Mituri alimentare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

quote:
Originally posted by Tonnia

Banana si orezul sunt devastatoare pt ambii mei copii, mai fac kk doar cu supozitor , pere la greu si alte ajutatoare, o fi mit dar mare coincidenta!

Antonia


la fel si la fetita mea, iar are diaree i se opreste f repede daca ii dau banana.
Dar e la fel si la mine, ma feresc cit pot de banane orez si branza.

On topic: eu inca mai aud persoane spunand slanina de porc e sanatoasa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by alina2006

si berea care face lapte ( aia cu alcool mai ales )...
va pup! imi mai aduc eu aminte de una alta!


Iana-Daria si Mami Alina



In maternitate, a doua zi dupa ce-am nascut mi s-a oferit la masa sampanie! O sticla de 300 ml si-am fost indemnata sa beau cat mai mult din ea, fapt confirmat si de medici. Asa ca este adevarat ca, la inceput, o cantitate mica de alcool stimuleaza lactatia, dar asta nu inseamna, desigur, ca trebuie sa tragi la masea ori de cate ori iti scade productria lactata. Deci nu e chiar mit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by ursuleata

..rosu in gat de la inghetata.

www.dropshots.com/ursuleata14" target="_blank">1
2
tiker
Mami de ursulet



Nu stiu altii cum sunt, dar eu, dupa ce mananc multa inghetata sau beau ceva foarte rece, rar scap fara sa fac amigdalita sau rosu in gat. Stiu de bacterii si virusi, dar nu este coincidenta, mi se intampla aproape de fiecare data dupa ceva foarte rece asa ca, pentru mine, nici asta nu-i un mit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Cristina la fel eram si eu pina am venit aici, pina si de la un pepene tinut la frigider ma lua cu dureri de git oribile, de abia inghiteam.

Acum am scapat, aici am inceput sa beau apa cu gheata (treptat), ti-o pune la restaurant sau orice local pe masa chiar inainte sa comanzi (nu trebuie platita).
Ideea e ca m-am obisnuit asa de repede acum nu pot bea apa fara gheata nici macar iarna, pot minca tone de inghetata nu am absolut nimic. Si fetitei mele (1.5) de cite ori ii pun apa in sticla pun citeva cuburi de gheata, ii dau si inghetata nu s-a racit deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

eu am o problema cu ceiutul. care vesnic e mai bun decat apa si care se consuma regulat. nu conteaza de ce, ceai sa fie.

da, de la chestii foarte reci se poate inflama gatul. dar daca intri pe antibiotic in ziua 2 atunci chiar e o problema.


I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Am constatat si eu o adevarata obsesie printre mamele si soacrele noastre in privinta ceaiului; si,exact, ceai ALWAYS, apa NEVER. Si sunt convinsa ca treaba pleaca tot de la o poveste gen carnea taiata la capete...
In afara faptului ca, se stie, ceaiul contine substante ce interfera cu absorbtia fierului de care bebeii au atata nevoie, eu ma intreb si am intrebat si pe altele: noua cand ne e sete bem ceai sau bem apa?
Din fericire fetitei mele nu-i place DELOC ceaiul, desi vreo 3 feluri am incercat sa-i dau, impinsa de la spate de sotz, intoxicat de mama lui cea indignata ca nora-sa nu da ceai copilului...L-a varsat, s-a strambat, etc. Totdeauna. In schimb, mai ales de cand e cald, dupa ce venim de afara bea apa cu pofta de trebuie eu sa o opresc.
Bananele si orezul constipa? Pe mine nu m-au constipat niciodata. Aici e o chestiune ce tine de particularitati ale fiecarui organism; dar generalizarea, in cazul asta, eu zic ca e mit.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

merci

quote:
Originally posted by bb ralukutza

asta e sub cu ciorba:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121475&whichpage=1

*******************************************************
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)



www.dropshots.com/ursuleata14" target="_blank">1
2
tiker
Mami de ursulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

ai mei copii iubesc bananele si orezul si nu am avut niciodata pb legate de constipatie
suntem si fani inghetata, david de vreun an , fara sa exagerez, mananca zilnic inghetata, ca e -10 grade, ploaie torentiala, vant etc e musai sa servim inghetata(de la gelaterie de obicei, preparata traditional)
iaurtul etc le am dat intotdeuna direct de la frigider....iar probleme cu rosu in gat nu avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Originally posted by alina2006

si berea care face lapte ( aia cu alcool mai ales )...
va pup! imi mai aduc eu aminte de una alta!


Iana-Daria si Mami Alina


eh, no! daca nu-i neagra, pass!

si cine mai zicea ca-i grea alaptarea?

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Cristina la fel eram si eu pina am venit aici, pina si de la un pepene tinut la frigider ma lua cu dureri de git oribile, de abia inghiteam.

Acum am scapat, aici am inceput sa beau apa cu gheata

Probabil ca America de Nord are efectul asta asupra oamenilor
Cu apa rece, laptele, iaurtul rece, inghetata, ne-am relaxat si noi odata ajunsi aici. La day care ii dadeau fetitei lapte rece din frigider, insa la inceput eu habar n-aveam si in tot timpul asta ii incalzeam pana si iaurtul in apa calda... Cand am vazut ca dupa atata timp n-a racit deloc de la lapte rece, am incetat sa mai pierd timpul cu incalzitul. Iar baietelul a baut apa din frigider inca de cand am inceput diversificarea.

Nu stiu, poate multe tin si de autosugestie. Sotul meu facea diaree daca dormea cu spatele gol, ca asa ii spusese mama lui... dupa ce ne-am casatorit si i-am spus de multe ori ca nu are motiv sa faca diaree din cauza asta, nu i s-a mai intamplat

Tot din ciclul primul copil, al doilea copil Cand am inceput diversificarea la fetita, acum 6 ani si ceva, i-am dat pireu de legume, si anume morcov fiert la inceput. La un moment dat am citit pe un site despre diversificarea cu cereale, dar am ridicat din umeri si am spus ca aia habar n-au. Ghici ghicitoarea mea cu ce am diversificat baietelul 5 ani mai tarziu? Cu cereale despre care am tot citit ca sunt cele mai recomandate din cauza ca sunt mai usor tolerate de un sistem digestiv care de abia incepe sa se maturizeze.

Stiu ca schimbarile nu au loc usor, vad asta si la mine. Intai auzi o idee noua si ti se pare o nebunie, o mai auzi o data si poate iti ridica un semn de intrebare, a treia oara poate simti pornirea sa studiezi ideea mai indeaproape si dupa ce o faci esti convins, poate.
La urma urmei nu intentionez sa conving pe cineva ca orezul nu ii constipa copilul, ci poate doar sa accepte ca in general orezul nu constipa, si ca de la ce este exceptie s-a ajuns la o generalizare. Pe mine intr-o perioada ma constipau piersicile... pot sa le spun tuturor ca piersicile constipa si ca nu ar mai trebuie date copiilor?



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput