MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Monica, incearca! mie imi place extraordinar luciul perfect al glazurii asteia. tot caut pe net ceva poze cu ea....ca nu le gasesc pe cele facute de mine anul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

roxana multumesc mult. acu m-am lamurit. mai ramane sa ma straduiesc sa-mi iasa bine


adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

De Craciun m-am gandit sa gatesc:

-salata de beouf si salata de cruditati
-piftie de curcan
-platouri cu mezeluri, branzeturi si masline verzi...si normal lebar si toba
-sarmale (printre ele o sa pun felii de piept de porc afumat)
-carnati proaspeti, friptura de porc si de pui
-negresa
-alba ca zapada
-cozonac






www.dropshots.com/catalinairina#albums/Decembrie%202007/2007-12-07/12:02:27" target="_blank">Poze de Decembrie



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rlc_sandor spune:

Vreau si eu reteta de salate de cruditati,pls!
Sunt in pana de idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor in ce pot sa fac toba daca nu am matzul ala special? pliz
multumesc

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Toba o potzi face in sticle de 2l deplastic neaparat!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

quote:
rlc_sandor
Vreau si eu reteta de salate de cruditati,pls!
Sunt in pana de idei



Dai pe razatoare telina ,morcovi si merele (eu le bag la robot ca merge mai repede), apoi intr-un castron se amesteca cruditatile cu maioneza, sare si putin piper.
Daca vrei poti pune si piept de pui taiat cubulete.Eu o ornez cu nuca.
Cantitatile....nu stiu ca pun la ochi






www.dropshots.com/catalinairina#albums/Decembrie%202007/2007-12-07/12:02:27" target="_blank">Poze de Decembrie



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

! fetelot m-ati ucis cu retele voastre...!!!

eu as vrea sa fac :
- ciorba de perisoare(se face cu moare de varza da nu am asa ca o sa o acresc cu bors de casa)dreasa c smantana
- fripturica de pui cu carnati si cartofi natur
_ salata berlineza

tort
saratele
biscuiti in forme de crciun.va pup




Iza&Matei 21-09-2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:



quote:
Originally posted by ionica

Uite ce am vazut eu la soacra mea ultimul craciun si mi-a placut.

SOMON MARINAT( primul plat)

Un filet de somon crud,
zahar brun 1kg
lamaie
1l uleu masline

Preparare;

Se pune intr-un platou profund somonul cu zaharul brun timp de o noapte intr-o camera rece,nu la frigider.

A doua zi se scoate de la marinat si se curata de zahar cu mana.

Se pune in platou din nou si se toarna uleiul de masline ,lamaie stoarsa si marar netocat,pur si simplu asa fire.

Se serveste taiat feliute pe un platou cu lamaie si toast de paine alba .

Al doilea plat:

Faimosul ficat de gasca in terina:

Se cumpara un ficat de gasca cu cat mai putine fire de sange pe el

se spala si se pune intr-o terina la "umflat" cu lapte,se tine la frigider acoperit bine timp de o noapte.
Ficatul se scoate din lapte si se pune copt in cupotor:

Se adauga lapte cat sa fie acoperit ,sare,piper si martini.

Secretul sta in coacere,nu trebuie sa fiarba mai mult de 30min pe kg de ficat.
Se scoate de la cuptor si se asteapta pana se raceste la frigider,se serveste cu paine toast neagra.
Se mai serveste si o sticla de vin Sautern alb.

Felul de baza;
Traditionalul curcan la cuptor cu fructe gratinate;

Curcan stiti sa preparati banuiesc...

Fructele gratinate;

Mango,ananas,caise uscate uscate (care se lasa la umflat in apa calda o zi).
Se pun la cuptor fructele cu o un ou batut cu smantana.

la ei se mai servesc si branzeturi cu o salata verde.

Dupa care urmeaza "La bouche de Noel",
O rulada din crema de ciocolata si cu multe figurine de craciun pe ea.

Cam asta a fost tot,

Dupa o masa la francezi trebuie sa faci dieta o luna!

Nu se mai spune cat vin se bea ,champagne,si pousse cafea;adica digestiv care la normanzi se numeste Calvados(alcol din pere sau mere).

Craciun Fericit!


"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."









ionica, daca nu te superi da-mi si mie cateva lamuriri cu privire si somonul acela marinat care mi s-a parut interesant insa nu -mi sunt clare niste treburi:

1.cat somon trebuie pt ca mi s-a parut mult zahar si mult ulei.
2.dupa ce il cureti de zahar il pui i n platou cu ulei si lamaie pt al alsa din nou la marinat apoi il scoti si pui pe alt platou cu felii de lamaie si toastul separat sau cu tot cu toast?si atunci cat timp trebe
sa stea asa in ulei?
3.nu devine amarui dela uleiul de masline?



mi-e jena sincer,dar eu nu stiu cum se pregateste friptura de curcan nu am facut niciodata.help!

Iza&Matei 21-09-2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

uite eu am facut somon marinat Asa reteta o gasesti in josul pozei
a iesit f buna se face in cateva zile 6-7 zile...deci cam trebuie pus zilele astea deja daca vrei sa-l papi de Craciun

Denisam...pliz dezvolta putin...
eu stiu ca mama fierbea toba dupa ce o punea in matz...eu cum sa fac...o fierb in sticla de plastic?

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput