Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Torturi Torturi cu ciocolata 

Sacher torte
240 g unt
120 g zahar pudra
120 g zahar tos
240 g ciocolata
12 oua (albus si galbenus)
180 g pesmet
200 g marmelada de caise
Glazura speciala de ciocolata:
300g zahar pudra, 250 g ciocolata menaj, 100g apa.


Se incalzeste untul impreuna cu galbenusurile si zaharul pudra, amestecandu-se pana devine spuma. Se adauga ciocolata topita. Albusurile si zaharul tos, se freaca separat pana se obtine spuma. In aceasta spuma se face o adancitura, se adauga pesmetul, amestecandu-se foarte usor. Toate acestea se toarna intr-o forma de tort, in prealabil imbracata in hartie de pergament, iar continutul trebuie amestecat incet, totodata se intinde suprafata, de la mijloc catre exterior, formandu-se o mica cavitate. Se introduce in cuptorul, in prealabil incalzit, cca o ora, la temperatura de 180 grade. Se opreste cuptorul, tortul lasandu-se inca 10 minute. Se lasa tortul sa se raceasca, iar dupa aceea se scoate hartia de pergament. Se taie la mijloc si se adauga marmelada .Pe deasupra se mai pune marmelada, ungandu-se si partile laterale. Dupa ce se intareste putin, se adauga glazura.

Glazura
Toate ingredientele se pun pe foc amestecandu-se continuu, pana ajung sa fiarba. Vasul in care a fiert glazura se pune in apa rece si se amesteca cu lingura de lemn, in sensul acelor de ceas, pana cand aceasta capata un aspect consistent (se intareste, dar nu mult) .Cand se ajunge la aspectul consistent, se toarna peste tort, intinzandu-se perfect cu un cutit (mare atentie...acesta este secretul tortului sacher!!!). Nu se uita marginile. Daca glazura s-a intarit, se mai pune putin la incalzit, amestecandu-se.




Se serveste rece.

Autor: Babee
Data trimiterii: 14/11/2004 16:36:18
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 2 ore