Leonard Cohen

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by karula

Doamne fereste! Agresivitatea e ultima stare care ma caracterizeaza, in general, si in special zilele astea! De unde ai scos-o? Mi-a placut la nebunie ca ai amintit de "Dancing me...", crede-ma, zau.

Iti multu cu drag pentru urari, dar sincer n-as vrea sa ramai cu resentimente, ca nu-si au rostul! Ia pune si tu ceva Cohen ce ai prin casa si sa vezi ce discutie haioasa incingem!

OK?

Cu simpatie,
karula



OK, greseala mea, mii de scuze!!! :)

Nefiind un adevarat fan LC, am doar doua CD-uri cu compilatii: "Best of '99" si "Best of Leonard Cohen", adica vreo doua-trei ore din muzica lui. Oricum, toate melodiile si albumele mentionate in topic se regasesc (total, respectiv partial) pe aceste CD-uri.

Daca te intereseaza, se pot copia :)



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Pai vezi?! Mi-ai dat emotii ca te-ai suparat pe bune. N-as zice nici eu ca sunt fan (poate nici "fun" ca se vede c-am dat-o-n bara...), dar sunt etape din viata mea in care si Cohen isi face loc.
Ma gandisem deja la niste "justificari": aia cu "nici evreu, nici tigan, atunci homosexual" vine din perioada imediat postrevolutioanara cand glumeam cu prietenii ca de cate ori era denigrata vreo personalitate, astea erau acuzele care i se aduceau...
Apoi ar mai fi putut fi "arian (Arian?)" pt. care-mi cer scuze, era o gluma (probabil proasta) referitoare la nimeni (mai stii ceva de el?!) dar intentia nu fusese nicidecum de "harta"... Ma crezi?

Ia sa vezi ca mai ascultam si alte muzici in comun, simtesc eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

karula,

Stai linistita, nu ma supar asa usor, si daca stau sa ma gandesc mai bine ai fost chiar "fun", dar, ce sa-i faci, asa sunt eu uneori, mai greu de cap (hehe... imi place sa cred ca doar uneori sunt greu de cap - LOL). In ciuda acestui fapt, chestiunea cu arian-Arian chiar am "prins-o", fapt pt care nu am avut de ce ma simti deranjat (si prin urmare chiar n-ai de ce-ti cere scuze - fii serioasa!), sunt responsabil de cele scrise cu propria mana (ma rog, de fapt cu vreo 4 degete, sunt un tastator prost, dar asta n-are importanta acum).

Alte muzici? Sunt fan INRAIT Pink Floyd, am toata discografia lor pe CD-uri originale (am carat de afara ca furnicuta ori de cate ori am ajuns pe acolo). Apoi ador Genesis (pana in anii '80), Dire Straits, Manfred Mann's Earth Band, Alan Parsons' Project, Marillion, ceva din Jean Michelle Jarre si Kraftwerk (ii prefer in germana)... si-ar mai fi inca vreo cateva formatii si interpreti (Elton John TREBUIE mentionat). Am vreo 100-120 de CD-uri originale cu muzica, deci nu ma pot lauda cu o colectie prea vasta...

Mi-e teama ca am cam stricat topicul... te rog iarta-ma, DYA!!!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya spune:

Arian,
Nu ai de ce te scuza, ma bucur ca am gasit oameni carora le place Cohen, si mie imi place Pink Floyd. Cat despre timbrul si tristetea vocii sale si (a versurilor , de ce nu?) , eu cred ca de acolo porneste totul ... farmecul ce-ti da fiori.... Eu nu am o melodie preferata ...imi place TOT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya spune:

Fac greseli monstruoase, Cohen s-a nascut in Montreal, Canada si a trait 7 ani pe insula Hydra in Grecia - timp in care a si scris volumele de poeme "Flowers for Hitler", "The favorite game" si "Beautiful Losers".
A mai scris "Book of Mercy", "Strange Music","Dance me to the end of love". Am citit numai Beautiful Losers - e minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si mie imi place Cohen, am cumparat cat am putut, cand am gasit... Genesis de asemennea, dar Elton John NU (sorry, Arian - apropo, ce ai facut cu "nimeni?" - mi-era dor de el...)
Acum ascult Ravi Shankar - muzica indiana veche, cantata la sitah. Ati incercat vreodata?

V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Initial creeata de dya

Voi il stiti pe Cohen, cui ii place? E fenomenal, el nu mai prea perform acum (are 70 de ani).... dar sunt fericita ca am ocazia sa-l vad anul viitor ...vine intr-un tur(intalnire cu fani) "Next we take Manhattan". Are o voce f deosebita (putin ragusita) si e un super, se spune ca unul dintre cei mai mari ever songwritters - versurile sunt extraordinare; si orchestratia e tare buna. E evreu la origine, s-a nascut in Grecia , a facut scoala in New Yok la Columbia University, a trait f mult in Canada si acum e in Los Angeles astea fiind principalele halte ...o viata - un pelerinaj continuu ...

"What is a saint? A saint is someone who has achieved a remote human possibility. It is impossible to say what that possibility is. I think it has something to do with the energy of love. His house is dangerous and finite, but he is at home in the world. He can love the shape of human beings, the fine and twisted shapes of the heart. It is good to have among us such men, such balancing monsters of love. "
- L. Cohen, Beautiful Losers (1966)


Dya & Brian cel scump




Dya,

Poti sa-mi dai si mie citeva detalii legate de turul de care vorbesti? Unde va avea loc? De unde pot sa-mi procur informatii?
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

quote:
Originally posted by Victoria

Si mie imi place Cohen, am cumparat cat am putut, cand am gasit... Genesis de asemennea, dar Elton John NU (sorry, Arian - apropo, ce ai facut cu "nimeni?" - mi-era dor de el...)
Acum ascult Ravi Shankar - muzica indiana veche, cantata la sitah. Ati incercat vreodata?

V.


nu este muzica indiana veche, majoritatea melodiilor sunt compuse chiar de Ravi Shankar (sitar, nu sitah....). Ravi Shankar este considerat cel mai mare cantaret la sitar al tuturor vremurilor.
Printre altele, a compus 2 concerte pentru sitar si orchestra, compozitii vioara-sitar pentru Yehudi Menuhin si el insusi, muzica pentru flaut pentru maestrul Jean Pierre Rampal, muzica pentru Hosan Yamamoto, a colaborat cu Phillip Glass.... lista este lunga.


Una din fiicele lui , Anoushka, ii calca pe urme (si mai este si frumoasa de pica....)

Biografie: http://www.eyeneer.com/Labels/Angel/Ravi.html.....

Inca o chestie interesanta: Alicia Keys este fiica lui Ravi Shankar....



Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Lidia,

Multam fain de info, sorry pt. greseli....
Eu am primit 2 CD-uri cu Shankar: "Monument of Strings" si " Full Circle - Carnegie Hall 2000" pe care le ascult la nesfarsit, spre disperarea colegilor care trec pe langa biroul meu...
Vroiam sa intreb daca are cineva info despre Oliver Shanti & Friends... Eu am avut niste melodii superbe pe calculator, dar ce am gasit de cumparat nu era deosebit... Ati auzit/vazut pe undeva?


Multumesc anticipat,

V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Cand am vazut titlul listei ("Leonard Cohen"), am intrat repede, convinsa fiind ca este vorba despre romanele sale. Si cand colo, surpriza, aflu ca si canta. Si inca bine, din cate spuneti voi. Aproape ca mi-e rusine sa spun ca nu am ascultat nici unul din cantecele lui (sau n-am stiut ca o fac), o sa credeti ca traiesc in padure. Dar acum o sa cumpar, pentru ca m-ati facut foarte curioasa. Eu am intrat pentru ca eram curioasa sa vad ce parere aveti despre "Frumosii invinsi" (cum a aparut in traducerea romaneasca). Pentru ca pe mine cartea ma socheaza, sincer. E foarte seducatoare pe alocuri, dar uneori am senzatia ca imi scapa printre degete, cumva. Nu reusesc sa-i prind firul. Voua de ce v-a placut (care ati citit-o)?

Mergi la inceput