Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu carne: Retete cu carne de curcan, de rata, de gasca ( 10 retete )

Curcan umplut cu mere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 8563)
Curcanul se spala , se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir si se umple cu merele intregi, fara cotoare. Se stropeste cu ulei si se introduce la cuptor. Cand este aproape gata se adauga romul, andivele taiate in patru si patrunjelul tocat fin.

Curcan cu umplutura de orez (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 17793)
Curcanul se curata, se spala si se scurge bine de apa. Orezul se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa la racit. Ceapa tocata fin se caleste in ulei incins pana devine aurie, peste se adauga orezul si restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca foarte bine. Cu acest amestec se umple curcanul, se coase pe burta si se asaza intr-o tava pt. copt. Se stropeste cu ulei, sare, piper, se acopera cu o foaie de staniol si se pune la cuptor. Cu aprox. 30 min, inainte de a fi bine fript se da la o parte staniolul si se unge cu sosul preparat din ingredientele mentionate mai sus. Stropirea curcanului cu acest sos face ca pielea lui sa devina crocanta si gustoasa. La final, se presara patrunjel verde tocat fin. Friptura se taie mai usor si este mult mai suculenta, daca este lasata 30-40 min sa se odihneasca dupa ce a fost scoasa din cuptor.
Curcan umplut (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5256)
Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga maruntaiele de curcan taiate marunt, carnea de porc si se tine pe foc pana scade zeama. Ia vasul de pe foc, adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, boia, nucsoara, sare, piper dupa gust, 3 oua si amesteca. Se umple curcanul, se coase, se unge cu unt pe toata suprafata, se presara boia si se da la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii se stropeste mereu cu sosul din tava.
Rulou din piept de curcan (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 8093)
Pentru aceasta reteta este indicat pieptul de curcan ingrasat, care este fraged. Se intinde bucata de carne pe un fund de lemn si se bate astfel incat sa se subtieze. Se da ficatul prin masina de tocat, apoi se adauga usturoiul pisat, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, oul, verdeata tocata, sare si piper si se amesteca. Se unge pieptul de curcan cu aceasta pasta, pe toata suprafata, apoi se ruleaza. Ca sa nu se desfaca in timpul coacerii, se leaga ruloul cu ata. Se unge cu unt, se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna 75 ml apa si se introduce la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii, se intoarce ruloul de mai multe ori.
Curcan la tava (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5494)
Pentru ca sa aiba carnea frageda, curcanul se tine o zi la rece. A doua zi, se condimenteaza si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. Apoi se unge cu unt pe toata suprafata si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga 2-3 linguri de apa si se introduce la cuptor. In timpul coacerii, se unge cu rom si cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit frumos si furculita intra usor in carne, este gata. Se scoate, se desprind usor picioarele si aripile iar pieptul se taie felii subtiri.
Sfat suplimentar: Curcanul mai poate fi fript invelit in folie de aluminiu sau acoperit cu un servet inmuiat in ulei sau unt. Pentru a se rumeni frumos, hartia sau servetul se inlatura cu o jumatate de ora inainte de a fi gata.

Rata cu castane (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3206)
Se face umplutura din: carne de porc, miez de paine inmuiat si stors, ceapa calita in ulei, ou, patrunjel tocat, sare si piper. Se umple rata, se coase, se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu slanina taiata cubulete. Cand slanina incepe sa se rumeneasca se adauga sosul: faina, putin ulei stins cu supa de carne si vin alb. Se baga la cuptor. Castanele, fierte si curatate de coaja, se adauga peste rata din cuptor si se lasa 30 min.
Curcan cu sos de ciuperci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4720)
Pieptul se taie, se tavaleste prin faina si se pune la prajit in unt. Cand este gata se scoate si se pune la prajit ceapa si ciupercile, apoi adaugi zeama de lamaie, vinul, smantana. Se mai adauga apa si se fierbe.
Spre sfarsit se adauga cascavalul ras si carnea si se mai lasa 5 minute pe foc.
Curcan cu umplutura de migdale (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2697)
Se amesteca 40 g unt frecat spuma cu ouale, migdalele pisate si se incorporeaza pesmetul, stafidele, sarea, turnand cate putina smantana.

Cu compozitia respectiva se umple curcanul, se coase si se da la cuptor, intr-o tava unsa cu restul de unt si supa de pasare.
Temperatura nu trebuie sa fie prea ridicata, ca sa se patrunda bine. Din cand in cand se unge cu zeama din tava. Este gata cand s-a rumenit bine.
Curcan umplut cu ciuperci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 28876)
In ulei, se caleste ceapa cu ciupercile. Atunci cind sint bine calite, (dar nu arse!), se iau de pe foc, se adauga, in tigaie, miezul de pine inmuiat, cele 3 oua, sare, piper, dupa gust si marar tocat marunt. Totul se amesteca.
Aceasta umplutura se baga in curcan si se coase curcanul.

Curcanul se baga la cuptor. Cite kilograme are curcanul, atitea ore trebuie sa stea in cuptor.

Pentru a avea un aspect exterior frumos, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns penste tifon cu unt. De asemenea, din cind in cind, trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o culoare aramie, foarte frumoasa.

Umplutura cu maruntaie

Daca a avut pipota, inima si ficat, toate acestea se taie marunt si se calesc cu ceapa, la fel ca si ciupercile. Atunci cind sunt calite se adauga miez de paine inmuiat in lapte, sare, piper, oua, si marar tocat marunt. Totul se amesteca si se introduce in curcan, dupa care se procedeaza la fel ca mai sus.

Snitel indian de curcan (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3022)
Snitelul se da mai intai prin amestecul faina-piper-curry, apoi prin oul batut, apoi prin amestecul cocos-susan.

Se topeste o lingura de margarina in tigaie si se prajeste carnea pe ambele parti, pana capata o culoare aurie.

Intre timp se amesteca smantana cu supa, apoi se adauga snitzelele, bucatelele de ananas, se condimenteaza cu curry, sare si piper si se mai lasa putin la fiert. Se leaga cu pliculet pt legat sosul (sau cu o lingurita de faina desfacuta in putin apa).

 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput