Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  PACIFIC PIE Scoate reteta la imprimanta
Reteta: PACIFIC PIE 
Numar portii: 0 
Ingrediente: -650g cartofi mici(noi daca se poate)
-1 lingura ulei masline
-250g praz tinar taiat feliute subtiri
-1 1/2 cana ciupercute taiate felii
-2 cani lapte
-4 linguri unt
-500g file de peste alb
-1 lingura patrunjel proaspat tocat
-3 linguri faina griu
-1 1/2 cana brinza cheddar rasa
-sare,piper
Mod de preparare: Cartofii se taie in felii potrivit de groase(1,5 cm) si se pun la fiert pt.5' in apa clocotita cu sare;se scot si se scurg bine de apa.
Prazul se caleste la foc mic intr-o tigaie cu ulei pt.2-3' sau pina se moaie,apoi se adauga si ciupercutele si se mai calesc pt.2'.
Pestele se pune intr-o tigaita,se toarna lapte cit sa-l acopere si se fierbe la foc mic pt.5' sau pina se moaie;se scoate pestele si laptele se opreste alaturi.
Intr-un vas jena(sau alt vas termorezistent)uns cu putin unt se pune un strat din pestele desfacut in fisii,amestecat cu prazul si ciupercutele;se presara deasupra patrunjelul.
Se incalzeste cuptoru la 200°.In oala in care ati fiert pestele,topiti restul de unt,adaugati faina,amestecati bine si lasati pe foc mic,timp de 2-3'.Luati de pe foc si treptat,adaugati laptele(si cel ramas de la peste),mestecind bine pina sosul este subtirel si apoi puneti din nou pe foc mic,mestecind continuu pina se ingroasa(2-3').Adaugati si 1 cana din brinza rasa si sare si piper dupa gust.Puneti jumatate din sos peste peste, aranjati cartofii felii deasupra,apoi turnati restul de sos si restul de brinza.Se da la foc pt.45' sau pina crusta este rumenita.
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute): 50-60 de minute 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Veve 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13929 
Contributie: Freia 
Vizualizari: 1414 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Macrou marinat
» Bors din cap de somn
» Peste in aluat
» Crap la protap
» FISH CAKE
» PACIFIC PIE
» Peste oceanic a la grec
» Somon in papiota (impachetat)
» Somon afumat cu sparanghel
» Penne cu somon afumat
» Frigarui de peste
» Rulada cu ton
» Peste cu mirodenii la cuptor
» Peste la cuptor cu lamiie
» Peste la cuptor cu rosii si usturoi
» Peste la cuptor pe taietei
» Peste umplut cu ciuperci
» Peste cod cu piure de usturoi
» Pasta de peste
» Pastrav prajit
» Macrou cu legume la cuptor
» Pastravi 'albastri' vienezi
» Pastravi cu citrice
» Chiftele din peste cu sos de rosii
» Saiedieh ( Peste cu orez)
» Crap la cuptor
» Rulouri de varza creata cu pastrav
» Cod cu sos de mustar
» Musaca de legume cu peste
» Crap umplut cu ciuperci si orez
» Peste in folie la cuptor
» Sardine in stil Spaniol la gratar
» Hamburgeri din carne de peste
» Pachetele de peste
» Peste gatit pe cedru
» Peste umplut
» Pastrav umplut
» Ton in sos de busuioc cu rosii

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput