Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Baclava (1) Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Baclava (1) 
Numar portii: 0 
Ingrediente: 8 pahare făină, 1 ou, 3 pahare nucă măcinată, 1,5 pahar margarină topită, 1,5 pahar unt topit, 2 pahare amidon de porumb(sau faina), 1/2 lingurită sare, 3,5 pahare zahăr tos, 4 pahare apă, 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare: Apa si zahărul se fierb, amestecând din când în când. Din serbetul care fierbe se pică o picătură pe o unghie. Dacă nu curge înseamnă că serbetul e gata. Din făină, ouă si sare se face un aluat. Se frământă până devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucăti de mărimea unei cepe medii. Bucătile astfel rupte (30) se întind la mărimea tăvii care se va folosi. Se foloseste amidon la întinderea foilor sau in lipsa faina. Se amestecă untul topit cu margarina topită. Se unge fundul tăvii. Se asează în tavă câte o foaie si câte un strat de nucă pisată până se pun toate foile si toată nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tăvii se întorc spre tavă. Se taie baclavaua în lung si în lat. Grăsimea rămasă se întinde bine peste baclava si peste marginile întoarse. Baclavaua se coace la cuptor până se rumeneste (25 minute). Se lasă apoi să se răcească. Serbetul fierbinte se toarnă peste baclavaua răcită. 
Mod de servire: Se serveste după ce baclavaua a absorbit bine serbetul, taiata in dreptunghiuri.


 
Timp de preparare (minute): ~ 2 ore 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: andiaroro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=4 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 1826 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Prajitura din foi cu suc de rosii si gem
» Prajitura din foi cu miere
» Prajitura Mimoza
» Foi (napolitane)
» Alvita (Nugat)
» Baclava (1)
» Baclava (2)

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput