FIV de toamna V

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by karula

Bravo Denisa, asa ne-a fost vorba?!

ICSI - injectie intra-citoplasmatica cu sperma; atunci cand calitatea spermei este scazuta (in principal mobilitatea) spermatozoizii sunt introdusi prin micromanipulatie in ovul cu o penseta de vreo 20 de ori mai subtire ca firul de par. Deci nu sunt lasati frumos ovulul si spermatozoidul in mediul de cultura sa se fecundeze de capul lor, ci sunt "fortati" sa faca asta.



Karula, mercic pt raspuns, se pare ca este o metoda general-valabila sa impingi baietii de la spate sa faca ceva.
ici,
Oana_B

ps: chiar ma intreb cand o fi atunci cine o sa imi faca mie injectii ca nu pot sa ma bazez pe sota-miu, el cand vede siringa aproape ca lesina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

In sfarsit am reusit sa intru pe site. De doua zile ma stradui si nu reusesc.

Cloe: Nu stii cat ma bucur pt tine. Iti tin pumnii sa ai sarcina usoara si sa faci bebita sanatos. Felicitari si tie si sotului, sunteti cei mai fericiti!
Am citit procedura ta de FIV cu ICSI si e identica cu cea primita de mine (in Canada). Daca nu te deranjeaza o sa-ti scriu mesaj cand voi fii mai aproape de moment, sa mai ma sfatuiesti.

Cat despre injectii, eu l-am anuntat pe al meu sot ca le voi suporta daca trebuie dar n-am nici o sansa sa le fac singura.

Apropos, injectiile astea se fac o data pe zi, seara, la aceeasi ora? Sau trebuiesc facute la anumite ore in timpul zilei?

Tare ma bucur ca am reusit sa ma conectez din nou.
Va pup pe toate.

Denisa: iti tin pumnii cu tratamentul, capul sus, l-ai inceput , acum il termini si gata: bebita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Monbb, sa inteleg ca v-ati hotarat? Si daca da, cand urmeaza sa vorbiti cu medicul?

Oana, cu placere! Dar as vrea sa-ti zic ca recurgand la inseminare sau fiv nu scapi de stresul de care ai avut parte in timpul tratamentelor clasice... Nu intamplator orice medic iti spune ca fiv este ULTIMA varianta.

Cloe, spune-mi te rog ce rata de reusita se vehiculeaza la clinica unde ai facut tu fiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Oana, unele asigurari acopera, din pacate a noastra nu a acoperit NIMIC!!! Dar nu ne pare rau dupa nici un cent! Radem si zicem ca asta a fost cea mai buna investitie a noastra...
Oana, faceti analizele si vedeti ce va spune medicul, poate la voi merge cu IUI (inseminare). Nu poti sa stii niciodata. Poate aveti noroc. Macar cateva incercati. Eu stiu ca singura situatie in care medicul te trimite direct la IVF este cand spermograma este f. rea. Singura chestie cu inseminarile e ca nu trebuie mers la nesfarsit cu ele. In orice caz, eu zic sa incercati, ca poate aveti noroc si scapati mai ieftin dpdv psihic mai ales. Ca sincer, banii nu mai conteaza...
va pup pe toare
cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Karula,
la clinica unde am facut eu ratele de reusita (si prin asta ma refer la sarcina dusa la termen, deci bebe nascut) pe diferite varste sunt asa:
- sub 35 de ani = 34.7%
- 35-37 de ani = 32.6%
- 38-40 de ani = 16.1%
- 41-42 de ani = 9.6%

Cam care sunt statisticele la clinicile la care mergeti voi? doar din curiozitate intreb.

numai bine,
cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Spuneam ca injectia de fapt nu vroia sa intre in mine,nu ca eu nu eram chiar in stare.L-am pus si eu pe al meu sot dar a zis ca renunta si la FIV nu-i mai trebuie daca trebuie sa imi faca el injectia,dar a stat totusi langa mine sa ma baraie la cap si am reusit pana la urma.La mine se pare ca decad cu fiecare ora nu zile.Dn cauza asta cred ca nu voi reusii mie la mie.Ma cam cunosc poate sa reusesc daca se incapataneaza mai rau decat mine si nu baga in seama stresul meu.Totusi ma cam doare burta si ciclul a inceput sa curga mai rau,cu toate ca am avut putin in fiecare zi de cand a inceput,acum e mai rau si curge si putine chegulete.Sper din suflet sa nu fie mai rau si sa imi intrerupa tratamentul,care abia l-am inceput,trecand printr-un stres si mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Draga Oana B,
Inteleg ca locuiesti tot in U.S. Aici nici o asigurare (sau mai bine sa spun, 99.9% din asigurari) nu acopera cheltuielile legate de inseminarea artificiala, (ceea ce numesc ei aici ART - Assisted Reproductive Technology), care include IUI (intra-uterine insemination), IVF si ICSI. Deasemenea, f. putine asigurari acopera serviciile de tratament sau diagnostic pt. fertility (deci doar ceva analize, doar sa nu fie legate de ART). Majoritatea asigurarilor nu acopera NIMIC legat de fertility!!!!! Mie una mi se pare RUSINOS!!! Inteleg sa nu acopera ART, dar restul de tratamente, analize, diagnostic, etc???
Sint anumite companii care se ocupa de finantarea IVF-ului. Adica au diverse programe care iti dau inapoi toti sau o parte din bani, doar daca nu reusesti sa fii insarcinata in 3 incercari. Dar, daca ramii din prima, atunci ai platit prea mult, fiindca aceste programe costa intre 23-28000 pt. aceste 3 incercari. Uita-te la http://www.arcfertility.com/ daca te intereseaza.
Success mult si un weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Sincer, nici noi nu mai stim ce hotaram. In fiecare zi ne hotaram la ceva. Tare as fii vrut sa mai am ceva timp dar cum FIV-urile am inteles ca sunt cele mai reusite toamna , nu cred ca pot amana mai mult de octombrie . Pana atunci nu cred ca are timp sa se regenereze sperma (cele 3 luni necesare) ca urmare a trat naturist incep de sot.

Avand in vedere statisticile as spune ca nu avem alta sansa decat FIV dar stiti si cred ca deja v-ati plictisit de temerile mele. Am citit zilele astea rapoartele de la ultimul congres de infertilitate din iunie , de la Madrid. Concluzia pozitiva ar fii ca tratamentul in sine s-a dovedit a nu implica nici un risc. In schimb s-a ajuns la concluzia ca problemele aparute la copii sunt din cauza defectelor transmise de la tati. Ideea ar fi ca infertilitatea la barbati (eu ma refer la FIV ca urmare a infertilitatii - male factor) este datorata unei cauze ce poate fii data de defecte ale cromozomilor.

Si uite asa iar ne-am dat peste cap, cum as putea sa fiu sigura ca e totul ok si ca nu se transmite nimic la copil?

Totusi incercam sa facem tot ce e posibil. Azi dimineata am fost la clinica pentru teste de sange si in 2-3 sapt o sa avem raspunsul la cariotip (testul genetic pt mine si sot), testul de deletion a cromozomului Y (infertilitate). Teoretic daca astea ies bine as zice eu ca n-are ce sa se transmita rau. Tare as vrea sa-mi confirme doctorul teoria.
Ca programari, am reusit sa obtinem una pe 19 aug la urolog (nu-l trimisese la urolog si dupa insistente am reusit ). Pe 25 aug avem cu doctorul unde cu toate analizele o sa incerc sa discut din nou, sper sa stea de vorba chiar daca pe hartie spune ca la urmatoarea intalnire venim numai daca aducem un avans si hartiile semnate. La urma urmei platim si e interesul lor sa ne explice pana suntem convinsi sa facem pasul asta.

Iar am scris o gramada...va multumesc din suflet ca ma ascultati.

Ah! am gasit un site interesant in care explica analiza de sperma si da sfaturi (in cazul infertilitatii masculine). Pe cine e interesat:
http://www.fertility-docs.com/sperm_eval_tests.phtml

Va pup, weekend placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Cand am deschis subiectul "teste genetice" cu prof. Ancar, s-a uitat pe sub sprancene la mine si m-a intrebat sec: "In Romania?"... Mi-a explicat ca la capitolul asta in Romania e jale. N-au aparatura, n-au substante, n-au experienta. Se fac analize banale, dar nici alea n-au acuratete 100%. Nu-mi vine sa cred... se face fiv, dar "genetica" e la pamant. Ce-a putut sa-mi spuna el stiam deja din diverse surse. Ca riscurile la sarcina fiv sunt aceleasi ca la orice sarcina, ba chiar usor reduse. Ma refer la "produsul de conceptie", ca "sarcina cu risc" oricum e, fiind obtinuta artificial.
La mine nelinistea era mai mult legata de procesul de decongelare (fiecare cu ce-l doare). Mai au embrionii aceeasi calitate? Si aici mi-a zis ca natura lucreaza mai bine ca stiinta: care nu sunt "buni" nu rezista si mor imediat dupa decongelare, care sunt buni rezista si cu asta basta!
Nu pot sa zic cu mana pe inima ca am primit inainte de fiv raspuns la toate intrebarile care-mi invalmasisera creierii, dar am putut sa stau de vorba cu el despre orice, oricat, inainte de a-mi cere avansul.
Acum am inceput sa fac alte calcule... Ei pastreaza embrionii timp de cinci ani. Daca nu reusesc pana in martie (ar fi cam doua incercari), a trecut deja un an. Dar asta e gen "sa ne scarpinam cu mana dreapta la urechea stanga".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Salut gagici,

pornisem la drum destul de putine si eu una neinformata si uite cate si unde am ajuns acum...
Principalul este ca am inceput sa avem mai multe reusite printre noi si curaj de a merge mai departe...
Cloe, intr-adevar avem mare nevoie sa ne ti la curent...avem nevoie sa ne bucuram pt. grupul nostru si sa cunoastem mai multe totodata...
Monbb1, se pare ca tu ai reusit sa comunici cel mai mult cu dr. pe la care ai fost despre acest subiect...suntem f. interesate, sa nu te mai gandesti ca iar ai scris prea mult...

Toate bune.

Mergi la inceput