Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Prajitura Carte Noire Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Prajitura Carte Noire 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Pentru blat
6 oua intregi, 60 g faina, 7 albusuri separate, 30 g zahar pudra, 45 g unt topit, 100 g coaja uscata de portocale, 2 portocale, coaja proaspat rasa si sucul, un amestec din 225 g pudra de migdale neprajite(care se obtine prin rasnire) si 225 g zahar pudra.
Pentr. crema de ciocolata
6 galbenusuri, 350 g ciocolata de menaj, amaruie topita, 500 ml frisca lichida, 85 g zahar tos
Mod de preparare: Prepararea blatului

Preincalziti cuptorul. Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu telul. Adaugati zaharul pudra.
Bateti galbenusurile, apoi puneti-le in amestecul de albusuri cu zahar. Adaugati in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Omogenizati compozitia cu o spatula.
Asezati pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi turnati cu lingura compozitia intr-un strat subtire .Nivelati cu spatula. Dati la cuptor si coaceti timp de 5-10 min.. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste.
(Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor)

Prepararea cremei de ciocolata

Preparati un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Fierbeti siropul pana la topirea zaharului.
Bateti spuma galbenusurile, apoi adaugati siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului.
Adaugati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza. Bateti frisca si incorporati-o in compozitie cand aceasta s-a racit.

Prepararea glazurii.
Pastrati putina ciocolata pt. decor. Incalziti frisca, adaugati in ea ciocolata ramasa topita si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati amestecul sa se raceasca.

Finisarea prajiturii.
Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm taiati platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri.
Puneti crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Puneti cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si asezati unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand terminati, puneti-le la rece timp de 5-10 min.
Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, imbracti in crema de ciocolata fiecare prajitura. Dati din nou la rece 5-10 min.
Scoteti-le de la rece , turnati glazura si cu o spatula acoperit uniform deasupra si lateral.
 
Mod de servire: Puneti cate o prajitura pe farfurie si turnati in jur putina inghetata topita. Faceti cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cecr, din interiorul stropului de ciocolata spre afara.

 
Timp de preparare (minute): ~ 90 min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: tumpi 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=4 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 3785 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Negresa
» Negresa (2)
» Negresa (3)
» Prajitura Carte Noire
» Negresa (4)
» Mousse au chocolat-oh la la
» Prajitura rapida si dulce cu ness
» Chocolate Royale Cheesecake
» Salam de biscuiti
» Prajitura cu ciocolata
» Eclere cu ciocolata
» Batoane cu miere
» Prajitura Zebra
» Tiramisu
» Chec cu iaurt si cacao
» Prajitura cu coca cola
» Negresa de post
» Tarta cu ciocolata
» MELAXRINI ( NEGRESA)
» "Biscuiti" exotici de ciocolata
» Prajitura cu caramel
» Rulada de ciocolata
» Rulada de ciocolata si cafea
» Tarta cu espresso si ciocolata
» Negresa simpla cu nuci

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput