Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Teriyaki Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Teriyaki 
Numar portii: 0 
Ingrediente: 4 bucati pept de pui (dezosat)
sos pentru marinat - 2/3 cescuta shoyu (sos soia)
- 2 linguri de zahar
- 1/2 cescuta mirin (sake dulce)
- 1 lingura sake
- 1 catel (mare) de usturoi
- 1 lingura de ghimbir proaspat,
ras pe razatoarea mica
doua linguri ulei
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu o aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale).
Carnea de pui se portioneaza in felii mari, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul de mai sus, pentru cel putin 30 de minute.

Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, pe foc moderat, si se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie, avand grija sa nu se "incalece". Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte. Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se lasa la foc domol inca cca 5-10 minute (in functie de cat de groase sunt feliile). Eventual se mai intorc o data pe cealalta parte.
Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda (carnea se va intari daca va fi lasata prea mult la foc), glazurata dar nu crocanta.

Pont: aceeasi friptura se poate face si din carne de porc sau de vita, insa eu o prefer pe cea de pui.
 
Mod de servire: Se serveste cu orez (simplu, fiert, presarat eventual cu susan prajit), felioare de castravete, rosii, patrunjel.
 
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: Asia 
Specialitate: Asia 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Julie 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716 
Contributie: Oana_B 
Vizualizari: 2555 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Sushi
» PUI CROCANT (tori no tatsuta-age)
» Nasi Goreng (Orez Fript)!!!
» Chahan (orez "fript")
» Teriyaki
» Pui cu orez (mancare thailandeza)
» Chicken satay
» Pui prajit cu ardei iute si busuioc
» SWEET AND SOUR PORK (sau porc dulce-acrisor)
» CRISPY FRIED NOODLES (sau spaghete crocante prajite )
» FRIED RICE (sau orez prajit)
» CHICKEN CHOW MEIN
» CHINESE LEMON CHICKEN
» SESAME CHICKEN
» Legume
» Carne cu legume
» Carne de pui cu legume
» Pui cu orez si legume
» Rata cu portocale
» Orez cu legume
» OREZ CU LEGUME (CEAHAN)
» Samosas 24 bucati
» Ciuperci
» paella valenciana
» Indian Butter Chicken
» reteta sushi pentru incepatoare

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput