Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Saleuri, saratele, grisine, covrigei 

Saratele/Covrigei
- un pachet de margarina de 250 g (Unirea)
- 2 oua (un ou pt aluat, celalalt pt. uns saratelele)
- 3 linguri de smantana
- o lingurita de otet
- faina cat cuprinde
- sare
- chimen.


Se amesteca ingredientele si se formeaza un aluat potrivit (nici prea tare, nici prea moale). Aluatul se poate pastra la frigider o jumatate de ora (ca sa poata fi mai usor de modelat). Se intinde o foaie, se taie fasii cu cutitul (fasiile late cam de 1 cm si lungi de 10-15 cm), se asaza in tava tapetata cu faina, se ung cu ou deasupra si se dau la cuptor. Se pot forma si covrigei din acest aluat (ca niste ineluse-modelam bastonase si unim capetele) sau se pot taia diferite forme din aluat (dar forme mai micute - se poate folosi si capacul unei sticle de 2l...)



Se servesc reci cu bere.

Autor: adda
Data trimiterii: 01/12/2004 22:46:15
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17869&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 1 ora.