Sparanghel

Sparanghel | Autor: dani33

Link direct la acest mesaj

A cumparat sotul sparanghel la borcan. Ma rog, n-am avut eu de lucru sa-i spun ca as incerca. Si acum ma uit la el si nu stiu cum sa-l gatesc.
Dati-mi si mie niste idei, retete va rog.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cel mai simplu il poti pregati o
Salata:iti trebuie un manunchi de sparanghel(150-200 gr) putin ulei de masline, sare, piper, otet de mere si o linguritza de mustar
daca este proaspat se taie sparanghelul in bucati de 4-5 cm si se pune la fiert pentru 15-20 de min...daca este cum zici ca-l ai tu de la borcan banuiesc ca este deja fiert asa ca il tai, separat faci sosul din ingredientele de mai sus si-l pui peste sparanghel..cam asta-i tot la salata.
tot o salata mai fac eu din sparanghel si 1 piept de pui...la fel spatanghelul se pregateste ca mai sus, apoi se fierbe pieptul de pui se taie cubulete, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu sparanghelul cu putina maioneza(maxim 1-2 linguri) 1 linguritza de mustar, otet, sare , piper
se mai poate prepara in combinatie cu peste sau fructe de mare...iese f bun


monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Eu am gatit sparanghel asa:
L-am fiert,am infasurat cate o felie de sunca pe fiecare "batz" i-am asezat in tava la cuptor, si am pus peste ei cascaval cu smantana ,(dar numai pe mijloc,am lasat sparanghelul sa se vada)deasupra presari putin patrunjel pt.decor.Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_pur spune:

daca e proaspat se curata la fel ca un morcov, pt ca e foarte atos daca nu e curatat. in borcan nu are acelasi gust ca cel proaspat, nici pe departe dar e curatat;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

cu sos besamel deasupra ,parmezan si bagat cateva minute la gratinat
cu sos din 4 tipuri de branza si gratinat
cu sos de mustar
cu unt
la gratar cu porumb,ardei ,ceapa
il poti baga chiar si in salata "buf"
sparanghelul il poti face in multe feluri,este adevarat ca proaspat are cu totul alt gust.



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

am uitat sa-ti zic ca supa crema de sparanghel este delicioasa.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani33 spune:

Oau, multumesc pentru retete fetelor!
Am sa incerc pentru inceput sosul acela de mustar. Si poate alta data am sa cumpar sparanghel crud si incerc si celelalte retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Eu il pun la fier, iar dupa il prajesc in unt. Este asa de buuuuuuuuuuun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

asta deja preparat este de multe ori prea moale, merge cel mai bine in interiorul unui rulou (carne, clatita, etc) sau simplu cu un sos deasupra ca garnitura la carne.
cel proaspat cu unt si stins cu vin in tigaie.... nu are egal

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Sotul gateste sparangel,aici ii spune spargel,si il fierbe iar apoi face un sos de unt.Este foarte gustos!

Mergi la inceput