raceala, febra, tuse

raceala, febra, tuse | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Sunt disperata. Baietelul meu cel mic (de 4 luni) tuseste f. urat si face febra. Ii dau Nurofen la 8 ore, dar in acest rastimp temp. creste pana la 38-39; i-am pus si supozitor cu paracetamol, cedeaza putin si iar o ia de la capat. Ii curat nasucul cat pot, i-am pus si cartof ras cu spirt pe piept, dar nu stiu cum sa scap de febra. Ieri am fost la medic si spunea ca e ceva viral, deci nu ar trebui antibiotic, dar totusi de 3 zile febra continua . Noaptea ii mai fac si cate o frectie. Mi-e mila de el ca e mic si nu stie sa spuna ce il doare sau il necajeste. Totul porneste de la baiatul cel mare care merge la gradinita si aduce tot felul de microbei. El a trecut de faza cu febra si tuseste mai rar, dar urechile lui sunt congestionate si se pare ca exista o punga de puroi in spatele lor. Augmentinul deja nu mai are efect si sunt satula de atatea siropele si medicamente pe care trebuie sa le ia. Ceva mai la indemana, naturist, nu stiti?
Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

Imi pare rau ca nu stiu sa te ajut cu ce-ti doresti sa afli, Gabriela. Insa mi se pare foarte important sa iti spun ca eu stiu de la pediatrul lui Snoopi ca daca febra dureaza la un bebe mai mult de 36 de ore nu e deloc bine si nu poti continua cu un tratament care nu da rezultate. In cazul asta se trece la antibiotice, fiindca probabil alta solutie de a cobori temperatura RAPID nu exista.
Mai suna-l pe doctor macar, daca nu te poti deplasa usor la el, si spune-i ca bebe tot are febra! Nu e de gluma.
Cit despre baietelul cel mare, mi se pare ingrijorator ce povestesti despre pungile de puroi din spatele urekilor... Aveti grija mare!
Sper ca nu te-am speriat prea tare.
Multa, multa, sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kopy spune:

gabriela, baiatul tau o sa fie bine. Tot ce trebuie sa faci e sa nu lasi febra sa creasca peste 38-39! Cum faci asta e treaba ta. Restul il face organismul lui. Ai incredere in copilul tau. CREDE-MA! si doctorii au acelasi principiu si nici o alta arma in plus.

Te intrebi de ce augumentinul nu mai are nici un efect... ei bine cauza esti tu! nu baiatul tau si nici fratele lui. Daca are 4 luni banuiesc ca inca il mai alaptezi si ca urmare alimentatia ta e si alimentatia lui. Sunt convins sa iti cumperi alimentele de la un magazin destul de mare, ca mai toata lumea "civilizata" dealtfel... produse de import, mezeluri sofisticate sau mai puti sofisticate etc. Nutritia animalelor care furnizeaza respectivele produse e asigurata de tot felul de "compusi" (ca altfel nu le pot spune) dezvoltati de multe ori pe baza unor substante chimice care se folosesc in industria farmaceutica. Spre exemplu cloramfenicolul se foloseste ilegal! la cresterea crevetilor s.a.m.d. Furajele vacilor de la care mai apoi cumperi brinzeturile sunt obtinute prin accelerarea maturizarii acestora cu ajutorul unor ingrasaminte chimice! DUBIOASE pe baza de... da! de antibiotice. De aici se naste IMUNITATEA copilului la antibiotice. Virusul a fost deja reprodus in organismul in care antibioticele livrate de alimente deja actionau. Cum vrei sa raspunda baiatul tau la antibiotice cind compusii acestora deja exista in organism??? si virusul e adaptat bine-mersi.

ce-ti ramine? tratamente conventionale: frectii, impachetari, antitermice si... dragoste.

numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna gabriela,

pentru scaderea temperaturii, pe langa Nurofen poti folosi si Algocalmin fiola sau supozitor (1/2 fiola pt ca este atat de mic); pt a preveni depunerea secretiilor bronsice iti recomand unguentul Pulmex Baby (dupa cum vezi si din nume este pt copii; nu ataca pielea)
Ref la tuse, daca este expectoranta poti folosi Ambroxol picaturi dar intreaba medicul cate picaturi ii poti da iar daca tusea este seaca poti folosi cred Stodal - sirop de tuse homeopat produs de Boiron (iata cateva extrase din prospect Has no CNS Depression, Suitable for day time also, Safe in Pregnancy & Lactation, No known contraindications/INDICATIONS Cough, Cold, Bronchitis, Laryngitis & Tracheitis)

Pt baietelul cel mare cred ca ar fi bine sa mergi la un specialist ORL caci simptomele par a fi de otita. Singurul specialist ORL pe care il stiu este Dan Gheorghe dar nu mai stiu daca este la Budimex sau la Grigore Alexandrescu.

Ai grija de voi si spune-ne cum ai rezolvat totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Eu zic sa te duci la doctor neaparat.Diana a facut bronsita si urmeaza tratament cu Augumentin , ambroxol si nurofen . am tot stat fara antibiotic dar pana la urma tot acolo am ajuns...

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Du-te de urgenta la doctor ca nu e de glumit! Asa am patit si eu cu fetele mele acum vreo 2 sapramani! Si aveau pneumonie virala! Cu cea mica de 5 luni am stat internata in spital o sapramana, iar cea mare (3 ani si 1/2) s-a tratat acasa cu injectii si tot tacamul. Au fost niste zile de cosmar, e o epidemie groaznica de asa ceva, si tot de la gradinita ni s-a tras...
Sanatate si toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Pai cu o zi inainte am fost la dr. Am telefonat ieri, dupa ce ii tot crestea febra si am inceput sa ii dau antibiotic. Parca febra a cedat, dar secretiile sunt multe si el e mic...Ii tot curat nasucul ,am pus si Karvol pe o batista si uneori parca e mai bine. La pranz dupa ce i-am dat a doua oara antibioticul a inceput sa planga si a tot tinut-o asa vreo juma de ora; m-am speriat f. tare, dar pana la urma s-a linistit , a supt si acum doarme. Dintr-o nara, cand asir secretiile iese sange. E doar o leziune provocata de mine sau poate fi mai rau? ii dau si Amroxol. Off!

Multumesc mult ptr. raspunsuri si sustinere. Ce bine ca existati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Asta e problema cu pompitele, poti sa-i ranesti nasucul si sa-i spargi ceva vas de sange...totusi, eu as chema un pediatru sa-l vada din nou.Antibiotic i-ai dat la indicatiile dr.? Sanatate!!!

Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Maria a scapat de febra numai cu injecti.
A facut o amigdalita acuta, nu vroia sa ia medicamente, asa ca am facut injectii o saptamina intreaga, dar va spun ca pentru sanatatea lor e bine. La sirop se strimba si nu inghitea nici cu ceai.
De la supozitoarele cu algocalmin se deranja la stomac, si am folosit sup. cu paracetamol.

Sa fim fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

noi am scapat cu ospamox, otocalm, supozitoare propifenazona si ser in nas...noi am avut si otita (vezi sa nu fie si cazul vostru).
am auzit de diazepam destin..supozitoare pentru febra mare...intreaba ca nu stiu prea mare lucru despre ele...

sa va faceti bine!

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

buna Gabriela;
Acelas lucru am patit eu cu fetita mea de un an si 3 luni si am mers la urgente ptr ca febra nu ii scadea cu nimic;am incercat totul chiar si cu impachetari cu apa la temperatura camerei si febra a urcat la 40 cu 5;Spirtul nu face decat sa irite pielea bebelusului mai ales nediluat ;la fel si otetul;Fetita mea a primit la spital de urgenta gentamicina cu fenobarbital dupa care s-a linistit.Binenteles ca am ramas la spital o saptamana pentru ca a racit foarte tare la plamani.Deci sfatul meu :mergi urgent la un spital de pediatrie pentru ca febra este insotita intotdeauna de o infectie sau..invers.Multa sanatate!

Mergi la inceput