Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu peste 

Pastravi 'albastri' vienezi
6 pastravi proaspeti
0,5 litri otet din vin alb
o ceapa (potrivita)
patrunjel si telina verde
o foaie de dafin
sare, piper (dupa gust, si condimente pentru peste)

Se pun la fiert 2 litri de apa în care se pune ceapa, foaia de dafin, patrunjelul si telina, sarea si piperul si 3 linguri de otet.
Separat, în alt vas, se pune la fiert 0,5 litri de apa si 0,5 litri de otet. Lichidul clocotit se toarna peste pastravii curatati în prealabil si spalati bine, asezati pe un platou mai adânc. Pastravii vor deveni albastri.
Apoi, asa "albastri", se pun la fiert în apa cu legume si condimente si se lasa sa clocoteasca încet înca 7-10 minute. Pastravii sunt fierti cand ochii se albesc si dau sa le iasa din cap. Acesta e momentul cand se scot si se aseaza pe un platou.
Se toarna peste ei unt topit în care se poate adauga si hrean ras foarte fin sau bucatele de sardele afumate. Se garnisesc cu rondele de lamâie.



Autor: Babee
Data trimiterii: 04/11/2004 09:36:26
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13929


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
50 de minute