Help! Pneumococ indaratnic

Help! Pneumococ indaratnic | Autor: mama lui Jonika

Link direct la acest mesaj

Am si eu o mare problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Baiatul cel mic are un pneumococ in nas de cca. 4 luni care nu trece cu nici un antibiotic.Am mers la ORL, la pediatru toata lumea prescrie antibiotice din antibiograma dar el nu se vrea dus deloc. Nu mai stiu ce sa mai fac si la ce doctor sa ma mai duc. Pe masura ce ia antibiotice devine din ce in ce mai rezistent, anibiograma e dovada. La inceput facea febra dar acum simptomele nu mai sunt asa grave, doar periodic, cam la 1 luna ii curge nasul foarte abundent. Ma gandesc sa nu devina dependent de picaturi in nas.
In total cu celelalte viroze, in 6 luni i-am dat de 5 ori antibiotic. Sunt disperata, pentru ca mi se pare o situatie fara iesire.
Daca cineva stie mai multe despre acest pneumococ sau la ce fel de doctor sa ma mai duc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Ce fel de antibiotice i-ai dat? Pe gurita? La noi a trecut cu antibiotice sub forma de picaturi, Floxal (a iesit sensibil la antibiograma). Daca e localizat in nasuc trece in general destul de greu. Daca nu sunt manifestari grave, poate ar trebui lasat in pace. Se poate trai foarte bine si cu el...Poze:
http://good-times.webshots.com/album/563179628WAusaK
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Da, i-am dat antibiotice pe gura. Problema este ca atunci cand ii curge nasul ii tot dau siropuri de tuse, pufuri in nas si alte simptomatice.Secretiile sunt cam urate, galben-verzui. Daca nu scap de pneumococ ii voi tot da medicamente.... si pana cand?
Ma gandeam sa ma duc la Cantacuzino, la un virusolog, poate or fi mai in tema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

http://www.emedonline.ro/medicamente/view.article.php/2284

Intreaba medicul de acest Bactroban, este un unguent special pentru nas, cu un antibiotic care da gata se spune foarte multe "chestii" rezistente care pot poposi intr-un nas . Nu se gaseste la noi (eu nu l-am gasit), dar poate fi adus de "dincolo". Este destul de scump, 17-19 euro, si are 3 grame (dar ajunge pentru 2 persoane, nu se foloseste foarte mut la o aplicatie...).

Sper sa iti fi fost de folos.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
-------------------------------------------------------------------------
"Toata lumea vrea sa ajunga in Rai, dar nimeni nu vrea sa moara pentru asta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

si eu am avut si am folosit bactroban, intreaba medicul. Mi-a trecut dupa vreo 2 saptamani...eu stiu ca e periculos, in timp netratat se poate transmite si altor organe
imi curatam nasul bine de secreti, faceam spalatura cu Sterimar-apa de mare si aplicam cu un betisor crema in nas

aici mi s-a spus ca antibioticele pe cale orala nu=si fac efectul

sanatate

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mie mi-a zis doctorul pediatru (specialist in microbi de acest gen) ca spre exemplu Streptococul Pneumoniae se autoelimina din nas in maxim 64 de zile... ca putem trai linistiti cu Stafilococul Auriu... Si tipa e umblata pe la conferinte internationale, e si cadru universitar... acum nu stiu cum e cu pneumococul...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Ei, se autoelimina...al meu a avut aproape 1 an pneumococ...si i-am dat cu o mie de sprayuri in nas. A scapat doar la operatia de polipi. Dar a luat altul dupa, asa ca...toti copiii cred ca au cate unul. Problema e cum se manifesta. Se scapa de greu de el , cel mai sigur cu antibiotice injectabile sau autovaccin...eu asa stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

acum nu stiu cum e cu pneumococul...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei


Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Pe mine ma dispera cantitatea si culoarea secretiilor din nas.Periodic, cam la 1 luna nasul incepe sa curga si curge, si curge...si incepe tusea, pt. ca se ineaca cu acele seretii, si ne trece cam dupa 2 saptamani. Stam cam 2 saptamani si o luam de la capat. Mereu stau cu frica in san sa nu faca complicatii.
Maine plecam la mare si sper sa nu vizitez si spitalul din Mangalia.
Oricum cu autoeliminarea... noi am depasit cele 64 de zile si nu s-a autoeliminat. ( Streptococul Pneumoniae este unul si acelasi cu pneumococul)
Oricum ma voi interesa si eu de bactroban, dar ma indoiesc ca va sta cel mic sa ii bag betigas in nas .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amie spune:

pentru a scapa de atatea antibiotice noi am luat broncho-vaxom, un fel de vaccin care are in compozitie si streptococul asta care ne da bataie de cap. ma mir ca nu v-a recomandat medicul, dupa cate antibiotice ati luat!
este f usor de administrat 1 pe zi dimineata 10 zile pe luna 3 luni la rand. ar fi bine sa incepeti de la sfarsitul verii sa fiti cu imunitatea ridicata in toamna.

sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Pentru toti cei interesati: pneumococul s-a autoeliminat singur. De cand am scris ultima data, nu i-am mai dat nici un fel de medicament. In schimb am fost 16 zile la mare si 10 zile la salina si surpriza... am facut exudatele la Cantacuzino si au iesit negative.
Nicoleta

Mergi la inceput