Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu carne de pasare Mancaruri cu carne de curcan, de rata, de gasca 

Curcan cu umplutura de orez
Sos pentru uns curcanul:
3 linguri ulei
o lingurita boia de ardei
foi de dafin
patrunjel verde
cimbru
rozmarin (pt. decorat)
sare, piper

Pentru umplutura:
200g orez cu bobul lung
100ml ulei
200g ceapa
70g pesmet
2 lingurite de oregano
o lingurita de rozmarin
coaja rasa de la o portocala
sucul de la o lamaie
100g stafide tinute in vin
50g nuci tocate marunt
3 oua batute
sare, piper


Curcanul se curata, se spala si se scurge bine de apa. Orezul se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa la racit. Ceapa tocata fin se caleste in ulei incins pana devine aurie, peste se adauga orezul si restul ingredientelor. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca foarte bine. Cu acest amestec se umple curcanul, se coase pe burta si se asaza intr-o tava pt. copt. Se stropeste cu ulei, sare, piper, se acopera cu o foaie de staniol si se pune la cuptor. Cu aprox. 30 min, inainte de a fi bine fript se da la o parte staniolul si se unge cu sosul preparat din ingredientele mentionate mai sus. Stropirea curcanului cu acest sos face ca pielea lui sa devina crocanta si gustoasa. La final, se presara patrunjel verde tocat fin. Friptura se taie mai usor si este mult mai suculenta, daca este lasata 30-40 min sa se odihneasca dupa ce a fost scoasa din cuptor.


Se serveste cald.

Autor: Marianar
Data trimiterii: 05/11/2004 16:38:58
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15545


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 4 ore