Cancer la san - capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Ce se intampla cu varsta de 29 de ani??? Tot la aceasta varsta au inceput si la mine problemele?
Lemoni nu vreau sa te sperii, dar asa cum am mai spus, eu am facut si mamografie si ecografie si mi-au spus sa stau linistita ca nu am nimic malign. Medicul meu ginecolog si-a dat seama ca ceva nu este bine si m-a chemt la operatie a doua zi ptr ca crescuse un pic de la ecografie. Fiind tanara stii ce este foarte periculos sa stai asa. Tot acest medic mi-a spus ca chiar daca nu este malign nu este bine sa stai cu nodulii asa, ca oricum mai devreme sau mai tarziu trebuie scosi. Asta a fost situatia mea.
Eu chimioterapia am suportat-o chiar bine, nu am vomat deloc, in schimb eram foarte sensibila la anumite mirosuri. Acum nu mai suport mirosul din IOB.
De fiecare data cand va citesc povestile nu ma pot abtine din plans ptr ca-mi aduc aminte prin ce am trecut. Dar s-a terminat si sunt sigura ca va fi bine de acum inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Lemoni, mi-am adus aminte cred ca ar fi bine sa faci o biopsie. Este cea mai sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi77 spune:

buna vali. eu cred ca nu e un rezultat rau la analiza. si eu tot T2 am dar am avut 3 ganglioni din 20.de proteza externa cred ca dupa o luna am putut sa o port cand s-a vindecat operatia. tin minte nu mai aveam rabdare mai era o coaja unde am avut drena si purtam vata infasurata in tifon pana la proteza.
apropo de mirosul de iob kiki numai cand trec cu masina prin fata spitalului simt mirosul si simt cum se strange inima in piept. sotul meu zice ca nu trebui sa simt asta si sa privesc locul care m-a vindecat. poate are dreptate dar a fost o perioada tare grea.
leomi nu lasa timpul sa treaca si dute sa faci tot ce trebui pt tine, tot ce se poate sa fi sigura de rezultat.
ophelya eu am facut radioterapie dupa chimioterapie. am facut 25 de sedinte. va pup si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Kiki1970, am reciti cateva postari din urma si-am inteles c-ai facut chimiot., dar ca noduluii nu erau maligni. Atunci de ce-a mai fost nevoie de tratament? Ma bucur pt. tine ca n-au fost maligni.Daca am inteles gresit, sa-mi spui, da?

georgi77, oh, da cred ca numai tu stii ce-a fost atunci in sufletul tau. Ma bucur si pt. tine fiindca acum esti bine. Oricum, pastreaza-ti credinta si optimismul!
Ieri am luat si rezultatele la analizele acelea gratuite (prin programul Min Sanatatii) si mi-au iesit ff bn. Imi venea sa tzopai. Plus ca m-a programat cineva la o d-na dr. pe care n-o cunoscusem inainte si m-am bucurat c-am "incaput" iar pe mainile unei specialiste simpatice. Si seara am aflat de ce e cu atat mai mult dragutza. Si dansa a avut un neomamar. Suntem cam de-o varsta, ne-am vazut de 2 ori si inca putin si ne imprieteneam.

Vali02, initial am purtat o proteza improvizata, fiindca era mai usoara. Asa e, tendinta celor care stiu prin ce-am trecut e sa te/ne "inspecteze". Pentru a evita simptomele de voma si starile de greata fff dificile, te sfatuiesc sa fii pregatitata in particualr cu pastile de Zofran de 800mg (daca-mi amintesc bn) sau 2 de cate 400 mg. Mai este si Kytrilul, dar mie mi-a fost ff bn cu Zofran. Am citit cu mare atentie prospectul si n-am depasit doza din prospect. Iti spun asta pt. ca e posibil sa primesti o doza minima sau medie de medicatie anti-vomitiva.


Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Kiki multumesc de raspuns imi place mai mult sa aflu adevarul decat sa ne ascundem dupa degete asta incerc si eu sa spun la fete sa mearga sa se controleze pt ca exista si diagnostic gresit, aici in canada spre exemplu au fost diagnostificati o gramada de oameni cu catva ani in urma cu cancer, apoi au ajuns la concluzia ca diagnosticul a fost gresit.Imagineaza-ti sa iti schimbi viatza complect, sa treci prin chimo si toate cele si tu sa fi sanatos tun. Sau sa fi bolnav si sa nu te descopere ca doctorul a avut o zi rea in ziua consultatiei.asta e srigator la cer dar se intimpla zilnic.Asa ca a doua opinie chiar si a treia este recomandata aici in canada chiar si in privintza tratamentului care urmeaza dupa operatie.
In canada nodulii nu se scot, decat in momentul in care ii gaseste
maligni, unde la mine nu cred ca e cazul, oricum am fost si am lu-at de la spital copia cu DVd_ul si raportul o sa mai merg la o opinie, apoi mi-am facut o programare la thermography si apoi o sa fac si testul genetic.Mai mult de atit nu am ce sa fac.Deja cred ca sunt putin cam "extrem" Dar incerc sa previn cat pot.
Acum trebuie sa ma focus mai mult pe sora mea desi se pare ca eu sunt mai speriata de bombe decat ea.Va admir curajul si toata admiratia mea pt voi,pe mine numai gandul ma inspaimanta.
A si kiki la biopsie nu ma duc inca pt ca sunt deja prea multi cand am citit raportul am 4 in partea dreapta si vre-o 2 in stanga , asa ca e mult prea complicat sa fac asta in fiecare an.Astept sa vad pana luna viitoare la thermography daca au crescut , s-au micsorat care e mersul. Atunci sper sa ma clarific mai mult.
sanatate maxima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Lemoni, cere la dr sa te trimita la "needle biopsy" daca vrei. Intr-o jumate de ora iti ia proba din toti noduli si stii cum stai. Nu trebuie rapatata anual biopsia, doar mamo. Eu nu am putut sta linistita sa astept mamo de la anul fara biopsie. Daca poti sa ajungi la St Michaels, sunt cei mai meseriasi pe probleme de genul asta. Va tin pumnii. La toate. Ceea ca-mi aminteste ca e timpul sa-mi fac programarea.



Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

MQQm chiar la St Michael merg dar nu imi vine sa cer inca mai vreau o opinie si apoi ma linistesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki1970 spune:

Agho al meu a fost benign ptr cei care mi-au facut ecografie si mamografie. La operatie s-a constatat ca era malign. De aceea am urmat toate tratamentele. Acum multumesc lui D-zeu ca m-am dus sa ma opereze ca sa-l scoata.
Apropo, va crescut parul ondulat? Al meu este super ondulat, iar inainte nu-l aveam asa.
Lemoni succes in continuare. Eu cred ca nu este bine daca se modifica, adica daca se mareste. Asta a fost semnul de intrebare la mine, ptr ca se marise un pic de la ecografie (adica in 2 saptamani). Acum normal ca nu orice este malign. Sa nu fim pesimiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Car71 spune:

Buna fetelor,

In urma unui control de rutina am fost disgnosticata cu o plaja hipoecogena, acum o saptamana.La plapare nu se simte nimic. Radiologul ma cheama din nou saptamana viitoare dupa menstra cam in a 4 a zi.Diagnosticul lui a fost ca am un edem, o retentie de apa in organism care se intampla in special in timpul menstrei.
Stiti cumva ce inseamana d.p.v echo - plaja hipoecogena?
Mi-a spus ca saptamana viitoare daca nu dispare vedem ce facem mai departe, daca facem o biopsie.
Sanatate multa tuturor

Mergi la inceput