Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Ciuperci, vinete, sfecla Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Ciuperci, vinete, sfecla 
Numar portii: 0 
Ingrediente:
Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Dupa aceea se freaca cu sare si se spala din nou cu apa rece si otet. Otetul se clocoteste fara sare, amestecat doar cu boabe de piper dupa care se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba cateva minute. Se toarna in borcane fierbinti impreuna cu otetul in care au fiert. Se leaga imediat la gura, se aseaza in camara si se invelesc cu paturi groase. Se aleg vinete tinere si se curata partial de coaja (in lame late de 2 cm, una da, una nu) dupa care se fierb pana se inmoaie. Se despica pe lungime in 2-3 locuri si aici se pune zarzavat (morcov, patrunjel etc.) frecat cu sare. Se aseaza vinetele in borcan si se toarna peste ele otet clocotit cu sare. Se leaga cu celofan la gura si se pastreaza in camara invelite cu paturi. Sfecla se coace, se taie felii si se aseaza in borcan: un rand se sfecla un rand de hrean ras. Presarati chimen si deasupra turnati otet clocotit cu sare. Legati borcanul la gura si-l dati la camara.
 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Idora 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684&whichpage=2 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 1413 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Conopida marinata
» Vinete murate
» Gogosari in otet
» Gogosari umpluti
» Varza rosie in otet
» Ghebe murate
» Castraveciori murati
» Castraveti murati
» Muraturi asortate
» Sfecla rosie in otet
» Ardei piscatori bulgaresti
» Struguri in otet
» Ciuperci, vinete, sfecla
» Pepeni murati
» Ardei umpluti cu zarzavat
» Muraturi turcesti
» Conopida conservata
» Castraveti murati bulgaresti (ca cei din comert)
» Castraveti bulgaresti
» Castraveti in otet
» Gogosari
» Castraveti murati bulgaresti
» Gogosari cu mustar
» Gogosari in otet

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput