 102, 20 hc


Asta este pana la ora la care va scriu....Adrianaa , poate ma ajuti si tu putin cu calculele. Trebuie sa specific ca tot ce mananca si doze , sunt stabilite de dr, am incercat eu sa mai scad sau sa mai cresc...dar se pare ca nu imi iese.


Laura, sincer , noi am facut un timp foarte scurt Novorapid. Stiu ca scade frumos glicemia de la el,dar trebuie sa ai mare grija, pentru ca Edutzu este micut si se misca mult .
Ai grija sa nu fie vreun hipo la mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Teo, referitor la versui, n-am vrut sa intristez, ci doar sa atentionez.

Si noi am fost azi la medic. S-ar putea sa fi fost chiar in fata noastra, tot la Budimex. Erau parintii cu un baietel mic, de vreo 4 ani. :) Esti o persoana inalta? Daca da, noi eram dupa voi. Parintii si un baiat inalt, Alex.




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Teo, imi pare foarte rau de povestea cu Lioton gelul ! Imi cer scuse ! De la mine a pornit, ca asta folosim noi. La spital, la debut mi s-a zis sa folosim unguente pe baza de heparina. Apoi n-am mai intrebat nimic si cand a fost cazul si mi-am amintit de heparina, am mers la farmacie si am cumparat ce mi s-a oferit. Nu pt. lipodistrofie, ci pt. locurile acelea mai intarite un pic, de la atatea intepaturi.
N-am intrebat-o pe d-na. doctor daca e ok, Liotonul, stiind ca e cu heparina si chiar am citit ca este si antiinflamator si contra edemelor, cum este si Diclofenacul, doar ca nu au aceeasi compozitie, normal.
In decembrie chiar am sa o intreb pe d-na. doctor de Lioton, daca e ok pt. locurile acelea un pic intarite de la intepaturile dese.
Sa ma pregatesc de o morala si eu.
Cu vaccinurile, de ce spui ca ai gresit ? Din cauza efectelor produse ?
Insanatosire grabnica, va doresc !
Ana, arata bine profilul, cu exceptia perioadei ce nu o acopera Levemirul.
Administrat la ora 22, trebuie sa vina bine !
Gata, alerg acasa la dulcineea mea !




Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Ana, atentie azi intre orele 17-19, tendinte hipo, varf de act. al Levemirului de dim. Cand vei pune Levemirul la 22, va fi invers, in perioada aceea, intre 16-19 vor incepe sa creasca gl.pana se regleaza doza necesara.

Nu trebuie sa umblii deocamdata la hidrati sau la dozele de rapida. Muti doar Levemirul la 22 si ceea ce ti-a spus Dani, inclusiv la rapida de la pranz de maine. Sa-i iei gl. la ora 24 si la ora 3, atunci scade, apoi o cam duce liniar pana dim., daca este corecta doza.


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput