Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu carne de vita 

Friptura de vita cu sos de ceapa
aproximativ 1,5 kg antricot de vita, 2 cepe mari, de preferinta rosii, ulei, un pahar de vin alb, mirodenii, sare, piper.


Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Cepele se taie pestisori foarte fin. Se aseaza in tava de cuptor potrivita pentru marimea bucatii de carne formind un pat. Deasupra se aseaza bucata de carne, se presara cu sare, piper si mirodenii, se unge cu ulei si deasupra se toarna paharul de vin alb. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins pentru 45 de minute. Dupa ce timpul s-a scurs se intoarce carnea pe partea cealalta, se acopera din nou cu folia si se mai lasa la cuptor inca 30 de minute. Se scoate din cuptor, se feliaza in felii groase de 1,5 cm, se pun la loc in tava sau in vas Jena in care se poate servi. Sosul se pune in blender si se omogenizeaza, apoi se toarna peste feliile de carne si se mai dau 15 minute in cuptor pentru a se rumeni.


Se serveste cu piure de cartofi sau cartofi natur.

Autor: roxanaz
Data trimiterii: 10/12/2004 21:59:26
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37840


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 90 min.