Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Supe si ciorbe: Supe cu carne ( 8 retete )

Consome de pui (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2885)
Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune intr-un castron. Apoi se arunca legumele, iar carnea se taie in cubulete si se pune in castron. Deasupra se adauga patrunjel tocat marunt.
Supa de usturoi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1523)
Se incinge putin ulei de masline se adauga sunca care se prajeste putin urmata de ceapa, usturoi si ardei care in prealabit s-au taiat marunt.

Se sting cu supa facuta in prealabil dintr-un cub MAGGI si se pune si morcovul care la fel se taie rondele. Cand morcovul s-a fiert, se amesteca laptele cu faina, se torna in supa si se mai dau cateva clocote.

Se mai adauga dupa gust sare, piper, eventual usturoi pisat si se presara deasupra cu patrunjel proaspat, frunze de usturoi verzi, frunze de arpagic verzi, fiecare dupa gust.

Daca vrem supa mai cremoasa atunci amestecam cu lapte 2 linguri de faina.
Supa cu foi de clatite (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1754)
Introduceti cubuletele de supa intr-un vas cu 1,5 l apa si lasati sa fiarba citeva minute. Asezonati cu putina verdeata.

Separat, din oua, faina, sare, piper, lapte si verdeata tocata marunt, pregatiti o compozitie de clatite. Portionati si turnati apoi in uleiul incins. Vor rezulta 5-6 foi de clatite.

Rulati fiecare foaie si taiati-o taitei.
Adaugati taiteii astfel obtinuti in supa fierbinte.
Supa de peste cu porumb dulce (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1432)
Incingeti uleiul intr-o cratita, adaugati ceapa, acoperiti si caliti pana se inmoaie. Adaugati cartofii si laptele si lasati sa dea in clocot, amestecand mereu.
Acoperiti, luati de pe foc si lasati sa stea 20 min, pana cand cartofii se inmoaie, fara sa se sfarame.

Adaugati porumbul si pestele, acoperiti si fierbeti la foc mic 5 min, pana cand pestele este fiert.

Asezonati cu piper si putina sare.
Supa de praz cu costita afumata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1885)
Prajiti costita intr-o cratita, timp de 2-3 min, pana cand grasimea incepe sa sfaraie. Scoateti costita cu o spumiera. Adaugati prazul si cartofii, acoperiti si caliti 5 min.

Adaugati supa de pui, lasati sa dea in clocot, acoperiti si fierbeti la foc mic inca 15 min.
Raciti usor, amestecati bine pana obtineti o crema.

Adaugati costita, ceapa si laptele, astfel incat sa obtineti consistenta unei supe-creme.
Ciorba de ardei umpluti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5233)
Calesc zarzavaturile care au fost taiate marunt, in putin ulei, adaug rosiile, las putin pana se inmoaie rosiile, adaug apa. Intre timp umplu ardeii cu carne tocata amestecata cu orez si ceapa maruntita si calita, sare, piper. Cand incepe sa clocoteasca apa din ciorba, adaug ardeii, leusteanul taiat marunt, vegeta, otet, putin orez. Cand e gata iau 2 polonice de ciorba si le pun intr-o oala mai mica, las ciorba sa se raceasca si adaug smantana amestecata cu ouale, dupa care o pun inapoi in ciorba din oala mare.
Supa moldoveneasca de gaina si cu taitei de casa (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9544)
Se pune la fiert gaina taiata bucatele. Dupa ce ati luat spuma adaugati ceapa intreaga si 2 frunze de dafin si mai lasati sa fiarba la foc mic.
In acest interval se pregateste taieteii din un ou si faina cat cuprinde. Adaugati in zeama 1 ceapa, 1 morcov taiat marunt si taiteii. Cand sunt aproape gata adaugati sare, piper negru dupa gust si patrunjel.

Obs. Daca gaina este grasa nu este nevoie de Delikat sau vegeta.
Supa de porumb (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1510)
Se pun la fiert in oala radacinoasele: telina, morcov si pastirnac taiate fisiute, ceapa intreaga, 1/2 piept de pui. Cind sunt fierte pe jumatate, crocante, se adauga stiuletele de porumb rupt in bucatele. La sfirsit de scoate ceapa, porumbul si carnea de pui. Carnea se taie fisiute subtiri si se adauga in supa cind se serveste.
 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput