Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Conserve pentru iarna: Conserve cu legume ( 44 retete )

Ardei kapia in ulei (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9496)
Spalati ardeii bine, stergeti-i cu un prosop curat, taiati-i în jumatati pe lungime, indepartati-le semintele si cotoarele, apoi cantariti-i. Puneti pe foc o cratita mai mare, adaugati uleiul si când este foarte fierbinte, puneti 5-6 jumatati de ardei sau câte incap, în asa fel incat sa se prajeasca lejer. Cu o andrea subtire scoateti ardeii si puneti-i în vas acoperit. Separat, fierbeti otetul ci ingredientele respective, turnati-le fierbinte peste ardei si presati usor sa se imbibe cu lichid. Puneti în borcane mici ardeii, separati uleiul si turnati peste ei numai zeama de ardei. Legati cu celofan si puneti la camara.
Salata de ardei kapia (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5637)
Coaceti-i pe jaratic sau la flacara mica. Curatati-i, rupeti-i fâsii si puneti-i în borcane mici. Puneti la fiert 1 l apa cu 100 ml de otet, 2 linguri de zahar. Umpleti borcanele cu acest lichid, legati-le cu celofan si fierbeti-le pe baie de aburi 15 minute.
Ardei kapia copti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 31594)
Ardeii kapia copti, curatati fara a veni în contact cu apa (pentru a nu-si pierde gustul specific de copt), se cantaresc si se pun în castron. Într-o craticioara se fierb în clocot 2 minute otetul, zaharul, samanta de mustar sau aspirina sfaramata, foaia de dafin si telina si se toarna peste ardeii copti. Dupa 30 de minute, ardei se pun în borcane mici, bine presati, se acopera cu lichidul respectiv, se leaga cu celofan si se pun în camara.
Ardei kapia sau gogosari prajiti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 22584)
Spalati bine ardeii, stergeti-i, indepartati-le cotoarele si semintele, taiati-i în jumatati, apoi cantariti-i. Puneti uleiul sa se infierbante si prajiti câte doua minute jumatatile de ardei pe fiecare parte. Scoateti-le din grasime cu o andrea subtire, astfel incat sa se scurga bine uleiul si pastrati bucatile de ardei într-un castron acoperit. Separat fierbeti otetul cu ingredientele respective si turnati-l peste ardei. Asezati apoi ardeii în borcane mici, presati-i bine cât sa se acopere cu lichidul absorbit, legati borcanele cu celofan si puneti-le în camara.
Ardei kapia la borcan (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 29842)
Alegeti ardei kapia frumosi, bine copti si neloviti, spalati-i, stergeti-i bine, apoi asezati-i pe un disc metalic la flacara mare a aragazului. Cu grija, fara sa se moaie prea mult, puneti ardeii copti într-un vas acoperit si dati-le putina sare. Curatati-i cu atentie de pielite si seminte, cantariti-i si asezati-i într-un castron mai mare. Separat, puneti la fiert câte 150 ml de otet pentru fiecare kg de ulei copt, zaharul, samanta de mustar si condimentele. Dupa primele clocote turnati lichidul peste ardeii curatati si dupa zece minute asezati-i în borcane mici. Umpleti borcanele cu otetul fiert, puneti câte 3 linguri de ulei în fiecare borcan si legati-le cu celofan.
Ardei pentru umplut (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6312)
Alegeti ardei de marime mijlocie, spalati-i, indepartati-le cotoarele si partile albe din interior. Puneti-i pe rând cu o strecuratoare în apa clocotita pentru 1-2 minute. Din rosii, pregatiti un bulion mai legat, indepartand cu grija semintele, combinati-l în parti egale cu apa în care ati opariti ardeii, si dupa 5 minute de clocote luati vasul la o parte, puneti frunze de patrunjel si de telina si potriviti de sare. Puneti ardeii unul în altul (sa incapa mai multi), asezati-i în borcane de 1-2 l, umpleti cu bulionul fierbinte, legati cu celofan. În aceiasi zi fierbeti borcanele pe baie de aburi 30 de minute si lasati-le acopertie sa se raceasca încet pâna a doua zi.
Ardei in suc de rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6227)
Alegeti ardeii grasi de aceiasi marime, spalati-i foarte bine si cu un cutit ascutit decupati-le un capac în jurul cotorului astfel ca sa fie posibila scoaterea acestora împreuna cu vinisoarele albe care sunt iuti. În continuare puneti ardeii în apa clocotita si usor sarata, pentru 1 minut dupa care îi luati cu o strecuratoare si îi treceti prin apa rece. Asezati-i unul în altul, daca este posibil, si puneti-i în borcane mici de câte 0.8 l pe care le umpleti cu apa în care ati oparit ardeii. Legati borcanele cu celofan dublu si puneti-le imediat sa fiarba pe baie de aburi 90 minute. În loc de apa, borcane se mai pot umple cu suc de rosii, care trebuie sa acopere foarte bine ardeii si care se pune numai fierbinte.

Salata de ardei (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3100)
Spalati si curatati foarte bine ardeii, puneti-i într-o cratita mare împreuna cu toate ingredientele si lasati-i o ora acoperiti ca sarea si zaharul sa extraga sucul din ei. Puneti apoi vasul pe foc si când se infierbânta amestecati timp de 2-4 minute prin rasturnare, astfel ca ardeii sa se opareasca numai în lichidul pe care i-au lasat, fara sa se adauge apa. Când sunt fierbinti, puneti ardeii în borcane mici, oparite si zvantate, umpleti cu lichidul din vas si presarati cu felii de hrean ca sa-i tina în lichid (daca nu ati pus samanta de mustar). Legati cu celofan si puneti borcanele în camara.
Pasta de ardei grasi si gogosari (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 13480)
Ardeii grasi si gogosarii, bine copti, spalati-i si curatati-i de seminte, apoi treceti-i prin masina de tocat. Cantariti pasta obtinuta si pentru fiert puneti 200 g de sare si lasati pâna a doua zi. Verificati daca toata sarea s-a topit, puneti-o în borcane legate etans cu celofan si fierbeti-le pe baie de abur 10 minute.
Conopida conservata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4957)
Alegeti conopida alba, nepatata, bine îndesata. Desfaceti-o în buchetele si lasati-o în apa rece cu sare 1/2 de ora. Dupa aceea fierbeti conopida 6-8 minute în apa clocotita, treceti-o sub jet de apa rece si puneti-o în borcane. Umpleti cu apa în care a fiert, legati cu celofan si sterilizati pe baie de aburi 30 de minute în prima zi si 10 minute în a doua zi.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 5

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput