retete arabesti/ramadan (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

hannen, te rog miso soup? reteta??????

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

monu,cu milioane de scuze pt. intirziere (mi-am amintit de vreo 2 ori ca cineva a intrebat de miso soup si tot am uitat,nah fiecare cu ce-l doare)

Pt. supa asta ai nevoie de doua ingrediente de baza,dashi(care il gasesti sub forma de instant sicare este de doua feluri,peste(poate fi amestec) sau din alge de mare,ocean) sau poti sa-l faci tu din "fulgi" de peste ,de obicei bonito flakes,in japoneza le zice katsuobushi.
Daca il faci tu procedezi asa;pui apa pt supa (cit vrei tu) si o aduci la fierbere,arunci un pumn de katsuobushi si micsorezi focul.dupa un minut il stingi si strecori "supa" printr-o sita apasind cu polonicul ca sa iasa bine toata aroma din fulgii aia.
Cu supa asta pornesti la drum.In ea pui ce fel de legume vrei tu,poti sa pui si tofu,praz,poti sa pui scoici ,sparagus,morcov,alge crude(aici se gasesc conservate in sare,se pun in apa rece ,se clatesc bine si se taie marunt),cartofi ,vinete taiate fistichiu,tot felul de ciupercute mici,mijlocii...
Este o supa usor de facut si convenabila pt. ca poti "arunca" in ea cam ce gasesti prin frigider ,chiar si inainte de salariu!
Fierbi fegumele putin (daca faci cu scoici,nu fierbe mult,cind s-au desfacut e gata) si la urma dizolvi al doilea ingredient important pasta miso.Pui o lingura sau doua(cit de concentrat va place desi cica prea mult nu-i bun la colesterol) dizolvi intr-un castronel separat sau pui pasta direct in polonic si deasupra in oala iei cite putina zeama de supa si amesteci in polonic sa se dizolve.In timpul asta supa sa fie la foc mic!

Edit;important,dupa ce pui pasta miso,opresti focul imediat!sa nu o fierbi deloc!

Uite aici un indiciu despre miso
http://en.wikipedia.org/wiki/Miso

si altul despre katsuobushi
http://en.wikipedia.org/wiki/Katsuobushi

Si ca sa nu ma urecheasca forumistele ,in special Monica ,specific acum ;retetele de tofu si supa miso nu sunt arabesti
Este vina mea ca am pomenit pe aici de ele.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


quote:
Originally posted by dumitrulaura

Am gasit si reteta www.recipezaar.com/18236" target="_blank"> de Fooll Mudammes.




si eu folosesc reteta asta - este foarte gustoasa.Eu obisnuiesc sa adaug in plus inainte de servire branza feta rasa pe deasupra si adaug putin ulei de susan.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Hannen, saru mana pentru reteta. si monica si fetele sunt niste dragute si sper sa nu se supere ca am strecurat si altfel de retete. nu-i asa?

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Monu,cu placere!
Uite aici cum arata o miso soup cu tofu,wakame si ceapa
http://en.wikipedia.org/wiki/Miso_soup

si uite si dashi instant,ca sa ai o idee despre ce zic
http://en.wikipedia.org/wiki/Dashi

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

v-am speriat? se vede treaba ca da
monu, hannen, ce-aveti bre?
eu sa ma supar...hmmm...cam greu...tre' sa mai incercati...cand e vorba de retete cel putin puteti sa incercati cu 1000 de feluri sa vedem ma supar
eu pun toate retetele in listuta
ce vroiam sa va zic ref Tofu...ca tofu a mea era chiar de provenientza arabeasca
pe toate

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor, pe udne sunteti?
ce mai faceti bunutz de papa?
eu azi am facut o rulada dulce(cu nuca, nuca de cocos, stafide si miere) si parca m-as baga si la o baclava dar poate maine
in rest...mancarici pe baza de legume...
va pup pe toate si va astept la raport

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Monica,esti mereu pe baricade!
Eu azi am o lene!Am fetele acasa asa ca dupa ce mi-am pus casa la punct si-am umplut balconul de rufe am fost in parc vreo doua ore.
Acum le-am adus acasa ,le-am dat sa manince si dupa ce fac o pauza de un ceai cu lapte pe DC ma duc la cumparaturi,presupunind ca intre timp ma hotarasc ce gatesc azi!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu azi am pus din nou de Moujdara fiindca se face rapid si mi-am pus niste gogonele si merg si ele cu moujdaraua
in rest fac o salata cu sfecla rosie si cartofi si ceva dulce...vad eu
va pup

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

hello!
nici eu nu prea ma omor cu gatitul.vorba vine nu ma omor,ca tot zilnic gatesc-dar incerc sa gatesc cat mai rapid.azi am facut mujadra cu salata de rosii.ieri o pizza mare pt tot familionul.alaltaieri ficatei de pui,cartofi prajiti si salata.maine habar n-am ce sa mai fac.daca-mi aduce sotul fasole verde de la gradina,poate fac.dar mai mult ca sigur uita.


Mancarea de fasole verde(pt ca intreba cineva) eu o fac asa:

O ceapa mare tocata,o calesc in cateva linguri de ulei.adaug cativa catei de usturoi feliati.calesc.pun fasolea rupta si spalata si inabus.fierb totul in zeama lasata de fasolica,pun sare si piper dupa gust si cateva linguri de bulion sau rosii din conserva decojite sau rosii proaspete tocate marunt aproape de sfarsit.

Aceeasi mancarica o facem si cu carne de miel/vita taiata cubulete.Procedeul e cam acelasi.Calesc ceapa,usturoi apoi pun carnea,o calesc putin si torn cateva pahare de apa sau supa de pui/vita.acopar pana se fragezeste carnea.Se adauga fasolea verde si se fierbe.Se potriveste de sare,piper si se adauga putin bulion sau rosii proaspete tocate marunt.Se fierb separat 2 pahare de orez cu bob lung.Fasolea se serveste peste o lingura de orez.


Stiu ca sunt datoare cu cateva retete (am si uitat care,ma uit in urma sa vad:-)) .sper sa reusesc sa-mi fac timp si sa le scriu.
ah,m-a anuntat sotul ca-mi aduce pasta de falafel de la o sursa buna.pfuaaaa,iar prajesssc



I've gt you under my skin

Mergi la inceput