Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu legume: Mancaruri cu cartofi ( 19 retete )

Crochete de cartofi cu sunca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3183)
Cartofii se fierb,dupa ce sint fierti se scurg de apa si se zdrobesc,se amesteca cu sunca taiata marunt,sare, piper,smintina si faina.Din compozitie se formeaza un sul care se imparte in bucati egale de grosimea unui mititel.Se tavalesc prin faina,ou si pesmet(ca si snitelele).Se prajesc in ulei pe ambele parti
Bucheuri de cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1856)
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu 3/4 din brinza si cascavalul. Se amesteca cu ouale intregi, drojdia si cu faina, sa se obtina o coca moale. Pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie in grosime de 1/2 cm, se taie forme rotunde cu paharul. Pe o rondea se pune umplutura (carne pregatita ca pentru musaca, brinza, sunca etc.) si se lipeste cu alta rondea simpla. Se prajesc in grasime.
Rulouri din sunca si cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1902)
Cartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu mazarea, sosul alb si verdeata dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu feliile de sunca care se ruleaza.
Cartofi gratinati (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3625)
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg, se curata si se taie felii. Se unge cu unt un vas si se asaza un strat de cartofi. Se acopera cu 100 de g de cascaval taiat felii, salamul taiat cubulete si jumatate din cantitatea de branza. Se potriveste de sare si piper. Se repeta operatiunea, alternand ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Se toarna deasupra smantana amestecata cu oul si se pune cascavalul ramas. Se da la cuptor, incalzit in prealabil, pana se aureste suprafata compozitiei.
Salata de cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1757)
Se pun la fiert cartofii in apa cu sare; dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie cuburi. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se fierb 4 oua tari si se curata. Cu doua galbenusuri fierte si unul nefiert, uleiul, sare si zeama de lamaie se face o maioneza. Cine doreste, poate folosi si o lingurita de mustar: face maioneza mai picanta. Celelalte doua galbenusuri se zdrobesc si se adauga cartofilor, la fel si albusurile fierte. Se pot pastra 2-3 jumatati de albus pentru ornat. Ceapa se curata si se taie marunt iar castravetii acri se taie tot marunt. Se adauga si acestea la cartofi. Se pune si maioneza si se amesteca bine. Se aranjeaza salata si se orneaza cu albusuri de ou (fasii sau "zapada") si felii de gogosar. Se pot folosi si masline la ornat.
Ochiuri cu piure de cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1750)
Din cartofi fierti, fierbinti, margarina si lapte se prepara un piure care se asaza intr-un vas Jena, uns. Apoi se netezeste piureul, iar deasupra, cu dosul unei linguri inmuiat in margarina topita, se fac adancituri in care se sparge cate un ou dupa care se stropesc cu margarina topita si se introduce vasul la cuptor pana se incheaga albusul. La masa se servesc din vasul in care s-au pregatit
Budinca de cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1831)
cartofii se fierb,se fac pireu si se amesteca cu untul si galbenusele pina avem o compozitie cremoasa.se adauga albusele spuma tare si branza rasa ,condimentele si se pune amestecul intr-o forma unsa, la cuptor.se coace la foc potrivit
Pancake cu cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2304)
Amesteci cu un mixer toate ingredientele mai putin cartofii, pana se face compozitia omogena.
Adaugi apoi cartofii si amesteci compozitia cu o spatula (nu cu mixer)
Incalzesti tigaia si o ungi cu putin unt.
Pui in tigaia incalzita bucati din compozitie cat sa incapa lejer in tigaie.
Coci fiecare pancake cate 1 1/2- 2 minute pe fiecare parte pana capata culoarea maro.
Se serveste cu un deasupra sau sirop, dupa preferinta
Cartofi umpluti cu costita (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1735)
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Se taie costita in felii si se prajeste in ulei.
Pentru sos se taie ceapa marunt si se caleste in ulei si se stinge cu un pahar cu vin. Se scot cartofii, se taie in doua, se scoate miezul, care se amesteca cu cascavalul ras, costita si se condimenteaza. Se asaza apoi in sosul cu ceapa si se introduce la cuptor 30 min. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra
Cartofi noi cu smantana si marar (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6023)
Se curata cartofii, se spala, se condimenteaza si se prajesc in baie de ulei (se pot taia si rondele). Se scot intr-un vas si se adauga smantana si mararul tocat fin.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput