Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Paste 

Paste cu sos Ragu
-500 g de rosii decojite si frulate
-un catel de usturoi
-o ciapa
-sare
-piper
-busuioc

Pune in tigaie cam 3 linguri de ulei de pasline, curata usturoiul
si strusestel apasind cu mina pe el si punel in ulei, cind incepe
sa se friga, nu il arde, pune imediat rosiile frulate, pune sare,
piper, si o jumatate de lingurita de zahar, laso sa fiarba cam 15-20 de minute, daca se ingroasa pune putina apa calda de la oala ce ai puso intre timp pe foc ca sa fierbi spaghete. Atenzie nu pune sare in apa, sarea in apa o pui 1 minut inainte de a baga spaghettele la fiert. Cam cind este gata sosul, calculeaza ca spaghetele se coc in cam 7-8 minute depinde de masura spaghettelor(eu folosesc n°3). Le scoti in strecuratoare.
Inainte de a opri focul la sos rupe cu mina 6-7 foi de busuioc si
ameste sosul, ial imediat de pe foc ca daca continua coacerea nu se simte parfumul busuioculi. Abia strecurate spaghettele punele
un sos si amesteca sint gata de servit.

Este indicat sa se manince fara parmezan dar cui ii place poata sa puna si parmezan.


Autor: adamalex
Data trimiterii: 29/10/2004 16:59:10
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: