aaaaaaa
 Toate Forumurile
 Regulament
Regulament


Go To Top Of Page Pentru membri
Go To Top Of Page 00. Precizari

Prezentul regulament de utilizare a site-ului constituie un set de drepturi si obligatii pe care Vizitatorii inregistrati ai SITE-ului (denumiti in continuare Membri) si le asuma prin inregistrare.

Prezentul Regulament se completeaza cu prevederile Termenilor si conditiilor generale de utilizare a siteului. In masura in care prevederile din prezentul Regulament sunt in contradictie cu cele ale termenilor si conditiilor generale, vor prevala cele dintâi.

In cele ce urmeaza urmatorii termeni vor avea urmatorul inteles, daca din context nu se intelege altfel:

VIZITATOR orice persoana care viziteaza/acceseaza acest site (www.desprecopii.com)

MEMBRU inregistrat
Orice persoana care completeaza formularul de inregistrare si este de acord cu regulamentul si prevederile Termenilor si conditiilor generale de utilizare.

MEMBRU incepator
este acel Membru Inregistrat care s-a inregistrat pe site, dar care fiind inca in perioada de proba nu are acces la toata functionalitatea oferita membrilor.

MEMBRU cu acces restrictionat (cont inchis)
este acel membru care din cauza nerespectarii prevederilor din prezentul Regulament si din Termenii si conditiile generale, are accesul pe SITE restrictionat, neputând sa se inregistreze in contul sau de membru.

Membru suspendat
Este acel membru care din cauza nerespectarii prevederilor din prezentul Regulament si din Termenii si conditiile generale are mesajele moderate (trebuie aprobate de moderator inainte de a fi vizibile de catre restul membrilor). In perioada de moderare, membrul moderat nu poate trimite mesaje private.

Forum Platforma electronica de comunicare prin intermediul mesajelor. Forumul DESPRECOPII.com este cel mai activ forum virtual de limba româna. Nivelul si limbajul discutiilor, caldura si solidaritatea membrilor sai - fac din acest forum un element unic pe web-ul românesc.
Web sistem de documente si informatii de tip hipertext legate ele intre ele care pot fi accesate prin reteaua mondiala de Internet.
DESPRECOPII DESPRECOPII.com reprezinta o platforma virtuala de informare si socializare, pusa la dispozitia membrilor sai pentru a-i ajuta sa comunice sa propuna si sa schimbe idei, dându-le posibilitatea ca sub umbrela DESPRECOPII sa creeze si sa dezvolte actiunile, campanii, proiecte etc. (denumit in cele ce urmeaza „DESPRECOPII.com” sau „Site-ul”)
Subiect Deschiderea in lista de discutii a unui subiect nou la care ceilalti membrii pot raspunde prin publicarea de mesaje
Mesaj Modalitate de comunicare prin texte si imagini in cadrul forumului

Mesaje SPAM Mesaje electronice nesolicitate
Containerul verde Categorie de Forum (lista) unde moderatorii pot muta mesajele mai putin interesante care urmeaza sa fie sterse. Spre deosebire de stergerea directa a mesajelor, Containerul verde ofera posibilitatea de a mai discuta in cadrul acelui mesaj inainte de a se sterge definitiv.

Go To Top Of Page 01. Site-ul. Structura forumului

1.1. Site-ul contine un forum.
1.2. Structura actuala a forumului si a mesajelor este importanta. Forumul este structurat pe mai multe liste de discutii/forumuri, in fiecare dintre acestea fiind publicate subiecte care sunt in legatura cu lista repectiva.
1.3. Pentru a pastra forumul organizat inainte de a publica un subiect nou, membrii sunt sfatuiti sa se foloseasca optiunea de cautare a forumului si de asemenea, sa il publice in lista de discutie la care se incadreaza cel mai bine. Deoarece exista un numar mare de liste de discutii in forum, moderatorii vor muta subiectele in lista de discutii in care acesta se incadreaza cel mai bine, indiferent unde a fost acesta publicat initial. Dupa mutarea subiectului, membrii care au publicat respectivul subiect vor primi un email automat prin care este notificata mutarea. Desprecopii nu va fi responsabil daca acest mail nu ajunge la destinatar in cazul unor probleme tehnice la serverul de mail sau ajunge in folderul de SPAM al destinatarului in baza setarilor pe care destinatarul le are la contul de mail personal.
1.4. Când publica un subiect, membrii trebuie sa tina cont de structura actuala a forumului. Daca membrii au dubii cu privire la lista de discutii unde sa publice un subiect, acestia se pot adresa moderatorilor in acest sens.
1.5. Moderatorii au dreptul de a muta toate subiectele care considera ca s-ar incadra mai bine in o alta lista de discutii a forumului.
1.6. Daca un membru publica in mod constant subiecte in alte liste de discutii decât cele si in ciuda indicatiilor moderatorilor atunci va putea fi sanctionat, sanctiunea putând ajunge pâna la inchiderea contului.

Go To Top Of Page 02. Publicarea mesajelor si subiectelor

2.1 In redactarea mesajelor si subiectelor membrii sunt rugati sa tina cont si de modul in
care este structurat informativ mesajul in sine, in sensul folosirii unui limbaj adecvat discutiilor, redactat in mod clar si concis.
2.2 Dupa publicarea unui mesaj, membrul are un timp limitat pentru a putea modifica mesajul. Acesta variaza de la 24 de ore la timp nelimitat in functie de forumul la care a fost publicat mesajul. Timpul standard pentru majoritatea forumurilor este de 48 de ore. Acest timp ofera membrului posibilitatea sa reformuleze ce a scris, sa corecteze greselile de ortografie, etc. Dupa expirarea acestui timp, autorul mesajului poate cere modificarea acestuia prin intermediul moderatorilor. Moderatorii pot refuza aceasta cerere de modificare daca ei considera ca modificarea ar altera structura sau calitatea informativa a mesajului respectiv.

2.3. Dati un nume informativ subiectului pe care il publicati (titlul sugestiv).
Subiectele cu titlu nesugestiv trec neobservate si au sansa de a ajunge in scurt timp la Containerul Verde (care se goleste o data pe saptamana). Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge mesaje considerate fara 'valoare' informationala - fara nici o explicatie. In plus, temporar, mesajele care si-au pierdut actualitatea sunt sterse automat - autorul subiectului primind un mail automat. Nu dam explicatii de ce s-au sters topicuri. O facem pentru ca avem niste reguli si propria noastra viziune asupra acestui forum.

Go To Top Of Page 03. Contul de membru al forumului DESPRECOPII.COM

3.1. Vizitatorii care aceptând termenii si conditiile DESPRECOPII.com cât si ale prezentului regulament, se inregistreaza pe site si obtin calitatea de membru.
3.2. Membrii pot utiliza site-ul si forumul in conditiile prezentului regulament bucurându-se de toate drepturile ce rezulta din acestea si având toate obligatiile corelative.
3.3. O persoana nu poate avea decât un singur cont de membru. Daca o persoana isi creeaza mai multe conturi de membru fara acordul unuia dintre Administratori poate fi sanctionata cu inchiderea tuturor conturilor.
3.4. In casuta de Mesaje Private, membrii au un buton rosu cu care pot reclama mesajele SPAM. Reclamarea ca SPAM a mesajelor nu trebuie sa fie abuziva.
3.5. Membrii sunt singurii raspunzatori pentru corectitudinea si acuratetea subiectelor si mesajelor publicate pe site si pe forum. Inducerea in eroare in orice fel si prin orice mijloace a celorlati membrii sau a moderatorilor si administratorilor cu privire la un caz umanitar va putea fi raportata Politiei direct de DESPRECOPII.com.
3.6. Membrii care sprijina financiar actiunile umanitare devin Donatori DESPRECOPII.com. Donatorii sunt cei care stabilesc carei cauze umanitare va fi atribuita donatia sa.

Go To Top Of Page 04. Retineti esenta dialogului si combateti idei, nu persoane

Nu uitati ca scopul participarii in cadrul discutiilor, nu trebuie sa fie convingerea celorlalti participanti ca punctul de vedere propriu este cel corect. Retineti ca nu este obligatoriu ca discutia sa se termine cu un acord. Nimeni nu are dreptul sa se supere daca ceilalti participanti nu ii impartasesc opiniile. Aceasta este esenta dialogului. `We agree to disagree`.

Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in functie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat. Luati in serios acest aspect si cititi paragraful despre avertismente! Va multumim pentru intelegere.

Go To Top Of Page 05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste, xenofobe sau discriminatorii

Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste, xenofobe sau discriminatoare la adresa nici unei categorii umane.

Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creeaza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.

Go To Top Of Page 06. Desprecopii.com nu tolereaza reclama pe forum sau spamul pe mesaje private

Desprecopii.com nu tolereaza reclama pe forum si in egala masura, nu accepta folosirea mesageriei private in scopul trimiterii de spam. Tocmai pentru a pastra obiectivitatea discutiilor, mesajele ce au acest scop vor fi sterse fara preaviz iar utilizatorilor care nu respecta aceasta regula li se va inchide contul fara avertisment.
In casuta de Mesaje Private, aveti un buton rosu cu care puteti reclama mesajele SPAM.

amendament 6.A.
Daca tineti neaparat sa postati linkul blogului sau site-ului dvs personal pe forum, la semnatura, sau in discutii care au legatura cu subiectele de pe forum - acceptam acest lucru doar cu conditia ca si dvs sa puneti un link pe blogul dvs la site-ul nostru. In cazul in care nu faceti acest lucru, nici noi nu avem nici o obligatie sa pastram linkul dvs personal pe forum si ca atare, incalcati regulamentul nostru. Va multumim pentru intelegere.

Go To Top Of Page 07. Nu deviati de la subiectul discutiei

Cand se raspunde la un anumit topic, membrii comunitatii sunt rugati sa nu devieze de la subiectul discutiei. De asemeni, nu sunt acceptate mesajele 'la misto', care in marea majoritate au ca rezultat devierea de la subiect.

Go To Top Of Page 08. Nu publicati mesaje de interes limitat (de genul: pentru Andreea)

Nu publicati mesaje de interes limitat (de genul: pentru Andreea). Daca subiectul devine strict personal - folositi comunicarea prin intermediul mesajelor private (PM). Astfel de subiecte vor ajunge rapid la Containerul Verde.

Go To Top Of Page 09. Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul

Desi apreciem o limba de comunicare curata si corecta, comentariile privind gramatica folosita de ceilalti participanti sunt mai putin importante pentru bunul mers al acestui forum; le puteti face daca doriti - folosind mesageria privata. Nu uitati ca multi dintre membrii comunitatii sunt plecati din Romania iar evolutiile lor lor gramaticale nu fac obiectul acestui site. De asemeni, nu uitati ca de multe ori graba sau lipsa de timp este cauza greselilor de scriere si nu neaparat lipsa de la orele de gramatica. Femeile sunt persoane foarte ocupate si de aceea, unele scapari gramaticale pot trece cu vederea. Esenta conteaza, nu detaliile de decor.

Go To Top Of Page 10. Nu abuzati de majuscule, culori, marimea textului

Nu abuzati de majuscule. Pe internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor (zbieraturilor). Nu abuzati de culori si nici de marimea literelor.

Go To Top Of Page 11. Limba mesajelor pe acest forum este Romana

Limba mesajelor pe acest forum este Romana. In mod exceptional se pot folosi citate intr-o limba straina, cu conditia sa fie acompaniate si de traducere. Nu agreem publicarea mesajelor sau glumelor in alta limba.

Go To Top Of Page 12. Toate mesajele intra in proprietatea lui Desprecopii.com

Prim publicarea mesajelor pe acest forum, fiecare user trebuie sa tina cont de faptul ca acesta este un FORUM PUBLIC. La inregistrare, fiecare user isi da acordul ca este de acord cu acest regulament si ca atare, toate mesajele postate pe acest forum intra in baza de date a acestui forum.

Odata cu publicarea pe acest forum, prin liber consimtatmant, toate mesajele/contributiile intra in proprietatea intelectuala a Desprecopii.com. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a le publica pe site sau in orice alta forma de publicatie autorizata de Desprecopii.com

Daca un cont se inchide, la cerere sau ca urmare a incalcarii regulamentului, nu stergem mesajele. Mesajele, raman in memoria site-ului in aceasta forma de publicare. Nu putem si nu dorim sa mutilam forumul pentru a sterge mesajele membrilor cu conturi inchise.

Go To Top Of Page 13. Cine sunt Moderatorii?

Moderatorii acestui forum sunt membrii ai comunitatii care:
- isi permit o prezenta constanta pe forum,
- au calitati de lider,
- au dovedit ca pot neutraliza unele dispute,
- prin contributiile lor - imbogatesc continutul informativ al forumului Desprecopii.com.

Go To Top Of Page 14. Contributiile Moderatorilor si Administratorilor

Atit Moderatorii cit si Admistratorii trebuie sa aiba o atitudine obiectiva si echidistanta fata de membrii comunitatii. Totusi, nu uitati ca pot avea si ei pareri personale. Exprimarea acestor pareri personale poate fi insa facuta numai cu precizarea "punct de vedere personal". Este important insa de precizat ca deciziile luate de Moderatori si Admistratori sunt definitive si reflecta politica acestui site.

Go To Top Of Page 15. Donator Desprecopii.com

Donatorii Desprecopii.com sunt membri ai comunitatii care sprijina financiar actiunile umanitare. Fondurile obtinute din aceste donatii sprijina actiuni urgente - stabilite de comun acord de donatori. In dreptul fiecarui donator - apar (la raspunsuri) - aceste semne sau . Din cauze obiective - se pot inregistra si intirzieri de semnalare. Statutul de Donator Desprecopii.com - reflecta - nu neaparat marimea inimii - ci pur si simplu participarea activa la rezolvarea problemelor. Asa dupa cum stim - pina la urma - multe solutii si actiuni se platesc cu bani.

Go To Top Of Page 16. Concursurile de pe alte site-uri

Mesajele care fac trimiteri directe la concursurile sustinute de alte site-uri - nu sunt acceptate pe acest forum. Va multumim pentru intelegere.

Go To Top Of Page 17. Politica, religie, barfa mondena

Discutiile cu tema politica, religioasa sau de barfa mondena (vip-uri) sunt tolerate pe acest forum daca mesajele pastreaza decenta, politetea si bunul simt. Regulile noastre sunt:
- da politica si nu extremism
- da religie dar nu prozelitism si discriminare
- da barfa mondena dar nu calomniere si indecenta.
Desprecopii.com nu reprezinta interesele nici unui partid si se situeaza deasupra intereselor politice sau religioase. Constienti ca aceste discutii prezinta un potential ridicat pentru divizarea acestei comunitati, aceste topicuri vor fi monitorizate cu atentie. De aceea, ne rezervam dreptul de a sterge direct mesajele care incalca aceste reguli sau care nu sunt considerat constructive.

Go To Top Of Page 18. Denigrarea si defaimarea DESPRECOPII

18.1. Membrii care pe forumul de pe SITE sau pe alte forumuri, bloguri, pagini de internet, in presa scrisa sau electronica aduc acuze, amenintari de orice natura sau fac orice fel de afirmatii cu caracter defaimator contra DESPRECOPII, vor fi imediat suspendati, sanctiunea putând sa ajunga la stergerea contului daca acestia nu retracteaza cele declarate.
18.2. Impotriva unor asemenea membrii DESPRECOPII poate formula actiuni in judecata prin care sa ceara repararea prejudiciului cauzat, dar nu mai putin de 100.000 Euro.

Go To Top Of Page 19. Escrocheria sentimentala

Desprecopii.com nu accepta escrocheria pe forumurile sale si va incuraja sesizarea POLITIEI in cazurile in care comunitatea DC este prejudiciata prin frauda financiara generata de escrocheria sentimentala. Orice apel sau caz umanitar va fi verificat si, in caz de fals, va fi facut cunoscut POLITIEI.

Go To Top Of Page 20.1 Anunturi pentru BAZAR

Forumul nostru are o sectiune speciala numita BAZAR : bazar.desprecopii.com/

O puteti folosi pentru anunturile dumneavoastra - despre vanzari, cumparari, anunturi matrimoniale, cautari de bone, doici sau oferte de servicii(u).
Toate mesajele de acest gen care vor fi postate pe forum vor fi sterse.

Go To Top Of Page 20.2 BAZAR - reguli de functionare

Va rugam sa respectati urmatoarele cerinte minime pentru buna desfasurare a serviciului de la BAZAR:

- Nu este permisa in niciun fel reclama (link-uri spre pagini web altele decat cele dedicate in exclusivitate fotografiilor);
- Nu folositi majuscule la completarea anunturilor;
- Nu sunt admise anunturi cu continut ilegal (va rugam sa verificati inainte de a adauga anuntul daca aveti drepturi pentru a folosi materiale cu caracter vizual sau auditiv care nu va apartin sau care intra sub incidenta legii); desprecopii nu isi asuma in niciun fel responsabilitatea in aceste situatii ;
- Nu adaugati mai multe anunturi consecutive avand acelasi continut sau inteles; unde este posibil, va rugam sa incercati sa limitati numarul de anunturi postate pentru o utilizare echitabila a spatiului din mica publicitate;
- Nu adaugati anunturi in rubrici care nu au legatura cu continutul anuntului;
- Nu abuzati in niciun fel de acest serviciu gratuit;
- Anunturile care contin referiri la alte site-uri sau liste de discutii vor fi modificate in sensul stergerii acestor informatii; daca publicarea acestui tip de anunturi persista, vom sterge anunturile si vom initia avertismente la adresa membrilor;
- Este interzisa folosirea adreselor de e-mail din paginile acestei rubrici pentru trimiterea de mesaje nesolicitate (SPAM);

Incalcarea in mod repetat a regulamentului de utilizare a rubricii de BAZAR poate duce la inchiderea contului.

Go To Top Of Page 21. Mesajele private

Mesajele private sunt un mecanism de comunicare restransa intre utilizatori. Ele nu substituie mailurile. Cateva reguli:

- Nu se accepta SPAMUL prin mesaje private
- Nu se accepta reclama la produse sau alte site-uri prin mesaje private
- Limbajul din mesajele private trebuie de asemenea sa fie un limbaj civilizat.

In cazul in care vom primi reclamatii un user poate si va fi banat daca in cadrul unui PM a avut o atitudine in masura sa alarmeze. (amenintari...etc)

Go To Top Of Page 22. Inchiderea de conturi vs. plecarea de pe forum

Orice membru al forumului DC care doreste sa renunte la calitatea de membru poate face acest lucru fie prin trimiterea unui Mesaj Privat la userul 'desprecopii' fie prin trimiterea unui email la suport@desprecopii.com
Deoarece este o alegere personala, care va priveste, nu este permisa deschiderea unui topic topic in care sa ne explicati de ce "plecati" de pe forum. In cazul in care o faceti, acest topic va fi sters si contul dumneavoastra va fi inchis.
Odata ce ati cerut inchiderea contului si dupa o vreme doriti re-deschiderea sa, este la latitudinea administratorilor si moderatorilor re-deschiderea acestuia. Acest forum este un forum de oameni maturi si ne asteptam ca deciziile dumneavoastra sa fie mature si definitive.
Daca doriti inchiderea contului, e important sa retineti ca Desprecopii.com NU va sterge mesajele postate de dvs. Prin publicarea mesajelor dvs pe forumul nostru, v-ati dat acordul la publicare si ati creat o discutie prin dialogul cu alti membri si prin urmare, nu putem sterge mesajele dvs pentru a deforma forumul nostru.

Desprecopii.com NU ESTE NEVOIT sa dea explicatii publice de ce a hotarat inchiderea unui anumit cont. De aceea nu se mai accepta mesajele de genul: "De ce ati inchis contul lui X" Acestea vor fi sterse direct!

Cui i se inchide contul, are dreptul sa ceara detalii sau sa-si argumenteze comportamentul pe mail la adresa info@desprecopii.com. In baza acestor discutii, moderatorii si administratorii pot decide daca re-deschiderea contului este necesara.

22.1 Inchiderea contului pe motive de greata

Userii care manifesta public: dezgust, greata, lehamite, se simt folositi, uzati pentru trafic, imbolnaviti de nervi si/sau frustrare si alte formulari savante de acest gen - ca urmare a sederii pe acest site - vor declansa de urgenta procedura de inchidere a contului din oficiu de catre admini/moderatori. Acest lucru se va intampla in mod special pentru a proteja sanatatea userului.

Go To Top Of Page 23. Actiunile, campaniile, proiectele create sub egida DESPRECOPII

23.1. DESPRECOPII.com reprezinta o platforma virtuala de socializare, pusa la dispozitia membrilor sai pentru a-i ajuta sa comunice sa propuna si sa schimbe idei, dându-le posibilitatea ca sub umbrela DESPRECOPII sa creeze si sa dezvolte actiunile, campanii, proiecte etc.
23.2. Toate actiunile,campaniile, proiectele, asociatiile, fundatiile create de membrii DESPRECOPII care s-au cunoscut prin intermediul DESPRECOPII si care au ca obiect orice subiect care este abordat in continutul SITE-ului, se considera ca au fost dezvoltate sub egida DESPRECOPII, care are dreptul de a face referire la aceste actiuni, campanii, proiecte, asociatii, fundatii in orice mod considera de cuviinta.
23.3. Daca cel putin 50% din initiatorii actiunii, campaniei, proiectului, asociatiei, fundatiei sunt membrii, se prezuma ca SITE-ul a fost platforma virtuala care a facilitat intalnirea acestora si pe cale de consecinta DESPRECOPII.com are dreptul de a face referire la aceste actiuni, campanii, proiecte, asociatii, fundatii in orice mod considera de cuviinta. Proba contrara trebuie sa fie facuta de membrii.
23.4. DESPRECOPII nu are nicio obligatie de a sprijini sau de a populariza aceste actiuni, campanii, proiecte, asociatii, fundatii, decizia apartinându-i in integralitate.

Go To Top Of Page 24. Discutiile contradictorii

In momentul in care apar discutii contradictorii intre membri sau membri si moderatori, va rugam sa urmariti urmatoarele principii:
- discutia trebuie sa fie civilizata
- incercati sa combateti cu argumente verificabile si nu cu presupuneri
- ascultati si parerea celuilalt
- evitati mesajele kilometrice (ganditi-va ca nu toti au timp sa scrie la fel de mult sau sa citeasca ce scrieti voi). Aceste mesaje conduc rapid la "resemnarea" interlocutorului. Deci scurt si la obiect.
- Nu uitati ca puteti cadea de acord, ca nu sunteti de acord!

ATENTIE: daca moderatorii considera ca discutia a ajuns intr-un punct mort ei vor inchide subiectul. Discutia poate continua bineinteles pe mail sau pe privat. Daca una din parti redeschide subiectul dupa ce acesta a fost inchis de moderatori, suporta consecintele care pot merge pana la inchiderea contului.

Persoanele "gica-contra" care nu fac altceva decat sa incite spiritele (predispuse la cearta si scandal) vor fi banate fara aviz prealabil. Nu uitati ca acest forum se vrea un forum pasnic, cu multi membri ocupati, care nu au energia si timpul necesar sa se avante in discutii interminabile. Este un forum informativ si nu un teren de disputa.

Go To Top Of Page 25. Interzis: o persoana cu mai multi utilizatori

Pentru a nu creea confuzii, un membru pe forumul desprecopii.com nu poate avea decat un singur utilizator.

Cine isi creeaza mai multi utilizatori FARA acordul administratorilor poate fi pedepsit prin stergerea/inchiderea TUTUROR conturilor.

Go To Top Of Page 26. Publicarea de mesaje de la membrii suspendati

Desprecopii.com restrictioneaza accesul acelor membri care nu respecta regulamentul de functionare al acestui forum. Prin restrictionare, acesti membrii suspendati nu mai pot publica mesaje pe forum.

In cazul in care un alt membru (membru X) publica mesajele unui membru suspendat, desprecopii.com considera acest lucru o lipsa de respect la adresa acestui forum si al membrilor sai.

In acest caz membrul X isi asuma riscul de a fi el/ea insusi/insasi suspendat. Nu dorim otv-izarea acestui forum.

Go To Top Of Page 27. Despre avertismente

Avertismentele sunt folosite de catre moderatori pentru a avertiza diversi utilizatori ai forumului cu privire la limbajul si comportamentul acestora, sau alte abateri de la regulementul de functionre al acestui site.

Avertismentele sunt de 3 forme:
- Avertizare usoara (verde), activ 10 zile
- Cartonas galben - activ 20 de zile
- Cartonas rosu - activ 30 de zile

Avertismentele expira in mod automat cand li se termina numarul de zile de avertisment sau pot fi anulate de catre moderatori.

Membrii cu avertisment sunt monitorizati suplimentar. Abaterile de la regulament in perioada de avertisment sunt catalogate drept "abateri repetate" si pot conduce la sanctiuni suplimentare sau chiar inchiderea contului.

De asemenea, Desprecopii.com monitorizeaza numarul de avertismente primite de fiecare user. Dupa un anume numar de avertismente luate intr-o perioada de 6 luni, se procedeaza la inchiderea contului acelui utilizator dupa cum urmeaza:
- 4 avertismente galbene in decurs de 6 luni
- 2 avertismente rosii in decurs de 3 luni

Un avertisment verde poate fi considerat ca o avertizare usoara dar acesta poate precede un avertisment galben sau rosu. De aceea este important sa tineti cont de mesajul pe care moderatorul incearca sa vi-l transmita.

Pentru moderatori:
- va rugam sa fiti cat mai clari in motivul care a dus la acordarea avertismentului. Daca aveti nevoie de o argumentare mai pe larg puteti trimite un PM suplimentar catre acel user.
- incercati sa judecati cat mai obiectiv situatia. In cazul in care sunteti implicati in polemica va rugam sa cereti ajutorul unuia sau mai multor moderatori care nu pot fi suspectati de subiectivism.

Go To Top Of Page 28. Ce sa fac daca nu sunt de acord cu un moderator?

Exista situatii in care nu sunteti de acord cu decizia unui moderator (exemplu: un avertisment nefondat, inchiderea unui topic, etc.)

Ce trebuie sa faceti?

1. Sa nu actionati la nervi. Asteptati sa va treaca emotia ca sa puteti gandi detasat si obiectiv.

2. Contactati pe PM moderatorul respectiv explicand in mod cat mai concis urmatoarele:
a.) Mesajul sau avertismentul care a dus la nemultumirea voastra (eventual cu link direct la interventia moderatorului)
b.) De ce nu sunteti de acord. Incercati sa fiti obiectiv, sa va exprimati parerea bazata pe fapte incontestabile sau cu referiri la regulament. Nu se accepta mesaje incarcate de emotie si subiectivism sau analize de text (fiecare virgula despicata in 4).
c.) Incercati sa formulati un numar de maxim 3 intrebari la care asteptati un raspuns sau o explicatie. Nu cereti zeci de explicatii ca sa nu ingreunati raspunsul.

3. Moderatorul urmeaza sa va raspunda in maxim 10 zile de la primirea mesajului. Daca nu ati primit raspuns in 10 zile, puteti merge la pasul 5.

4. Cititi cu multa atentie raspunsul si incercati sa intelegeti punctul de vedere al moderatorului.Dupa primirea raspunsului aveti dreptul sa purtati o discutie cu moderatorul pe PM (polemica este acceptata). Moderatorul va raspunde la PM-ul vostru nou in maxim 3 zile.
Daca dupa urmatorul raspuns al moderatorului (deci in total 2 explicatii de la moderator) NU sunteti satisfacuti de raspuns si nu intrevedeti o rezolvare amiabila puteti merge la pasul urmator.

5. Escalati situatia la Administratie. Trimiteti un mail pe adresa admin@desprecopii.com incluzand urmatoarele:
- discutia integrala purtata cu moderatorul
- pozitia dvs. finala (de ce credeti ca nu ati reusit sa cadeti de acord cu moderatorul)
Va rugam sa specificati in subiectul mesajului textul: NU SUNT DE ACORD CU MODERATORUL [Numele moderatorului]

Administratia va va raspunde la acest mesaj in termen de 10 zile argumentand decizia luata. Administratia isi rezerva libertatea de a consulta sau nu moderatorul respectiv sau alti moderatori din echipa de moderare.


Reguli suplimentare:
- nu incercati sa sariti pasi din aceasta procedura. Daca sariti unul din pasi exista sansa sa nu vi se raspunda.
- nu va publicati nemultumirea pe forum! Daca o faceti inseamna ca nu doriti sa aflati punctul de vedere al moderatorului si al administratiei. Acest lucru va fi interpretat de noi ca o incercare de a provoca scandal, de a cauta "aplaudaci". Acest lucru poate fi pedepsit cu inchidera contului fara explicatii suplimentare.
- nu incercati sa va sesizati din oficiu pentru alti utilizatori. Fiecare membru are posibilitatea sa reclame un moderator si nu are nevoie de avocati din oficiu! Mai mult ceea ce dvs. vi se pare scandalos poate membrului respectiv i se pare neutru (este evident vorba de subiectivism). O incalcare a acestui punct poate duce la inchiderea contului fara explicatii suplimentare.
- dupa ce administratia a luat o hotarare irevocabila va rugam sa o respectati. Orice incercare de a contesta public aceasta decizie se pedepseste cu inchiderea contului.

Go To Top Of Page 29. Relatia cu Asociatiile / Fundatiile

In Romania exista peste 6000 de asociatii, fundatii sau ONGuri. In mod firesc, nu le putem, nu dorim si nici nu ne propunem sa le sustinem pe toate. In plus, nu putem transforma acest forum in camp de lupta intre asociatii si teritoriu de spam al lor. Asociatiile sau ONGurile care doresc sa fie sustinute de Desprecopii, sunt rugate sa ceara acordul administratiei la adresa admin@desprecopii.com Daca vor primi acceptul, se va semna un acord de colaborare si sustinere.
Mesajele care nu respecta acest numar al regulamentului, vor fi sterse iar contul va fi inchis.

Go To Top Of Page 30. Raspunderea DESPRECOPII.COM

30.1 DESPRECOPII nu este in niciunfel raspunzator pentru informatiile, imaginile sau datele publicate pe site sau forum de membrii.
30.2 DESPRECOPII nu este in niciunfel raspunzator pentru donatiile facute de membrii sai altori membrii sau altor terte persoane cu care acestia au intrat in contact pe site.
30.3 DESPRECOPII.com nu este raspunzator pentru potentialele prejudicii morale sau materiale pe care le pot suferi Vizitatorii site-ului sau membrii sau persoane terte, ca urmare a divulgarii de catre acestia a informatiilor personale catre alti membrii sau terte persoane, prin intermediul site-ului.

Go To Top Of Page 31. Protectia datelor cu caracter personal

31.1. Prin inregistrarea pe acest site, membrii consimt la colectarea si stocarea de catre DESPRECOPII.com a datelor cu caracter personal.
31.2. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre DESPRECOPII in scopul imbunatatirii serviciilor folosite si a site-ului, nefiind comunicate catre terte persoane.
31.3. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, DESPRECOPII va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de VIZITATORI si MEMBRI.
31.4. Datele personale sunt furnizate de catre MEMBRII in momentul crearii unui cont pe Site. Datele personale furnizate de catre MEMBRII pot fi prelucrate de DESPRECOPII in scopul oferirii in conditii optime a servicilor sale. Conform Legii nr. 677/2001, VIZITATORII si MEMBRII beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, VIZITATORII si MEMBRII au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, MEMBRII pot folosi serviciile oferite de SITE (self-service) sau pot face o cerere prin e-mail la adresa info@DESPRECOPII.com.
31.5. In afara de datele trimise de catre MEMBRII si VIZITATORI, server-ele SITE-ului colecteaza automat anumite date de identificare non-personale, cum ar fi adresa de IP a calculatorului de la care este accesat SITE-ul, adresa de unde veniti catre site, etc. Toate aceste date pot fi folosite de catre DESPRECOPII pentru a imbunatatii serviciile oferite.



Go To Top Of Page 32. Folosirea materialului de pe DESPRECOPII.com

32.1. In mod regulat, subiectele forumului DESPRECOPII.com stau la baza multor subiecte care sunt dezvoltate de media scrisa sau audio-vizuala a României.
32.2. Atunci când este vorba de a salva viata unui copil sau de un caz umanitar, DESPRECOPII.com se bucura ca poate mediatiza aceste cazuri, mediatizarea cazului preluat de le site putând fi facuta si fara indicarea sursei – www.DESPRECOPII.com, insa doar dupa obtinerea acordului prealabil scris pe mail al administratorilor.
32.3. Continutul site-ului (informatii, expuneri, poezii, povesti, imagini, pareri personale, tabele etc.) poate fi folosit doar cu acordul prealabil a DESPRECOPII.com si cu indicarea site-ului ca sursa a informatiei.
32.4. DESPRECOPII.com isi rezerva dreptul de a utiliza orice remedii legale impotriva celor care ii incalca dreptul de proprietate si/sau drepturile de autor asupra continutului site-ului putând solicita daune pentru reparerea oricarui prejudiciu material sau de imagine.
32.5. DESPRECOPII este marca inregistrata OSIM si poate actiona in justitie ziarele sau posturile de televiziune care nu respecta drepturile proprietatii intelectuale.

Go To Top Of Page 33. Modificarea REGULAMENTULUI

33.1. In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti 100% de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.
33.2. Prezentul Regulament se considera citit si agreat de catre Vizitatorii care prin inregistrare devin membrii, el constituind drepturile si obligatiile membrilor in relatia cu DESPRECOPII.com.
33.3. Acest regulament poate fi modificat de catre administratori fara a efectua o notificare in acest sens fiind de datoria fiecarui membru sa consulte in mod regulat acest regulament.
33.4. Pentru orice situatie nereglementata in mod specific, prezentul regulament se completaza cu deciziile/indicatiile moderatorilor/ administratorilor.

Go To Top Of Page 34. Ne-respectarea REGULEMENTULUI

Site-ul (inclusiv forumul) Desprecopii.com, este un site privat. Prezenta pe acest forum si acceptarea ca user reprezinta un PRIVILEGIU si nu un DREPT!

Ne-respectarea REGULEMENTULUI duce la stergerea mesajelor respective, la interzicerea accesului pe anumite sectiuni, excluderea in totalitate din Comunitate si chiar la interzicerea vizionarii acestui forum - prin blocarea IP-ului. Administratorii si moderatorii acestui forum au dreptul sa inchida contul, fara preaviz sau explicatie oricarui membru.

Desprecopii.com nu aprecieaza numarul ci calitatea membrilor sai. Ne mandrim cu aceasta COMUNITATE selecta, civilizata, unica.

va multumim,
Desprecopii.com