Mai citesc copii povesti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

sdaniela..revista de care spui tu nu a fost lansata inca....

Lorellay 12+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Baietelul meu sa fie singurul caruia nu-i place sa citeasca???

I-am citit de la 6 luni povesti, apoi in fiecare seara, dar de pe la 4 ani povestile nu au mai fost interesante ci am trecut pe enciclopedii... ale corpului uman, ale pamantului, etc...
Desii mie imi place sa citesc si am incercat sa-i insuflu si lui aceasta, daca il pui sa citeasca (este clasa I) spui ca-l pedepsesti.
Eu ma gandesc ca seamana cu tati, care de 14 ani de cand suntem impreuna n-a citit o carte de beletristica, decat carti tehnice, de specialitate.
Nu ma las pagubasa asa repede, dar tare imi este ca mai depinde si de firea copilului.

In ce priveste povestile online, nu sunt de acord...parca mi se pare ca se pierde din parfumul unei povesti/carti daca este in format electronic. Mie personal (nu generalizez) imi place sa tin cartea in mana, sa visez, sa ma transpun...





Filofteia, fii linistita! Daca baietelului tau ii place mult sa i se citeasca, se va obisnui pana la urma cu cititul singur.

Trebuie sa dati peste cateva carti care sa ii placa mult, mult de tot. Iti va cere singur sa le citeasca, ai sa vezi :-).
Primele doua-trei carti sunt mai greu de citit. Se obisnuieste apoi si, cititul nu va mai fi asa un chin.


Baietelul meu e in clasa a 2a, uraste cartea de lecturi suplimentare de la scoala , dar a inceput deja sa vrea sa citeasca singur dupa ce am descoperit www.rao.ro/editie.asp?id=1864" target="_blank">Domnul Bliss. Poate va ajuta si pe voi! :-)


A, ca sa-l incurajezi pe baietelul tau sa citeasca singur, trebuie sa reveniti la cartile cu ceva poze si putine randuri pe pagina :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdaniela spune:

Loryi1974,
Intentia nu a fost de a promova revista in cauza. Eram doar curioasa sa vad in ce masura mai citesc copii povesti. Ca am recomandat o revista e altceva. Pe langa Tus mai sunt si Lumea Copiilor, revista Liliput, Carticica Draga mea, Amicii si multe altele care sunt la fel de bune si au si pagina web. In plus revista nici nu e lansata asa ca cine s-o citeasca.
Observa ca oamenii vor fi mereu reticenti fata de noutate. Cartile si revistele sunt doua lucruri diferite. In plus, exista studii care demonstreaza ca reactia copiilor fata de povestile dintr-o revista este mai buna decat fata de cartile cu povesti. Profesori din Marea Britanie si Franta folosesc povestile din reviste pentru copii pentru a creste apetitul acestora pentru lectura. Si chiar functioneaza.
O revista pentru copii e un lucru bun, si mai ales daca e si gratis.
Numai bine. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cum-necum,iar am intrat in polemica.
Dana,tu vorbeai initial despre o revista on-line cu povesti,nu despre reviste pentru copii in general.De aici reticenta mea fata de aceasta noutate.Eu lucrez toata ziua cu calculatorul,deci deocamdata prefer un acces limitat pentru copil.Poate ca altora le place sa-si vada copiii citind povesti de pe calculator,dar mie nu mi-ar place sa vad ca face asta.Prefer hartia,fie ca e vorba de carti ,fie ca e vorba de reviste, cu riscul de a fi catalogata inapoiata si inadaptata vremurilor moderne.
Reviste i-am cumparat bineinteles din toate tipurile inclusiv cele frantuzesti vandute acum prin magazine si care mie imi plac cel mai mult.
Or fi desigur si studii facute,dar eu am observat din experienta mea de mama ca de reviste se plictiseste mai repede decat de cartile de povesti la care revine periodic.A fost o perioada cand luam lunar "Tom ..."dar dupa un timp s-a plictisit de ea pentru ca multe benzi desenate de acolo se repetau sub alte forme in alte numere.
Am citit de curand o carte Larousse cu mitologie greaca si acum am inceput "Cartea Junglei"-varianta originala,dar ilustrata si pe margini cu diverse informatii despre locuri descrise in carte,despre animalele din zona.
Acuma,tu ce vrei sa intram intr-o discutie despre care e mai tare revista sau cartea?Bineinteles ca atat revista,daca este bine realizata,cat si cartea pot dezvolta anumite abilitati ale unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdaniela spune:


Acestea au fost cuvintele tale:
"Corect ar fi trebuit sa precizezi de la inceput ca vrei sa promovezi o revista.
"Sa tinem pasul cu vremurile"adica sa aruncam cartile la cos si sa stam numa cu ochii in calculator?" - in nici un caz nu mi-as permite sa pretind la asa ceva. Cartile au rolul lor, farmecul lor si ar trebui inceputa o adevarata revolutie pentru a disparea cartile sau revistele.
Desi, daca stai sa te gandesti cati copaci ar putea fi salvati, mediul ar fi mult mai curat.. hmmm... Iubesc cartile, dar parca n-as vrea copii mei sa umble cu tubul de oxigen in spate in viitor.
Hmm... gresesc cand zic asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Daca vrei sa o dam pe ecologie ca sa justificam ochii obositi ai copiilor care stau ore intregi sa citeasca povesti sau sa se joace pe calculator ia sa ne gandim si la plasticul din calculatoare si la alte componente ale lui.
Copacii se pot planta daca exista un program national coerent sau macar niste oameni care sa gandeasca normal.S-au taiat paduri in RO nu pentru carti etc ci pentru constructii.In definitiv,ziarele ,revistele se pot recicla daca te intereseaza atat de mult soarta copacilor.
Oare din cauza cartilor nu avem noi un mediu curat sau din cauza incapacitatii autoritatilor de a implementa o strategie si a nesimtirii oamenilor carora le pasa din ce in ce mai putin de natura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Denizel, multumesc mult . Sper sa inceapa si Adi sa prinda gustul la citit.

Ce anume contine Domnul Bliss??? Mi s-a parut destul de scumpa si as vrea intai sa stiu cam ce contine, ca Adi este cam ciudat la toate...spre exemplu "Sarea in bucate" a citit-o cu greu, dar din enciclopedie nu s-a putut abtine si daca a vazut ca eu nu am de gand sa-i citesc s-a apucat el sa vada cum este cu soarele si planetele si muntii...

In ce priveste revista recomandata...eu as dori mai intai sa stiu ce contine, pentru ca fiimiu nu citeste benzi de desene animate, nu joaca jocuri din reviste, asa ca singura revista care am cumparat-o a fost Scooby-Doo pana la un moment dat unde atractia au fost caritle de joc, apoi nici astea nu au mai fost interesante...

Noi cumparam ca revista acum Corpul Uman si Enciclopedia de lux... de care este foarte interesat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Razvan asculta cu placere povesti citite de mine sau de tati dar si rasfoim cu mare interes si enciclopedii pentru copii.
Cred ca depinde si de copil dar si de noi sa-i inspiram dragostea pentru carti.




Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Si eu cred ca mai sunt inca copii care citesc povesti...mandra mea are 3 ani si 10 luni,iar cand mergem la cumparaturile saptamanale din supermarchet este obligatoriu sa-si cumpere o carte,altfel este suparare mare...carti cu abtibilduri,carti cu activitati sau cu povesti...dar eu ii citeam povesti de pe la 6 luni,asculta acum cu mare atentie povestile Marei spuse de Raluca Moianu si seara imi citeste ea mie povesti:))ca de exemplu
http://s237.photobucket.com/albums/ff27/gorodica/mai2008/?action=view¤t=P5201009.flv
pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Copiii imita, mai ales la virste mici, asa ca, daca in familie exista obiceiul acesta, al cititului, si ei isi vor dori sa citeasca sau sa li se citeasca.
Nu ma consider o persoana refractara la tehnica, dar NU sint de acord cu cititul povestilor pe un ecran. De ce? Eu consider ca statul in fata unui ecran, mai ales atunci cind copilul este mic, in loc sa constituie un avantaj, mai mult dejavantajeaza: copiii nu mai comunica verbal, devin din ce in ce mai sedentari, devin retrasi. In plus, nu vor simti niciodata placerea rasfoitului paginilor unei carti, mirosul specific al hirtiei si al cernelii cu care este scris textul respectiv....
Al meu ma punea, acum vreun an jumatate sa citesc-i si de 8 ori pe zi ''Motanul incaltat'', apoi lua cartea si imita. Fiind un copil normal, nu genial, la 2 ani jumatate citea cam asa: dodo-dodo-dodo!, imitindu-mi intonatia! Acum isi alege singur carticele cu povesti(am observat ca este foarte interesat de cele care au ilustratii, au coperti groase si frumos colorate si scrisul mare, si ca nu a dezvoltat pasiuni, inca, pentru reviste!).
In concluzie: DA, copiii mai citesc, daca noi, parintii, avem grija sa le transmiotem respectul pentru carte si informatia din ea.

Mergi la inceput