dor de pui

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sterge spune:

sarumana vichi

mesaje ca acestea ma fac sa cred ca a fi misogin etse o prostie monumentala, nu toate femeile sunt ca mama baiatului meu - nascatoarea lui, caci mama nu e.

s-au intamplat lucruri cumplite, desi aparent neimportante: un copil de nici 4 ani plange si isi roaga tatal sa il ia acasa, caci "nu ii place aici". tatal pleaca fara sa il ia, caci nu poate. ce o fi fost in mintea baiatului meu, care credea ca tatal lui poate orice, inclusiv sa il scape de acolo si sa il duca acasa. ce incredere mai poate avea el in mine de acum ? caci nu ii pot eplica acum ce se intampla. in trecere amintesc ca scena avea loc sub ochii acelor nenorociti, carora nu le pasa cu adevarat de baiat, nu pe el il iubesc, ci se iubesc pe ei.

cum ar trebui sa se simta o "mama" careia un pusti de 4 ani ii spune "sa mearga inainte pe strada, nu cu noi, pentru ca mama e suparata pe tata" ? si ramane cu mine de mana, pe strada.

cum ar trebuisa se simta o "mama" care isi vede fiul, proprietatea ei personala, valiza ei ed bagaje, case trezeste dimineata si primul lucru pe care il intreaba este: "nu a plecat tati, nu?"

cum poate suporta pamantul asemenea nenorociti care prajesc creierul unui copil nevinovat ?

nu am nici un dubiu ca peste ani va ajunge la mine, dar va fi traumatizat de aceste scene, de dorinta lui care e acum refulata, trimisa adanc in spate, undeva in sertarele mintii lui.

oare sunt eu vinovat ca le doresc sa nu aiba pace nici in mormant pentru ce ii fac copilului ? poate ca da, poate ca ar trebui sa am puterea sa ii iubesc, asa cum spune religia noastra.

nu o am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Rar mi-a fost dat sa vad un tatic care sa sufere atat de mult din cauza lipsei copilului. Dar pe langa durere, exista si incrancenare, ura fata de cei care tin baiatul departe de tine si nu stiu cat te va ajuta aceasta stare in demersurile tale. E greu sa tratezi cu indiferenta oamenii care ti-au pricinuit aceasta suferinta, insa eu spun ca merita orice pentru a tine legatura cu baiatul tau. Nu pana la a-ti calca in picioare demnitatea, ci pana la a constientiza ca nu suntem toti la fel si ca sunt persoane care au o satisfactie facand rau. Nici nu mai conteaza motivele pentru care fac asta, conteaza ca un baietel duce dorul tatalui lui.

Sunt femeie si mama singura, insa binele copilului meu e pe primul plan. Din pacate la noi e situatia inversa... eu il rog pe tatal ei sa se vada, iar distanta chiar nu e o problema, nu sunt decat 15 minute de mers pe jos si chiar ar face copilul cele 15 min daca el si-ar dori s-o vada.

Revenind la situatia ta, nu pierde legatura cu el, chiar daca nu-si doreste sa vorbeasca cu tine intr-o zi. E o stare trecatoare, poate vrea cumva sa te testeze, sa vada daca il iubesti oricum. Cea mai mare greseala ar fi sa renunti. Merita chiar si drumul bucuria de a fi cu el, fie si numai pentru 4 ore. Iar in timp poate se vor lamuri lucrurile si cu "partea adversa".

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Imi pare rau pt suferinta ta!Este groaznica situatia...Nici nu vreau sa-mi inchipui ce trebuie sa simta mititelul.Cred ca tu ar trebui sa incerci atunci cand esti cu el si urmeaza sa pleci sa-i explici in cele mai simple cuvinte,pe intelesul lui de ce nu se poate sa il iei cu tine.Nu stiu daca e cazul sa incerc exemple "tati nu te poate lua acum,eu si mami nu mai locuim impreuna,iar tu trebuie pt moment sa stai la mami.Tati merge sa faca treaba pt ca tie sa-ti fie mai bine"...si alte cuvinte care sa-i creeze putin confort micutului.
Orice simti,oricat de greu iti este,trebuie sa mentii legatura cu el.Suna-l,spune-i cat de mult il iubesti,ca-ti e dor de el si ca imediat ce vei putea vei merge sa-l vezi.Chiar daca nu raspunde,sunt sigura ca-i va face bine sa te auda.
Cred ca nu va fi chemat la tribunal in timpul procesului de custodie,dar in momentul in care parerea copilului va conta pt instanta poate poti sa redeschizi cazul.Banuiesc ca astfel de informatii iti poate da avocatul care te reprezinta.
Multa putere iti doresc si cat mai mult timp impreuna cu micutul pentru binele amandurora.
Si daca nu te deranjeaza sfatul meu,indiferebt de ceea ce simti,nu o vorbi de rau pe mama in fata lui nici daca sunteti doar voi doi.Spune-i doar ca in timp vei face tot ce poti ca sa fiti impreuna.Bafta multa!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterge spune:

nu, sigur ca nu voi vorbi rau despre "mama", va veni vremea sa isi dea sema singur. in acelasi timp, cred ca e momentul sa stie ca eu il vreau acasa, dar mama nu. nu vad de ce i-as ascunde asta, si ii voi spune de fata cu ei. "mama s-a suparat pe tati, te-a luat aici, eu te vreau acasa, dar copii stau cu mama cand sunt mici". cam asta ...

despre incrancenare ... da. daca ceea ce mi-au facut mie as putea, in timp, cred/poate - ierta, pentru ceea ce ii fac baiatului le doresc sa nu aiba odihna nici in viata de apoi.
nu pot simti altfel ... fie bine, fie rau. dar e rau.

nu pot pricepe cum un tata nu poate trece strada sau sa mearga 15 minute sa isi vada propriul copil, este incredibil ... poate ii fac cunostinta cu draga mea sotie, pare ca sunt de caeeasi teapa.

se pare ca nici saptamana asta nu il pot vedea, motive materiale - pur si simplu nu am 2 mil. cat costa "excursia". asta ca raspuns acestui subiect. la salariul urmator voi avea.

nu ma reprezinta nici un avocat, din aceleasi motive pecuniare. inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

pai poate in instanta o s-o oblige sa se mute cu copilul inapoi acasa si sa nu se mai supere pe tine. In felul asta ai si tu copil, ea se ocupa de el. Ce femeie, sa-i treaca prin minte sa plece cu copilul. Putea sa plece fara copil, dar nu, ca tu nu poti sa te ocupi de el integral.
Faci foarte bine, de cite ori il vezi pe micutz, spune-i ce rea e maica'sa si nebuna ca nu te mai iubeste si tu suferi ca un ciine si ai vrea sa il iei la tine, dar nu te lasa ea. Desi in mod real sti ca nu ai putea sa te ocupi integral de copil. Dar tu spune-i asta, ca e bine sa stie de mic ca viata e grea si parintii se urasc si el e cauza suferintelor tale. Nu-i fa viata usoara in nici un fel, deschide-i okii. Noi sintem linga tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterge spune:

draga miau miau

nu ma voi lasa antrenat intr-o discutie cu tine, si ar fi bine sa te obisnuiesti cu ideea. nu accept o discutie cu cineva care, in virtutea apartenentei la acelasi sex, face presupuneri de tip acuze, fara sa aiba habar despre ce este vorba. dar e poate tentant sa dai cu bata.

ai probabil afinitati puternice cu tipul comportamental/caracterial al ex-sotiei mele care, pentru stiinta ta personala, nu stia sa isi spele copilul pe par, asta ca sa nu mai batem campii vorbind despre ce nu stim, desi poate consideri tentant.

cat despre "noi"-ul clamat de tine, cu siguranta nu te include, si ai putea destul de usor sa realizezi asta citind cam ce au scris altii mai sus. asa ca "nu mai fi aici", da ?

te-as ruga sa nu mai imi poluezi thread-ul cu mistocareli de cartier, si presupuneri rudimentare, ok ?

dupa ce a facut mizeria aceea umana, chiar nu am nevoie de o discutie cu tine.

la revedere.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Sterge,nu stiu daca e posibil,inteleg si oarecum esti legat de orasul in care stai,ca ai o mama de o anumita varsta ,foarte probabil si un loc de munca pe care nu-i usor sa-l "inlocuiesti".
Zic si eu ca nu stiu ce altceva sa-ti sugerez,te-ai gandit sa te muti tu in orasul in care sta fiul tau?

Stiu ca e un sacrificiu mare dar vad ca esti determinat sa faci in asa fel incat copilul sa te simta aproape.
Zicea cineva ca de fapt copilului nu neaparat distanTa in kilometri il doare ci faptul ca nu stai cu el in casa si e adevarat.
Dar ma gandesc ca daca ai fi in acelasi oras cu copilul tau ai putea totusi sa ai contacte mai des cu el.Sa poti sa-l vezi cand iese de la gradinita sa iesi mai des cu el,sa-l faci sa inteleaga ca esti mai aproape de el decat esti acum.Te-ar putea suna la telefon daca are nevoie de tine si ar sti ca esti mai aproape si poti sa vii sa-l iei sa stai cu el .
Nici nu stiu ce altceva sa-ti zic.

E trist,ingrozitor de trist sa vezi ca sunt tatici ce tin si vor binele copiilor lor indiferent de relatia cu mama copilului si tocmai astia nu gasesc intelegere si bun simt in cele din urma.

Si asa ca un plasture ca nu stiu cat te incalzeste.Nu toti copiii aleg mama la despartirea parintilor.Una am fost eu.Am ales sa stau 4 ani cu tata si 4 cu mama .Dar eram un pic mai maricica decat e fiul tau acum si din pacate niciunul din parintii mei n-a inteles atunci gestul meu...decat acum ca sunt "mare ".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by sterge

nu vad de ce i-as ascunde asta, si ii voi spune de fata cu ei. "mama s-a suparat pe tati, te-a luat aici, eu te vreau acasa, dar copii stau cu mama cand sunt mici". cam asta ...




e normal sa spui asta???

de ce nu incepi cu tine: tata a facut, a dres... mama s-a suparat....

Parerea mea: nu mai incarca copilul cu problemele voastre.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterge spune:

marcellinna

schimbatul orasului este o optiune care a fost rapid evaluata. si a cazut, deoarece nu reprezinta decat o solutie de moment, poate nici atat.
nu ma pot muta intr-un targ de provincie, fara job, unde de altfel viitorul baiatului ar fi pecetluit. ar pleca si el, ca draga lui mama, in studentie, in alt oras, poate in cel in care s-a nascut, ar incepe si el sa vaneze penetrarea unei proprietati, cam la fel ca mama lui: dezradacinat perpetuu.
trebuie sa ii pastrez aici o casa, va veni vremea sa doreasca sa stea intr-un oras univ cu alte perspective, sa aiba casa lui nu sa stea in gazda ori sa isi aleaga iubitele pe criteriul domiciliului stabil, ca "onorabila reclamanta".
cu alte cuvinte, i-as cam reteza ultima cale de scapare de acolo.
am inceput sa pun bani intr-un cont de studii, nicidecum sa ii dau mamei ca sa faca "shoping de relaxare". dupa ce voi sti exact cu ce raman in urma parjolului matern, voi sti si cat pot depune lunar in acel cont. ma gandesc deci la viitorul lui, nu la prezent. prezentul este din pacate pecetluit de o lege barbara, oligofrena, datand din perioada matriarhala - nu doresc sa supar nici o mama, si sunt convins ca cele care stiu sa isi vada de familie si considera aceasta o prioritate fundamentala, nu se vor simti atacate. trebuie doar safac tot ce pot pentru a supravietui "prezentului", pentru ca mai am mult de oferit copilului meu, daca ... scap cu mintile intregi din durerea asta. acesta este de altfel ajutorul pe care l-am primit aici, sigur - facand slalom printre cateva raspunsuri tendentioase - ajutor care a fost consistent si pentru care multumesc inca o data.

cristina:
nu am spus ca ii voi da detalii despre ce nenorocita e maica-sa, ci doar ca eu nu vreau sa stea acolo, asta este tot. asta mi se pare firesc sa stie. daca ai o parere contrara, te rog sa o argumentezi, ascult.

ti-as sugera putina atentie, presupui si tu, ca si o colega de mai sus, tot apriori, ca as fi facut nu stiu ce, fara sa stii despre ce este vorba.
sa nu omitem primale afirmatii ale postului meu, anume ca nu intru in detalii si culpe, motivatia postului este limpede ca un izvor, asa cum iese din titlu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

nu am sa comentez subiectul.ma abtin fiindca as porni din nou avalansa sentimentelor mele in topicul acestui om.am sa spun doar atat : asta e lumea reala a multora dintre taticii carora le pasa de copiii lor.
justitia se sterge cu vietile noastre la fund.aproape nu conteaza ce si cum este mama dupa cum vezi.este inradacinata aceasta idee stupida copilul trebuie sa stea langa mama,fara a lua in calcul ce si cum.
am trecut prin asta,justitia m-a ignorat cu tot cu dovezi clare.
si mie mi se arunca in fata de catre ex socrii ca "e copilul nostru".
in concluzie tine legatura cat de mult posibil cu copilul tau.apeleaza la justitie pt dreptul la vizita.e dreptul copilului si de ce nu al tau.

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335ca8912bee4eb57007e" target="_blank">Poze cu minunea mea!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335cab78498ee3f8d3db6" target="_blank">Baloane modelate
Ce face omul la plictiseala

Mergi la inceput