Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Prajitura Mimoza Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Prajitura Mimoza 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Pentru foi (4 foi)
150 gr. zahar pudra
50gr.unt sau 1 lingura de untura
1 ou
2 linguri miere de albine
3 linguri de lapte
400 gr.faina

Crema:
300ml lapte
2 linguri de gris
esenta de rom
200g unt
200g zahar pudra
Mod de preparare: Foile:
Se freaca untul cu zaharul(pudra) pana devine spumos. Se adauga 1 ou ,bicarbonat stins sau praf de copt, mierea de albine, cele 3 linguri de lapte si un varf de cutit de sare .
Toate astea se amesteca pe baie de aburi(adica pui o oala cu apa sa fiarba si cind fierbe pui in locul unui capac un castron in care ai aceast amestec).Se amesteca tot timpul pe baia de aburi, socotind 15 minute de cind incepe apa sa fiarba in clocot.
Se adauga in ultimele 3 minute cele 200gr de faina, iar restul (200gr) cind ai luat compozitzia de pe baia de aburi.
Se framanita bine si se imparte in 4 parti egale. Se intind patru foi subtiri.
Se coc pe dosul tavi la foc iute.

Crema:
300ml lapte se fierbe cu 2 linguri de gris (fin) si rom sau alte esente(dupa gust). Se fierbe pana se ingroasa, 2-3 minute, se lasa sa se raceasca bine de tot.
Separat se freaca 200 gr unt cu 200gr zahar pudra pana devine spumos(cu mixerul e mai bine) .
Peste amestecul de lapte si gris, rece, se adauga untul, cate 2-3 lingurite, se incorporeaza si tot asa, altfel se taie.
Peste prima foaie punem crema, a doua foaie gem de caise amestecat cu cateva picaturi de lamaie, a treia foaie crema si apoi a patra foaie.
Deasupra se poate pune glazura sau se pudreaza cu zahar.
 
Mod de servire: Se serveste a doua zi. 
Timp de preparare (minute): ~ 90 min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Fabya 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 16400 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Prajitura din foi cu suc de rosii si gem
» Prajitura din foi cu miere
» Prajitura Mimoza
» Foi (napolitane)
» Alvita (Nugat)
» Baclava (1)
» Baclava (2)

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput