Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Paste 

Lasagne cu verdeata si dovlecei
Ingrediente (pentru 4-6 persoane):
-500 g lasagne
-1 kg dovlecei
-1 l sos bechamel (subtire)
-1 crenguta rozmarin
-2 foi de dafin
-4-5 frunze de salvie
-1 legatura mica de busuioc
-1 legatura mica de patrunjel
-100 g parmezan ras (sau cascaval)
-sare
-piper
-putin unt
-ulei de masline.

Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in uleiul incins. Se adauga dovleceii spalati, zvantati si taiati felii, se sareaza si se pipereaza. Se sting cu apa calda sau zeama de zarzavat (1 pahar) si se lasa 10-15 minute sa fiarba incet. Se unge o forma cu unt si se aseaza - in straturi alternative - lasagne, dovlecei, sos bechamel si parmezan ras (ultimul strat fiind de sos si parmezan). Se presara deasupra bucatele de unt, se dau la cuptorul incins la 200ĄC si se coc 20 de minute cu capac, iar apoi inca 20-25 de minute fara capac.
Sosul bechamel: Se pun la incins 50 g unt si se calesc in el 100 g faina. Se stinge rantasul cu 1 l de lapte, turnat putin cate putin. Se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand intruna, se adauga sare si nucsoara (pisata) dupa gust.

Se servesc fierbinti.

Autor: Floare de Colt
Data trimiterii: 29/10/2004 17:53:20
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: