Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu cartofi 

Placinta ciobaneasca (“Shepherd’s pie“)
-piure de cartofi preparat dupa reteta obisnuita
-1kg carne de vita tocata
-100g unt
-3 morcovi potriviti
-2 cepe potrivite
-200g mazare fiarta (din conserva)
-200ml lapte
-2 legaturi patrunjel proaspat, tocat
-sare, piper, cimbru pentru asezonat
-busuioc pentru ornat
-sos picant (facultativ)

Curatati si taiati ceapa pestisori. Caliti ceapa in unt timp de 3-5 minute, adaugati morcovii taiati cubulete si caliti inca 5 minute. Adaugati carnea tocata si potriviti de sare, piper si cimbru. Inabusiti compozitia timp de 6-8 minute, si apoi adaugati mazarea, patrunjelul si laptele; tineti pe foc pana ce lichidul scade (circa 3 minute). Daca doriti, condimentati cu sos picant. Puneti compozitia in boluri termorezistente si acoperiti cu un strat de piure de cartofi. Dati la cuptor sa se rumeneasca (aprox. 15 min). Serviti ornat cu busuioc.




Autor: scarmanus
Data trimiterii: 03/12/2004 13:32:33
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13946&whichpage=3


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
40 de minute