Razvan nu vorbeste!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

si on topik: asteryaro in prima ta postare o descrii pe fiimea. la 8 luni a spus tata, la 12 luni mama si pauza. acum are 3 ani si-o luna si in sfarsit a inceput si ea sa vorbeasca. ce o stimuleaza foarte tare? colectivitatea. abia astept sa mearga la gradinita!



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Astery, du-te la un specialist, nu mai amana, oricum ai adunat atatea indoieli, mai bine du-te si vezi, tu nu esti poate obiectiva. Pe mine nu vorbitul ma ingrijoreaza, parca mai degraba faptul ca nu raspunde cand il chemi. Fa-i mai intai un test de auz, cum zic fetele pe aici.
Papadie, dar fata ta spunea ceva pana la 3 ani, nu? ceva, macar pe limba ei spunea? Razvan nu zice nimic nimic, e comparabila situatia?
Eu sunt pe dinafara subiectului dar tin la Astery si in locul ei m-as duce repede sa vad daca e in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Cristina , nici Andrei nu vorbeste mult decat cateva cuvinte.Personal nu cred ca ai nevoie de logoped, neurolog sau alt tip de medic.
Nu dispera, mai bine vorbeste tu cu el mult chit ca vorbesti singura, spune-i povesti chiar daca nu te ia in seama, povesteste-i cum prepari lapticul sau cum speli sau ia-l cu tine peste tot in casa.
Daca poti intalneste-te cu mamici care au copilasi de varsta lui, desi spuneai ca nu-l atrag alti copii tind sa cred ca pana la urma ii va placea compania altor copii.
pupici.

Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori78 spune:

Bineinteles ca am citit prospectele, nu puteam sa ii dau copilului medicamente fara sa stiu ceva despre ele.
El nu este retard psihic, ne-au explicat medicii; la un moment dat - atunci cand nu a vrut sa mai vorbeasca avea 9 luni, s-a speriat foarte tare cand i s-a facut vaccinul si din cauza asta nu a vrut sa mai vorbeasca.
Sunt momente cand se joaca singur mai pronunta unele silabe inteligibile; ne-au recomandat aceste medicamente pentru a-l ajuta la dezvoltarea vorbirii - daca cititi prospectul si modul de administrare al medicamentelor veti vedea ca dozele care i s-au recomandat lui sunt reduse fata de ce scrie in prospect.
Eu, pur si simplu, am vrut sa va impartasesc din experienta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Tonnia

Papadie, dar fata ta spunea ceva pana la 3 ani, nu? ceva, macar pe limba ei spunea? Razvan nu zice nimic nimic, e comparabila situatia?
Eu sunt pe dinafara subiectului dar tin la Astery si in locul ei m-as duce repede sa vad daca e in regula.

Antonia



da.zicea un fel de maaaaaaaaa lung si ma scurt insa extrem de expresiv, ma rog, pentru mine. abia la 2 ani jumate a inceput sa vb. "bebeluseasca" iar de cateva luni repeta tot ce-i spunem si ne uimeste ca tine minte chestii de pe vremea cand nu vorbea.



Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Flori eu am sarit in sus la expresia "siropele" si la mesajul urmator cu "zi-mi si mie ce siropele ca nici copilul meu nu vorbeste". ca si Papadie sunt mirata ca un copil declarat sanatos e tratat cu tanakan.
Asteryaro, eu sunt de parere ca poti face o vizita la logoped. si poti face o evaluare psihologica sumara. dar as fi complet impotriva indoparii unui copil cu stimulente de acest fel. experienta mea cu Patrick copil taciturn pana acum 3 luni este asa: pana la 2 ani si 8 luni nu zicea nimic. da' nimic in afara de: "apa, mama, tata". si astea cu greu. scotea onomatopee cand vroia sa spuna ceva si "a,a" cand vroia un obiect. nu mergea nici cu stimulatul, nici cu vorbitul (vorbeam 3 adulti pe langa el de ne durea gura), nici u faza sa nu ii dai ce vrea pana nu zice...ca facea ca alte alea. boon...si acum vorbeste. nu face versuri sau compuneri ca altii la 2 ani dar vorbeste frate. si nu ii tace gura o clipa. mai stalceste el cuvinte...dar s-a vazut dintr-o data saltul.
sa nu uit: la 1,5 ani cati are si Razvan al tau....cred ca nici "apa" nu zicea . acum nu glumesc deloc. iti dai seama stress cand alti copii de gasca din aceleasi luni faceau propozitii cu subiect, predicat si atribute nu stiu de care.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Mamici, tot ce-mi doresc, este sa nu va contrati, ok?

Apropos de Encephabol, si Razvan a primit cand era mic-mic (nici o luna), de la un neuropsihiatru dement, care i l-a prescris din cauza unei (asa zise) paralizii faciale usoare. Care n-a existat ever. Ca atare, nu i-am dat siropul asta, citind prospectul - m-am ingrozit.

O prietena buna de aici de pe forum mi-a dat ideea cresei. Si mi-a dat de gandit. O sa facem niste interventii si poate reusim sa-l punem undeva la o cresa.

In alta ordine de idei, Razvan este parca mai [putin sensibil pe afara... dar poate este numai o impresie a mea.

Scuze ca nu pot tine subiectul asa cum ar trebui, dar pana trece perioada asta incarcata mai dureaza putin.
Oricum, in septembrie (sa treaca nenorocirea asta de canicula) intram la un orl-ist de copii.
Si poate cine stie, pana atunci ce va mai fi...




Cristina, mami de Razvan Nazdravan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Flori, copilul va vorbi de te va durea capul cu sau fara siropele.
e mult prea mult pt. un copil asa un tratatment daca e vorba numai de "puturos la vorbire". pt. asta nu trebuie tratament. doar rabdare din partea ta si stimulare (nu medicamentoasa).
iti dai seama ca sistemul lui nervos e agresat? si ca e doar un copil care se dezvolta in ritmul lui?

repet. Matei pina la 2 ani si 7 luni nu spunea decit mama, apa si pa. nu credeam asa povesti, am fost la doctor, toti mi-au spus sa am rabdare. mi se parea incredibil, vedeam copii de virsta lui cum turuie. ei bine, acum vorbeste tot timpul, spune poezii lungi, are un vocabular extrem de dezvoltat. tot ce i-am ciripit la ureche cit el n-a vorbit, tot a retinut. de multe ori ne lasa cu gura cascata cu ce mai stie si cu ce expresii are.

edit: acu are 3 ani jumate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nnadiaa spune:

Roxanaz,mai sus ai facut referire la ce am postat eu,in legatura cu acele medicamente.Eu am intrebat pur si simplu din curiozitate,pt ca si fiului meu i s`a recomandat Encephabol,nu aveam de gand sa dau fuga la farmacie sa le cumpar si sa ma apuc sa bombardez copilul cu medicamente fara avizul medicului...nu sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Monica, ajuta si tu subiectul cu ceva, vrei?

Cristina, mami de Razvan Nazdravan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro

Mergi la inceput