Strumfi de iulie-august 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

valen, stiu, asa e, nu e litera de lege. dar cand aud aici atatea variante ma incurc de tot. asta e ce vreau si eu in final. o lista cu alimentele permise pe grupe de varsta. eh, sa va tineti cand 'oi incepe eu. sa vezi atunci "stii si raspunzi"! la cum ma pricep eu cu bucatareala sa vezi cand voi trebui sa fierb si sa gatesc. dar am steamer nu l-am folosit niciodata si nici nu stiu cum. dar esentialul este ca sunt pregatita cu oale si aparate!


Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

servus fetelor
n-am mai intrat de mult sa va scriu, am tot incercat sa termin de citit si m-au intrerupt mereu problemele, ca de, eu trebuie sa le rezolv pe toate
musetto e tare scumpica Sonia
catralu si Cris e un copil scumpic tare de tot,am inteles ca trebuie sa-i faceti operatie.off, e asa de mic. Cred ca e greu sa te gandesti ca trebuie sa treaca prin asa ceva, dar dupa aia a scapat de probleme si va doresc sa se faca bine repede si sa uite ca a trecut prin asta. Am sa ma rog special pentru el si pentru voi

noi am fost azi in Poiana, ne-am dat cu sania, Dragos cu schiurile si Medeea a luat masa in aer liber. A fost fain ca era soare si tare placut. Acum ma simt obosita "de parca" n-as fi dormit de vro 4 luni incoace
vad ca voi va pregetiti, unele, intens de diversificare. Pe mine ma apuca jalea cand vad ca nu vrea sa bea suc sau abia mananca cateva lingurite de mar ras. Pai sa mai pierd si o gramada de vreme cu pregatitul supei iar drept rasplata sa manance 2,3 lingurite.........
cred ca am sa mai scriu altadata ca ma concentrez tare greu si ma mai paste si un pui de depresie din cauza oboseli
imi vine sa urlu : NU MAI POT, VREAU O PAUZA
si ce daca, Nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Ilenutza,mi-ai luat-o inainte,nu?.Felicitari.Eu astazi l-am asezat iar un pic...Intra si tu mai des,sa vedem ce mai faci si ce mai gatesti bun.Ai folosit oala la presiune?
Voiam sa va intreb pana cand se dau cereale fara gluten?






Oana,mami de Yoyo si Bubu

http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/


"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

asaa... m-am intors de la cumparaturi si zic si eu LA MULTI ANI! tuturor bebelusilor nascuti in 13! in special celor nascuti pe 13 iulie! care astazi implinesc 6 luni! deci liber la diversificare si liber la muuuuuuuuuuuulte prostioare!

cine sta in fundulet, hai de-a busilea, sau chiar "la pas".... si tot asa...

Felicitarile si urarile ni se potrivesc si noua; evident... ca si noi am implinit deja 6 luni in seara asta la 19.00. Daca ma intrebati cum ne cinstim, recunosc ca s-a nimerit ca Adeluta sa suga fix in jurul orei 19.00 asa ca eu cred ca a prins-o ora nasterii cu tzitzi in gura... iar noi ne facem acum o fripturica si papam si tiramisu la desert (facut in casa; adica de mine )


Si mai am o datorie si apoi plec pe la bucatarie... sefi de Anto stati asa: insa daca sunt corecta, trebe sa le dau si flori ca nu stiam dedesubturile... f.frumos ca mai ai libere in timpul saptamanii si we-urile sunt unul da si unul nu. Deci flori pt.sefi: (observati ca tin la romancutza noastra )


ma duc sa ne imbatam


karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Adeluta

la multe lunisoare


Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Karli, mersi,

Musetto, vino mai des la palavre sa te scapam noi de marsava asta de depresie. Imi pare f rau ca te lupti cu asa ceva, bafta multa sa scapi repede.
Gabriela si tu la fel. Pt perioada de inceput, cand strumfii mananca f putin poti incerca borcanelele, macar asa eviti sa pierzi timpul cu spalatul vaselor si gatitul.

Adevarul e ca e mai bine sa descoperi depresia, sa accepti ca exista si s-o tratezi decat sa o ignori in timp ce ea castiga teren. Am oarecari banuieli ca nici pe mine nu m-a ocolit, am avut momente cand eram in butoi rau de tot, dar cum inca fac fata la activitatile zilnice nu m-am mobilizat sa ma sfatuiesc cu un specialist.

Felicitari puiutilor aniversati azi si spor la diversificare.

Valen, e tare bine ca ai o nutritionista cu care sa te sfatuiesti, Ines ia mai bine in greutate de cand ati inceput diversificarea?

Subscriu si eu la ce ai zis despre legumele/fructele interzise/permise, sunt multe diferente intre tari/filozofii/doctori/nutritionisti si pana la urma tine de fiecare unde trage linie. In general urmez filozofia locala pt ca aici cresc copiii si aici merg la dr. Unde sunt dubii consider ca nu e nici o graba si e mai bine sa fiu "on the safe side", adica cele cu semnul intrebarii le introduc cat mai tarziu.
Telina (radacina) nu i-am dat eu, i-a dat la cresa si nu m-am opus ca nu era pe lista cu interzise de la pediatra. Daca va mai zic ce i-a dat si cica a mancat bine, lucruri de care eu nu ma ating: praz, napi si fenicul, bleah, bietul copil.

In schimb aici nu se da nici un fel de varza in afara de conopida si brocoli, din cauza de gaze, probabil.

Oana, fara gluten unii zic pana la 6 luni, altii pana la 8, fiind ceva destul de important eu voi astepta minim pana la 8 luni.

Carla, cred ca apa e mai bine decat ceai.

Aylin, ce bine ca ai steamer, cel mai bine e pt copii sa se gateasca la aburi, asa se pastreaza vitaminele.

pup fetele,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna fetelor,

Referitor la telina pot sa va spun ca nu se da pana la 6 luni pt ca are o cantitate prea mare de nitrati. La fel spanacul si sfecla rosie.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna.
Gabriela si David minca la fel la inceput foarte putin si se strimba de parca cine stie ce-i dadeam.Apoi am vazut ce preferinte are si tot am incercat ,iar acum nu fac fata ca intinde gurita el si e in stare sa manince si castronelul.Legumele ii plac foarte mult,cu fructele nu se impaca el si atunci i-am facut mar copt si maninca cu placere.Mai inceraca ca si el dintr-o data a inceput sa manince foarte bine.Eu nu l-am fortata deloc l-am lasat sa manince cit vrea el.
Spor la mancarica.

David Alexandru 16.07.2007

http://community.webshots.com/user/loredana76100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

A ,si mai am si eu o intrebare,daca noi am inceput diversificarea la 5 luni cind poi sa-i dau brinzica, galbenus de ou? As incerca si broccoli .

David Alexandru 16.07.2007

http://community.webshots.com/user/loredana76100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Matei tuseste! sunt tare suparata. A inceput usor si nu i-am dat atentie gandind ca probabil e de la saliva, dar cand a inceput sa sune a tuse uscata am inceput sa ma ingrijorez. Ieri a venit pediatra si l-a consultat si a zis ca are rosu in gat! Dar doar nu i-am dat copilului inghetata?!? Anyway, am inceput ceva tratament, sper sa functioneze ca mi se rupe sufletul cand il aud cum face. Anya iti multumesc si sa stii ca ma bucur enorm ca sunt in acelasi club de scutece cu tine

Luna, si eu am luat aceasi cana, combiatia de culori e alta. Si am mai luat si adaptoarele pt sticlele avent, sa vad cu care se impaca mai bine. Eu sunt mare amatoare de Boots si MiniMode, petrec ore plimandu-ma printre rafturi iar acum stau si holbez ochii paa si la scutece sa nu cumva sa-mi scape ceva. Sunt cam dusa cu pluta, stiu.

fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput