Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tort mexican de ciocolata Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tort mexican de ciocolata 
Numar portii: 8 
Ingrediente: Pentru blaturi:

50g pudra de cacao-cea mai buna calitate, cernuta
100g zahar muscovado
250 ml apa fierbinte
125g unt nesarat moale, plus extra
150g zahar pudra
225g faina
½ lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite extract de vanilie
2 oua mari
2 lingurite de scortisoara
fulgi de ciocolata alba / amaruie (optional pt. decor)
Pentru glazura/umplutura:

225g unt
50g pudra de cacao
190g frisca
125g zahar pudra
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru tort apoi se aseaza hartie de pergament.

Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se incorporeaza.

Separat frecati bine untul, zaharul pudra si scortisoara impreuna, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa.

In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.

Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra - apoi adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea ou. Amestecati bine.

Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand totul bine.

Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau pana considerati ca este gata. Se lasa apoi la racit.

Dupa ce s-au racit blaturile se poate prepara glazura / umplutura.

Cu ajutorul unui mixer se amesteca untul pana devine cremos, apoi la viteza mica se adauga cacaoa, urmata de frisca si zaharul pudra. Se mai mixeaza aproximativ 3 minute la viteza mare.

Se aseaza un blat de tort pe o farfurie rotunda. Se intinde cu grija ¾ din compozitia de glarura, asezati al doilea blat si imbracati tortul cu amestecul de glazura ramas - inclusiv pe laterale.

Dupa preferinta il puteti decora cu fulgii de ciocolata.
 
Mod de servire: Dupa ce s-a racit. 
Timp de preparare (minute): 1h 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975 
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 2714 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tort cu ciocolata
» Sacher torte
» Tort cu ciocolata (2)
» Tort galben cu glazura de ciocolata
» Tort impresionant de ciocolata
» Tort Dracula
» Tort mexican de ciocolata
» Tort de ciocolata si alune
» Tort cu ciocolata alba
» Tort cu ciocolata si castane
» Tort festiv Ucrainean
» Tort de ciocolata pentru sarbatori
» Tort Cafe Latte
» Tort negresa

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput