Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort intors cu pere Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort intors cu pere 
Numar portii: 8 
Ingrediente: 3/4 ceasca unt nesarat, plus ceva extra
2 pere mari (sa nu fie foarte tari), cojite si taiate in felii subtiri, dar nu foarte
1 1/4 cesti de zahar tos
1 ceasca nuci pecan tocate
1/3 ceasca bourbon
1 lingurita de sare
1/2 ceasca zahar brun
3 oua
2 lingurite de vanilie
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 cesti faina
3/4 ceasca iaurt simplu sau slab in grasimi
Mod de preparare: 1. Preincalzeste cuptorul la 175°C. Cu generozitate unge o tava rotunda cu unt si aranjeaza feliile de para īntr-un model, asemenea celui din fotografia noastra. Lasa tava cu pere la o parte.

2. Topeste o ceasca de zahar in 1/2 ceasca de apa la foc mediu, iar cand incepe sa prinda o culoare maronie da focul la mic si amesteca incontinuu pana culoare devine mai inchisa. Adauga jumatate ceasca nuci pecan si lasale la inabusit acolo aproximativ 30 de secunde. Opreste focul si amesteca īncet Bourbon-ul si 1/2 lingurita de sare. Se toarna amestecul rezultat peste pere īn tava cu unt.

3. Se amesteca bine 3/4 ceasca cu unt, zaharul brun si restul de 1/4 ceasca de zahar tos intr-un castron mare. Adauga pe rand ouale, vanilia, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si restul de 1/2 lingurita de sare. Se incorporeaza acum si jumatate din cantitatea de faina, apoi adauga incet jumatate din iaurt, restul de faina, din nou iaurtul (cantitatea ramasa) iar la final restul de nuci pecan. Aluatul rezultat va fi gros.

4. Distribuie uniform aluatul peste pere si sosul de nuci cu ajutorul unei linguri.

Timpul necesar pentru copt: aproximativ 45 de minute.

Inainte de servire se lasa la racit pe un gratar 15 minute, apoi cu un cutit se indeparteaza usor tortul de peretele tavii sis e rastoarna pe un platou. Scoateti tava usor.

Informatii nutritionale pe portie
Calorii............. 602
Proteine.......... 7.7g
Grasime.......... 30g
Carbohidrati.... 79g
Fiber............... 2.7g
Sodiu.............. 506mg
Colesterol........ 130mg

 
Mod de servire: Se serveste dupa ce sa racit. 
Timp de preparare (minute): 2 ore 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&whichpage=5 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 3526 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort usor de facut
» Tort cherry
» Tort cu fructe
» Tort cu caise
» Tort trufa
» Tort rapid cu banane si branza dulce
» Tort de ananas cu piscoturi
» Tort espresso
» Tort cu ananas
» Tort cu pere
» Tort cu piersici
» Tort cu portocale
» Tort cu frisca si fructe
» Tort cu banane, necopt
» Tort cu piersici (2)
» Tort cu zmeura sau capsuni
» Tort cu fructe si frisca
» Tort cu salata de fructe
» Tort cu portocale (2)
» Tort de mere (1)
» Tort de mere (2)
» Tort cu caramel si pere ...gusturi divine
» Tort "Capsunica"
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu frisca si ananas
» Tort cu crema de branza,frisca si capsuni
» Tort cu gem de cirese si glazura
» Tort intors cu pere
» Tort cu frisca si cirese
» Tort cu ciocolata si zmeura
» Tort de Ziua Indragostitilor
» Tort Genoise cu fructe de padure

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput