Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu carne: Retete cu peste ( 38 retete )

Macrou marinat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 7722)
Curatati de mate pestele, taiati capetele, apoi il portionati in bucati cam de 2 degete (cca 2 cm), ceapa sa fie taiata solzi. Intr-o oala mai inalta asezati un rind de ceapa, un rind de peste pina se termina.

Separat firbeti 1l otet si 1l apa cu foi de dafin, sare (dupa gust) si piper boabe, dupa ce a dat in clocot lasati putin sa se racoreasca apoi turnati peste peste. Acoperiti si lasati vreo 2 zile. Sa vedeti ce bunatate iese.
Bors din cap de somn (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9386)
Capul de somn se spala, se portioneaza si se spala din nou. Legumele curatate si spalate se taie fideluta (ceapa marunta) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cind sunt legumele fierte pe jumatate se adauga pestele si se continua fierberea. Dupa 15-20 minute se adauga rosiile decojite si taiate felii, borsul fiert separat, se fierb impreuna 5 minute, se ia vasul de pe foc si se adauga o parte din verdeata taiata marunt.
Peste in aluat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2158)
Se poate pregăti din salău, nisetru, morun, somn, etc. Se curătă pestele de pielită si de oase. Se taie în bucătele mici de 3-4 cm si se dă sare. Se pregăteste un aluat de clătite, se înmoaie fiecare bucătică de peste în aluat si se frige în untură multă.
Crap la protap (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4628)
Se curata pestele si se taie pe burta total,pina se desface ca o carte. Se aseaza pe o tava, in ulei, un pat de cartofi taiati rondele, pe care deasupra se aseaza pestele cu burta in sus. Se unge cu ulei, se piseaza usturoiul si se toarna mujdeiul, se unge cu bulion, se presara cu sare si piper dupa gust. Se baga la cuptor, iar cind pestele este aproape gata se toarna vinul si se presara leusteanul. Se mai tine pina cind se rumeneste bine.
FISH CAKE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2537)
Cartofii se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15' dupa care se scot si se lasa la scurs.
Pestele se pune la fiert, acoperit cu apa la foc potrivit;cind apa da in clocot se acopera si se mai lasa 5',dupa cere se scoate si se lasa la racit putin,apoi se desface in bucatele mici.
Cartofii se paseaza ca pt.piure si se amesteca cu peste,patrunjel si coaja de lamiie.Din acest amestec se fac 4 turtite care se pudreaza cu faina si se lasa sa stea cel putin 30'.
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie;turtitele se dau prin ou si pesmet si se pun la prajit,la foc mediu,5 minute pe fiecare parte.Se scot pe hirtie absorbanta...
PACIFIC PIE (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1414)
Cartofii se taie in felii potrivit de groase(1,5 cm) si se pun la fiert pt.5' in apa clocotita cu sare;se scot si se scurg bine de apa.
Prazul se caleste la foc mic intr-o tigaie cu ulei pt.2-3' sau pina se moaie,apoi se adauga si ciupercutele si se mai calesc pt.2'.
Pestele se pune intr-o tigaita,se toarna lapte cit sa-l acopere si se fierbe la foc mic pt.5' sau pina se moaie;se scoate pestele si laptele se opreste alaturi.
Intr-un vas jena(sau alt vas termorezistent)uns cu putin unt se pune un strat din pestele desfacut in fisii,amestecat cu prazul si ciupercutele;se presara deasupra patrunjelul.
Se incalzeste cuptoru la 200°.In oala in care ati fiert pestele,topiti restul de unt,adaugati faina,amestecati bine si lasati pe foc mic,timp de 2-3'.Luati de pe foc si treptat,adaugati laptele(si cel ramas de la peste),mestecind bine pina sosul este subtirel si apoi puneti din nou pe foc mic,mestecind continuu pina se ingroasa(2-3').Adaugati si 1 cana din brinza rasa si sare si piper dupa gust.Puneti jumatate din sos peste peste, aranjati cartofii felii deasupra,apoi turnati restul de sos si restul de brinza.Se da la foc pt.45' sau pina crusta este rumenita.
Peste oceanic a la grec (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5405)
Se ia o cratita, se pune pestele in ea si se toarna peste el uleiul, vinul, se presara usturoi pisat, cimbru, foi de dafin (eu pun 3 mai mici), 7-8 boabe de piper, sosul de rosii si se da la cuptor pentru 45 minute. Cand se serveste se stropeste cu zeama de la lamaie. Sare dupa gust
Somon in papiota (impachetat) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3213)
Taiati somonul in cubulete iar legumele in betigase.
Faceti sa revina ceapa la foc mic, puneti si celelalte legume la sfirsit si dati la o parte de pe foc. Ungeti cu unt hirtiile sulfurizate si puneti somonul si legumele, iar la sfirsit salvia si tarhonul. Sarati si piperati. Impachetati si inchideti su grija pachetele in jurul continutului.
Bagati la cuptorul incins (termostat 6/180°C) timp de 10-15 minute.

Obs: Sosul de vin alb

1 ceapa mica (échalote)
30cl de vin alb sec
20cl de supa
60cl de smintina
50g de unt
sare, piper

Puneti ceapa taiata marunt la tigaie si lasati-o pina prinde o culoare aurie. Varsati vinul alb si lasati pe foc pina la absorbtia aproape completa. Varsati apoi supa si smintina si mai lasati putin pe foc. Sarati si piperati.
Somon afumat cu sparanghel (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1801)
Puneti feliutele fine de somon afumat pe 4 farfurii.
Ingrosati putin smintina pe foc. Puneti sare, suc de lamiie si piperati.
Fierbeti sparanghelul citeva momente in apa fiarte cu sare si cu putin ulei de masline. Scurgeti-l si puneti-l in sosul de smintina.
Puneti apoi sparanghelul cu sos peste feliile de somon afumat si serviti imediat.


Obs: reteta este pt 4 persoane
Penne cu somon afumat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2267)
Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt sau tocata la masina; cind e aurita, se adauga somonul taiat fidea si boiaua. Cind somonul devine albicios, se pune sucul de rosii cu pulpa, se lasa la foc mic sa evapore o parte din lichid, dupa care se adauga smintina. Se lasa inca 3 min. la foc mic, dupa care se stinge aragazul. Apoi se adauga patrunjelul si sosul e gata.
Pastele: se pune pe foc o oala cu apa cu sare grunjoasa (la 2 l de apa - 5 lingurite rase de sare), destul de multa sa acopere pennele la timpul potrivit. Dupa ce apa da in clocot, se varsa pastele si se fierb atitea minute cit se recomanda pe ambalaj (de regula, 10 - 12 min.). Se scurg pastele de apa si se amesteca cu sosul de somon afumat pe foc mediu pentru 1 minut.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 4

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput