Parinti si copii vegetarieni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Ramona, nu stiu daca exista in librarii.Mie soacra mea mi-a luat-o de la editura prin comanda.Cartea e scoasa de o editura crestina, si de obicei astea nu se prea gasesc in librarii.Oricum daca ideea de editura crestina te descureaza cumva, iti spun sa nu iti faci nici un fel de griji.Cartea nu e religioasa, si isi implineste obiectivul pe care il astepti atunci cand ii citesti titlul.
Eu nu ii dau fetei decat supliment de vitam d, in anotimpurile reci( adica in toate lunile din an care contin litera R, si am de gand sa o fac pana la vreo 3 anisori)
Scuza-mi raspunsul lapidar, dar sint intr-o perioada cam incorsetata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

Nu cred ca este nici o problema daca iti vei creste copilul vegetarian si nici pentru tine nu va fi daca in sarcina nu vei manca carne. Omul nu a fost creat de la inceput carnivor si vegetarian. Am avut il liceu 2 fete care nu au pus in viata lor gura pe carne si pe langa faptul ca aveau un corp superb nu au avut niciodata probleme de sanatate.

Dana 24+ Luca-Rares


www.flickr.com/photos/11543857@N07/" target="_blank">Poze cu burtica






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

Am tot discutat cu sotul sa renuntam la carne si de cand am citit topicul vostru am prins tot mai mult curaj, dar nu stiu de unde sa incepem..?
ar trebui oare sa facem aceata schimbare in alimentatia copiilor tot acum sau dupam ce ne punem noi, eu si sotul, pe drumul cel bun si stapanim cat de cat si arta bucatarie?

cred ca in primul rand avem nevoie de o care de bucate care sa ne ghideze... stiu ca nu se poate de pe o zi pe alta dar treptat macar...
iar in privinta oualor si lactatelor vom consuma in continuare ca ne cam plac...of of

ce ne sugerati?


http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

am destule informatii despre modul de alimentatie vegetarian, dar as dori sa stiu ce motive aveti sa renuntati la carne, de ce nu renuntati la oua, lactate, de ce sunteti selective pe anumite alimente ?

intreb toate astea NU din curiozitate, ci ptr. a reusi sa inteleg de ce totusi cautati suplimente de proteine, vitamine, uleiuri de peste, aminoacizi etc., de ce considerati carnea si derivatele respective daunatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Stefanna

Selene draga mea,
ai deschis un subiect fain, desi destul de controversat.Sint mamica ovo-lacto-vegetariana, si am o fetita de 17 luni.In timpul sarcinii nu mi-am schimbat alimentatia pe carne, si desi trecuta de varsta la care de obicei femeile fac primul copil, am nascut o fetita total sanatoasa si normala.Fetita mea nu stie care este gustul carnii si nu are nici un fel de carenta.A crescut minunat. Nu am zis nici unui medic ca e ovo-lacto-vegetariana, si la consult a iesit mereu perfect, incadrata in parametrii varstei.... insa pe la 10 luni, fiind in ro si mergand cu fata la medicul meu de fam de acolo,mi s-a repetat ca este armonios dezvoltata, ca psiho-motor este peste varsta.Atunci m-am hotarat sa dezvalui ca nu a papat carne niciodata.Am facut o mare greseala, pt ca in secunda 2, de unde pana atunci totul era bine si frumos,s-a schimbat foia si mi s-a zis ca are inclinatie spre obezitate tocmai pt ca mananca numai fainos si nu si proteina animala.Precizez iarasi, greutatea era in grafic.Recunosc ca initial m-am panicat, dar fiind totusi ff bine documentata pe subiectul vegetarianismului am ramas la varianata aleasa de la inceput pt copilul meu.Asa ca nu te astepta sa fii suportata de medici, mai ales daca gasesti unul setat pe ideea carnea minunea existentei.Ceea ce marturisesc este ca o alimentatie cat se poate de echilibrata la un bebe cere fff mult timp si rabdare.Eu recunosc ca daca nu era mama mea, cred ca as fi clacat.
Daca tu ca mama esti convinsa ca este bine sa iti cresti copilul asa, nu renunta, nu te lasa convinsa de alte zvonuri.Verii mei au 2 fetite crescute vegetarian, una e studenta la medicina azi, alta inca in liceu.Cred ca in fructe, leguminoase,seminte, este tot ceea ce e necesar unui organism sa se dezvolte armonios si normal.
Daca vrei detalii despre diversificare iti stau la dispozitie oricand.De fapt am sa iti dau informatii despre cartea care m-a ajutat pe mine COPILUL VEGETARIAN, insa cum nu o am la indemna ISDN si editura la care a fost scoasa.Cartea e in camera la fetita si ea acum naneste.
Si apropo de piramida alim, carnea este undeva spre varf si nici decum la baza alimentatie!!!!!!!!!!!!!
Succes si nu te descuraja.





pupici printesei mici si scumpe si salutari mamicii!
si sotul meu e lacto-vegetarian de aproape 3 ani, iar eu mananc carne fff rar - cand poftesc cu jind la vreo shaorma-; Bia, de 17 luni si ea, mananca aprox de 2 ori pe saptamana carne; noi am hotarat sa ii dam si carne din cand in cand pana in momentul in care va fi destul de mare ca sa hotarasca singura; oricum, vad ca deja incepe sa isi arate preferintele, iar carnea nu este printre ele;
sunt 100% sigura ca un copilas crescut in acest stil de viata (vegetarian, sau ovo-lacto-vegetarian) este perfect sanatos si bine dezvoltat, atata timp cat are un meniu bogat;
la fel cum, un copil care mananca si carne, poate fi varza cu sanatatea, daca e indopat numai cu porc, grasimi si alte nebunii


fug la curatenieeeee...





Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput