retete din italia-partea II

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao la toate gospodinele de pe forum,
TORIA cam pe toate este scris fructe de mare mixte,
dar se diferentiaza sint pentru rizotto, pentru salate, etc...
Deci scriemi ce are punga si titolul Prontoriso sau cum se chiama,
in ingrediente este scris vongole, etc.
Daca iti dau reteta pentru risotto si produsul este pt salate!
risotto vine fff nasol.
Iti dau reteta la risotto con i frutti di mare, intii sai raspund si la Mimitzu: am vazut posturile si fotografiile vrei ca sa le pun si eu pe ale mele! Citeva am nu prea multe(foto)... Bun weekend si voua. dau reteta.
Risotto ai frutti di mare
500 g orez alb pentru risotto,
2 l de supa fara impuritati facuta chiar cu dado,
3 catei de usturoi, patrunjel, unt, sate si piper
Punga de fructe de mare 250 g
Intro tigaie profunda si larga pune cam o ceasca de ulei de masline
cu usturoiul apasat cind incepe sa se friga cam 1 minut pune imediat orezul, atentie orezul nu trebuie spalat ca daca este ud sare uleiul si nu se tosteza, tosteaza orezul cam 4 minute invirtind fff des,
cu un polonic pune supa calda ce ai pregatito.
Intro tigaie pune un pic de ulei cu un pic de patrunjel taiat marunt si usturoi tot marunt tritat cind incepe sa friga pune fructele de mare si amesteca dupa cam 5 minute pune un pahar de vin alb sec.
Nu uita sa amesteci orezul, cind s-a evapurat vinul pune un pic de sare si piper amesteca bine si uneste cu orezul amesteca mereu si adauga din cind in cind supa. Cind orezul este aproape gata, il gusti, nu mai pune supa lasa sa scada, cind ai gustat vezi daca trebuie ajustat de sare ca supa de obicei sareaza vezi tu, daca lipseste sare pune un pic de sare si de piper. Trageo departe de pe foc si pune cam 2 linguri de unt si manteca bine risotto cind untul s-a topit si sa amalgamat bine pune o mina de patrunjel taiat marunt amesteca bine si acopera 2 minute. Se serveste imediat acompagnat de vin alb sec.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Mimitzu, merci mult!!!!
Alex, astept sa vad ce retete mai postezi.
Cea de risotto este super. Care este diferenta dintre fructele de mare ptr salate si cele ptr risotto? Asta in cazul in care nu scrie pe punga.
Va pup, pa!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao,
diferenza este fff mare si este imposibil sa nu fie
scris pe punga sau cutie ce este in ITA este obligatoriu
sa fie scris ingredientele data de expiratie, si denumirea
sintetica a produsului, deci citeste bine.
Preparatele pentru salata de mare sint deja gata adica fierte
trebuie sa le condimentezi doar si se aleg produse ce ramin un
pic mai tare, pe cind cea pentru sosuri sau risotto trebuiesc
coapte sint doar sterilizate si surgelate.
Multe produse din fructe de mare nu vin scurse de zeama ce le
insoteste depinde de ce este scris pe eticheta...
Iata lincul ce il gasesti pe postul deschis de Osna: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13384 link site: http://www.all-about-george.de
cautati la hobbies-kuchen
Ciao si spor la treaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Am vazut ce prajituri face Osna, arata super!!!
Alex, merci ptr info, dar sa stii ca pana acum nu am mancat decat pizza cu fructe de mare, nimic altceva. Nu prea am fost incantata si de atunci nu am mai luat.
Dar am sa incerc reteta ta de risotto.
Va pup!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Alex, poate ne dai o reteta de compozitie ptr. pizza. Am vazut ca ai postat in partea I o reteta de aluat de pizza. Mie imi place pizza cu multa ceapa si cu afumatura. Ai o reteta care sa cuprinda aceste doua ingrediente? Noi cand facem pizza acasa cumparam blaturi congelate si punem cam de toate ce avem prin frigider si iese ok.
Va pup!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Tilis
reteta pentru pizza este fff simpla exact ca cea de piine,
am dato pe partea I
1 kg de faina, 1 cub de drojdie de bere proaspat (25 g),
sare, apa calduta. Framinti bine acoperi si lasa sa creasca
3 ore dupa aceea intinzi foaia si pui deasupra ce vrei tu,
capa, lucruri afumate pizza este buna mai ales cu produsele
ce voua va place.
Pe foaia ce intinzi pui rosii si mozzarella nu pune alte brinzeturi
ca schimba totul... nu e ca vreau sa promovez mozzarella dar
din experienza si am probat alte brinzeturi si nu era acelas lucru,
vezi tu.
Ceapa taio cit poti de fin si puneo cruda pe pizza ii este deajuns
coacerea in cuptor.
Eu dadeam timpul de coacere 6-8 minute, timpul exact pentru pizza
subtire ca in italia, pentru cea cu blatul mai gros timpul
este cam 30-40 de minute si cuptorul la 160-180 de grade.
Ciao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu am mancat demult,acum vreo 2-3 ani Bruschetta cu Sardine .mi-am amintit acum cand am rasfoit o revista cu retete ce mi-am cumparat-o azi.

poate imi spui si mie ce si cum.painea aceea e ceva special sau e o bagheta obisnuita pe care o iau de la raionul de paine??

sambata fac tiramisu si iti dau de stire cum a iesit.

svetlana
www.all-about-george.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Osna,
este o piine particulara adaapta dar se poate face
si cu alte tipuri de piine chiar bagheta tipul
francez, si vine bine la fel.
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Buna Alex,
E prima data cind scriu aici, si tin sa te felicit pentru tot ! Retetele sint asa de delicioase incit imi vine sa le incerc toate ! As dori sa stiu daca pentru blatul de pizza se poate folosi si drojdie uscata sau e obligatoriu de avut cea proaspata ?
Merci,

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Merci Alex ptr reteta de pizza. Cred ca o sa fac in weekend si nu o sa mai cumpar blat congelat. Cum sa fac sa ramana blatul fraged? Mie nu imi place blatul subtire, imi place cel pufos. Pot sa pun condimente in faina ca sa iasa mai gustos?
Va pup!!!

Mergi la inceput